5 idei pentru organizarea aniversarii copilului

5 idei pentru organizarea aniversarii copilului

Louise Tanase - Contributor

Copiii au, in general, o viata sociala bogata, aceasta incluzand si numeroase petreceri la care participa, dar si petreceri pe care trebuie sa le organizati voi, parintii, pentru ei. Una dintre cele mai importante petreceri din fiecare an este, desigur, aniversarea copilului. Daca pentru copii o astfel de petrecere este motiv de bucurie si incantare, pentru parintii care o organizeaza poate insemna un motiv de stres.

Fiecare copil isi doreste ca petrecerea de ziua lui sa fie "cea mai tare" si fiecare parinte isi doreste sa ii prilejuiasca micutului sau o mare bucurie cu aceasta ocazie. De la gand la fapte insa, parintii trec prin cateva zile sau chiar saptamani de stres. Organizarea unei petreceri pentru copii poate ridica multe probleme care, daca esti incepator, iti pot da dureri de cap la propriu. Iata cateva idei care va vor ajuta in organizarea aniversarii perfecte pentru copilul vostru.

1. Tema petrecerii

In ultima vreme petrecerile pentru copii au devenit din ce in ce mai sofisticate. Daca pe vremea noastra petrecerea pentru copii insemna cateva sandvisuri si jucarii, acum copiii au mai multe pretentii. Petrecerile tematice sunt la mare moda printre copii, dar si printre parintii acestora. Fie ca alegeti o tema inspirata din basme, desenele animate sau filmele preferate ale copilului, cum ar fi "Alba ca zapada si cei 7 pitici", "Shrek", "Insula piratilor" sau "Batman", aveti grija sa anuntati toti parintii din timp despre acest lucru. Petrecerile tematice presupun anumite costume si jucarii si nu vreti sa va aflati in situatia in care, din nestiinta, un copil va aparea la petrecere necostumat sau fara jucariile potrivite. Decorati locatia petrecerii cat mai apropiat de tema acesteia si... start la distractie!

2. Locatia petrecerii

Petrecerea pentru copii poate fi organizata in diferite locatii, in functie de buget. Acasa la voi poate fi cel mai convenabil financiar vorbind, dar si cel mai stresant avand in vedere dezastrul pe care un grup de copii il poate lasa in urma. Daca aveti o curte, cel mai bine ar fi sa lasati copiii sa se joace acolo; puteti amplasa in aer liber mese si scaunele, un leagan, o mini-piscina sau orice alte jucarii, potrivite varstei invitatilor. Mare atentie daca aveti piscina: nu lasati copiii nesupravegheati in preajma acesteia. Mai puteti lua in considerare si ate locatii pentru petrecerile copiilor, cum ar fi un parc acvatic, un fast-food care ofera astfel de servicii, sau chiar acele locatii speciale pentru petrecerile copiilor.

3. Meniul pentru copii

La acest capitol nu trebuie sa va ganditi prea mult si nici sa munciti in exces. Copiii vor fi atat de preocupati de joaca, incat mancarea va fi intotdeauna pe planul al doilea. Cel mai simplu este sa faceti sandvisuri mici cu diverse mezeluri si branzeturi, multe prajiturele, fructe si sucuri. Puteti sa comandati si pizza sau sa faceti chiar voi niste hamburgeri sau hot-dog si, desigur, cartofi prajiti. Nu va faceti iluzii: mancarea sanatoasa, gen salate nu are ce cauta in meniul unei petreceri pentru copii. Nu uitati de tort care, neaparat, trebuie sa respecte tema petrecerii sau pasiunea copilului vostru si de sampania pentru copii. La mare cautare sunt torturile in forma de masinuta, minge, sau cele decorate cu Spiderman, pirati sau Harry Potter pentru baietei si cele cu zane, fluturi, Barbie, Tinkerbell, pentru fetite.

4. Distractia

Desi copii au diferite moduri de a se juca si de a se distra singuri cu jucariile, este recomandat sa pregatiti si voi cateva momente deosebite de divertisment. Puteti angaja animatori pentru petreceri, care au multe modalitati de amuzare a copiilor, de la pictura pe fata la jocuri potrivite fiecarei varste, glume si cantecele. Multi parinti angajeaza clovni care sa distreze copiii pentru cateva ore, sau chiar magicieni, daca varsta invitatilor este de cel putin 8 ani. Tot pentru distractia celor mici puteti imprumuta de la prieteni o statie de karaoke sau niste jocuri de grup. De asemenea, o idee foarte buna este sa organizati o mica vanatoare de comori (ascundeti cateva obiecte sau jucarii prin casa sau gradina, impartiti indicii sub forma de ghicitori fiecarui copil si... cautarea poate incepe).

5. Cadourile

Nu uitati ca, desi este aniversarea copilului vostru si este firesc ca el sa primeasca daruri de la invitatii sai, si musafirii sunt tot copii. Pregatiti cate un mic cadou pentru fiecare copil (o jucarie mica si o ciocolatica sunt de ajuns), ambalati-le frumos si puneti o eticheta "De la X pentru Y". Copiii invitati la petrecere vor fi foarte incantati de cadoul primit si vor veni cu siguranta si data viitoare cand ii veti invita.

Sfaturi


• Organizati petrecerea impreuna cu copilul vostru. Aflati din timp care ii sunt prietenii si, dupa ce hotarati lista invitatilor si el invita copiii la petrecere, vorbiti si cu parintii acestora. Doar asa puteti fi siguri de participarea fiecarui copil la petrecere.
• Vorbiti cu parintii invitatilor despre eventualele restrictii alimentare sau diete speciale. Sunt copii alergici la anumite alimente sau care au un regim alimentar mai deosebit (de exemplu vegetarieni, diabetici, etc.) Asigurati-va ca meniul ii poate satisface pe toti.
• Mai mult ca sigur ca, pana la o anumita varsta, copiii vor veni la petrecere insotiti de cel putin unul dintre parinti. Pregatiti gustari, bauturi si scaune si pentru parinti.
• Supravegheati tot timpul copiii, rezolvati cu tact micile dispute si tineti la indemana o trusa de prim-ajutor. Copiii se pot rani oricum, oriunde, indiferent cat de mare grija aveti de ei.

Animatori petreceri copii

Iar o petrecere pentru copii nu este cu adevarat petrecere daca nu are si animatori, personajele preferate ale copiilor selectate special pentru a crea o atmosfera vesela, fiind in acelasi timp instruite pentru a relationa si interactiona perfect cu micutii, indiferent de varsta acestora. Animatorii garanteaza succesul oricarei petreceri aniversare!

Articolul urmator
Educația financiară timpurie. Ce efecte poate avea asupra copilului tău, la maturitate
Educația financiară timpurie. Ce efecte poate avea asupra copilului tău, la maturitate

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici
    Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici

    Timpul petrecut cu copii merită toată implicarea şi atenţia ta. Nu este important numai să relaţionezi cu aceştia, ci şi felul în care o faci. Atunci când cei mici simt...

    5 idei de rețete de bomboane proteice pentru copii
    5 idei de rețete de bomboane proteice pentru copii

    Într-o lume în care gustările dulci procesate abundă, părinții caută mereu opțiuni sănătoase și hrănitoare pentru copiii lor. Bomboanele proteice reprezintă o...

    Linte neagră: beneficii și idei de consum
    Linte neagră: beneficii și idei de consum

    Lintea neagră este o varietate de linte care a câștigat popularitate datorită gustului său specific și a valorii nutriționale ridicate.

    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

    Vacanța de primăvară se apropie cu pași repezi, iar noi avem „rețeta” perfectă pentru zilele libere care te așteaptă pe tine și familia ta. Îți propunem 24...

    Apa tonică: recomandări și idei de consum
    Apa tonică: recomandări și idei de consum

    Printre cele mai căutate băuturi se regăsesc și cele care își păstrează savoarea atât când sunt consumate ca atare, cât și când sunt valorificate...

    Alge nori: beneficii și idei de consum
    Alge nori: beneficii și idei de consum

    Algele Nori, un tip de alge comestibile, au fost o piatră de temelie a bucătăriei asiatice timp de secole, celebrată nu numai pentru aroma sa unică umami, ci și pentru profilul său...

    Smochine proaspete: beneficii și idei de consum
    Smochine proaspete: beneficii și idei de consum

    Smochinele au o istorie bogată și plină de povești, care datează de mii de ani, fiind unele dintre cele mai vechi fructe cultivate. De la civilizațiile antice la bucătăriile moderne,...

    © 2025 Qbebe