Ingrediente: carnea
de la pieptul si pulpele unei gaini, 1 ou, 1 morcov, 1 bucata de telina, 1
pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 ceasca de orez, sare, patrunjel, 1 lamaie
sau bors
Toaca marunt
legumele.
Pune-le la fiert
alaturi de orez. Eu pun si putina grasime de la gaina, ca sa fie supa mai
gustoasa.
Toaca si carnea,
amestec-o cu un ou, cu patrunjel tocat si cu putina sare, dupa gust.
Apoi modeleaza
perisoarele. Eu le fac super-mici, pentru ca o incanta pe cea mica. Ca sa le
modelezi mai usor umezeste mainile inainte. Cand legumele sunt pe jumatate
fierte, adauga si perisoarele in ciorba. Fa o perisoara mai mare, si dupa 20 de
minute verific-o. Daca aceea este fiarta, atunci si cele mai mici sunt.
Daca acresti ciorba
cu bors, fierbe-l inainte si apoi adauga-l in ciorba. Daca folosesti lamaie,
stoarce-o si adauga zeama in ciorba. Lasa sa dea din nou in fiert. Apoi inchide
focul.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost oferita de: