- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de pui, Feluri de mancare, Mic dejun copii, Aperitive de Craciun, Carne tocata, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Mozzarella, Carne, Lactate, Oua, Chiftele, Craciun, Oua de gaina, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- carne de pui, parmezan
Ingrediente pentru chiftelute din pui si parmezan:
800 g de carne de pui tocata
180 g de pesmet alb
250 g de parmezan ras
3 catei de usturoi, pisati
½ ceapa mica tocata marunt
3 linguri bulion
cate o ½ lingura de oregano uscat, busuioc uscat
½ lingurita de sare
1 ou mare, batut
250 g de cas, mozarella sau orice branza moale data pe razatoare
Cum prepari chiftelute din pui si parmezan:
Preincalzeste cuptorul. Pregateste o tava, tapetand-o cu hartie de copt. Intr-un castron adanc amesteca bine carnea tocata cu pesmetul, parmezanul, ou, sarea, ceapa, usturoiul, condimentele. Formeaza din amestec chiftelute de aceeasi marime si aseaza-le pe hartia de copt, in tava. In timp ce le formezi, uda mainile, astfel chiftelutele se formeaza mai usor si nici nu se crapa. Baga tava la cuptor pentru 17 minute, ana ce chiftelutele capata o culoare aurie. Pune peste chiftelute bulionul si casul ras si mai baga tava la cuptor pentru 2 minute. Serveste chiftelutele calde sau reci. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!