- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive speciale, Aperitive de post, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
Ingrediente:
3-4 oua,
250 ml apa,
100 ml ulei,
150 gr faina,
un praf de sare.
Umplutura: orice iti trece prin minte, sarat sau dulce !!
Preparare:
Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine.
Se lasa la racit ( NU DE TOT doar vreo 10-15 min). Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava pusa cu hartie de copt.
Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!
Cand sunt gata le lasati sa se raceasca si le taiati capacelul si le umpleti !!!
POFTA BUNA !!!!
Reteta propusa de Itco Nely
pentru concursul Qbebe: Retete Sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!