- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- La cuptor, Paste, Macaroane, Mancaruri italiene, Paste cu branza, Lapte, Branza, Branza de vaci, Lactate, Oua, Italiene, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- macaroane, branza
Ingrediente pentru macaroane cu branza:
300 de grame de macaroane (sau orice fel de paste mai groase)
3 oua, 50 ml de lapte
150 de grame de branza de oi
200 de grame de branza de vaci proaspata
2 linguri de unt
2 linguri de pesmet
200 de grame de cascaval simplu sau afumat
sare si piper dupa gust
Cum prepari macaroane cu branza:
Pune apa intr-o oala si fierbe-o cu sare. Cand da in clocot, adauga macaroanele si lasa-le sa fiarba pana devin al dente, adica nu foarte, foarte fierte, ci exact cat sa le poti . Cat timp fierb macaroanele, rade separata branza de oi si mai apoi amestec-o cu branza de vaci bine scursa si cu laptele. Adauga peste acest amestec ouale batute, sarea si piperul. Pune totul intr-o forma termorezistenta, pe care sa o fi uns anterior cu unt si pe care sa o fi tapetat cu pesmet.
Adauga aici macaroanele si branza. Baga totul la cuptor pentru 30 de minute. La sfarsit, pune peste macaroane felii subtiri de cascaval si mai baga tava inca 10 minute la cuptor.
Aceasta reteta poate foarte usor sa devina si desert daca adaugi si cateva linguri de zahar si stafide in amestecul de branza si lapte si renunti la cascaval. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!