- Timp preparare:
- 40 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu peste, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Peste, Ghimbir, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, Deosebite
- Ingrediente principale:
- cod, ghimbir, ceapa verde
Ingrediente detaliate pentru Cod cu ghimbir
Patru fileuri de cod (cam 150 grame fiecare)
o bucatica de ghimbir 2,5 cm
doua fire ceapa verde
patrunjel verde
o lingurita de zahar
sare, piper negru macinat
un cubulet unt
Cum preparam Cod cu ghimbir
Ghimbirul se feliaza subtire (pentru un gust mai puternic se va rade prin razatoarea mica), ceapa se curata si se taie fasii lungi si subtiri, patrunjelul se spala si toaca marunt. Pestele se spala si se sterge de apa cu un prosop de bucatarie (de hartie) dupa care se sareaza si condimenteaza cu piper dupa gust. Cuptorul se incinge. Intr-o tava se pregatesc patru dreptunghiuri de folie de aluminiu sau hartie pentru copt. Intr-un castron se prepara un amestec de patrunjel, ceapa verde, zahar si o lingura de apa. Pe fiecare dreptunghi de hartie de copt se presara cateva feliute de ghimbir si se aseaza fileul de cod peste care se pune o lingura din amestecul de patrunjel si ceapa. La sfarsit se va adauga si o feliuta de unt. Hartia de copt se inchide. La fel se procedeaza cu toate cele patru fileuri. Dupa ce au fost impachetate fileurile de dau la cuptor timp de 15 minute inchise si 3 minute deschise ca sa se poata rumeni un pic. Pofta mare!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!