- Timp preparare:
- 2-3 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aluat pizza, Finger Food, Pizza, Italiene, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- faina, drojdie
Ingrediente pentru aluat sau blat de pizza:
400 g de faina de grau
25 g de drojdie de bere proaspata
50 ml ulei
suc de rosii
sare
Cum prepari aluatul sau blatul de pizza:
Faina se cerne pe masa de lucru. In mijlocul ei se faramiteaza drojdia, care se desface intr-o lingura de apa calduta. Se adauga uleiul, sare si apa cat sa rezulte un aluat usor de framantat, fara cocoloase. Coca se framanta bine pana ce devine elastica si potrivit de moale. Se face un bulgare din aluat, se presara cu faina, se acopera si se lasa la cald sa creasca aproximativ 2 ore. Dupa acest interval se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul sub forma tavii in care se va coace pizza. Se pune in tava unsa cu ulei, se unge cu suc de rosii si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Se pune la cuptor 10 minute, se scoate, se adauga ingredientele pentru pizza si se baga la cuptor inca 10 minute. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!