Conducerea școlii a hotărât să-l invite pe travestitul cunoscut sub numele de FlowJob să stea de vorbă cu elevii pentru a le dezvălui cum a fost să trăiască chiar în perioada în care Guvernul britanic a introdus, în 1988, Legea 28. Potrivit acesteia, în școli era interzisă promovarea homosexualității, personalului interzicându-i-se cu desăvârșire să discute vreodată pe această temă.
Revolta părinților a survenit după ce s-au descoperit postări ale FlowJob de pe rețele de socializare, care dovedeau un conținut sexual explicit. Totodată, părinții susțin că nu au fost deloc informați cu privire la invitatul din săptămâna dedicată temei LGBT.
Vezi această postare pe Instagram
Părinții nu au fost de acord că travestitul a venit în fața copiilor lor și și-au manifestat îngrijorarea. De pildă, s-a spus că: „Sunt bucuroasă că propriul meu copil învață despre comunitatea LGBT, dar deja preia o amploare mult prea mare în această școală, se discută săptămânal...”. Un alt părinte a precizat: „Nu sunt împotriva LGBT și nu am nicio problemă că se studiază în școli, dar copilul meu e prea mic pentru asta. La 7 ani nu are voie să știe ce e aia un travestit.” Câțiva părinți, care fac parte din comunitatea LGBT, au afirmat următoarele: „Ar fi bine să aud un răspuns pertinent despre motivul pentru care un animator numit Flowjob a fost considerat potrivit pentru copii? Care a fost conținutul acestor lecții?”
Vezi această postare pe Instagram
În urma vizitei travestitului FlowJob în școala din Scoția, un membru al Consiliul din Renfrewshire a ținut să vină cu următoarele explicații: „Școala Primară Glencoats organizează periodic evenimente și discuții luna aceasta pe tema istoriei LGBT. În discuțiile pe care le-am avut cu elevii care fac parte din „Rainbow Club”, s-a făcut solicitarea ca o regină drag să vină în fața copiilor și să le dezvăluie experiențe personale”. De asemenea, Consiliul din Renfrewshire i-a asigurat pe părinți că nu s-ar fi gândit la FlowJob dacă ar fi cunoscut conținutul de pe social media asociat cu personajul, care „nu este potrivit pentru copii” și și-a exprimat regretul pentru faptul „că au apărut îngrijorări”.
De cealaltă parte, directorul școlii le-a spus părinților: „Prioritatea era să invităm o regină drag în școala noastră pentru a ne putea împărtăși din experiența sa de viață”.
La întâlnirea la care a participat FlowJob a fost prezentă și Mhairi Black, activistă pentru drepturile LGBTQ. În urma reacțiilor părinților, aceasta i-a criticat pe aceștia și i-a acuzat de homofobie. Într-o postare de pe rețea de socializare, a scris: „Doar știi că oamenii care se prefac că sunt atât de șocați că o regină drag a venit să le citească copiilor la școală sunt aceeași oameni care aleargă să le cumpere copiilor cel mai nou joc Grand Theft Auto în ziua lansării...Homofobia voastră este transparentă ”.
După ce a văzut care a fost poziția părinților, FlowJob și-a exprimat punctele de vedere pe rețelele de socializare. Pe de o parte, a menționat că se bucură de faptul că, în prezent, copiii se duc la școală și li se vorbește despre LGBT și că sunt acceptați fără probleme și cei care fac parte din familii incluse în această comunitate: „A fost uimitor să văd ce au învățat copiii, cum, în zilele noastre copiii pot merge la școală cu doi părinți LGBT/ sau cu o familie LGBT+, acest lucru este ceva normal”.
În privința reacțiilor sale cu privire la criticile aduse, FlowJob a venit cu următoarele comentarii: „Nu-ți împrăștia negativitatea pe profilul meu. Da, sunt o regină a dragului, care face glume pentru adulți, dar mă ocup și de copii într-o manieră profesională și adecvată”. Într-o altă postare, a zis: „Bună tuturor, m-am trezit cu peste 1k de notificări și peste 30k de mesaje. Majoritatea sunt mesaje abuzive așa că am ales să nu le citesc sau parcurg pe toate, există mulți oameni cu minți înguste care încearcă să justifice ce am făcut, dar le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut”.
Surse: a1.ro, express.co.uk, thescottishsun.co.uk
Surse foto: instagram.com, istockphoto.com