Amintiri pentru copilul tău

Amintiri pentru copilul tău

Corina Naftanaila

Din momentul în care sarcina ți s-a confirmat, te așteaptă un drum lung, pe cât de complex, pe atât de minunat. Profită de această perioadă unică și păstreaz-o în memorie prin diverse activități pe care nu vei mai avea ocazia să le faci. Mai mult de atât, împărtășește-le cu viitorul tău copil, construindu-i amintiri care vor dăinui peste ani. Iată câteva idei la care poți apela, care te vor ajuta totodată să te și destinzi în cele nouă luni de sarcină.

sarcinaȚine un jurnal personal
Poate ți s-ar părea un pic demodat, jurnal aveai în școala generală (de fapt se numea "oracol"), când rugai toți colegii să-și exprime câteva cuvinte pentru a rămâne în amintirea ta. Însă acum este vorba despre altceva, o etapă total diferită din viața ta, o etapă plină de entuziasm, dar și de senzații neobișnuite. Iar în această perioadă, care - fie vorba între noi - va fi destul de zbuciumată, dacă mai punem la socoteală și amnezia gravidică, nici n-o să-ți dai seama când vor trece cele nouă luni de sarcină. Așadar, cu siguranță vei omite numeroase detalii de care vei vrea să-ți amintești peste timp și nu vei mai putea. Notează într-un jurnal tot ce ți se întâmplă de la data în care ai aflat că erai însărcinată, până la emoțiile trăite cu o seară înainte de nașterea bebelușului. Ai putea chiar să continui cu această practică și în continuare, menționând cele mai importante momente din viața copilului. Iar când acesta va crește mai mare, veți putea parcurge împreună toate aceste clipe unice.

Înrămează prima ecografie
Ardeai de nerăbdare să-i vezi pentru prima oară fața copilului pe care-l porți în pântec. La început, s-ar putea să nu-ți dai seama de formele pe care ți le arată doctorul, care pare să vadă totul atât de precis. Și totuși, tu nu înțelegi unde este situat capul. Nu-ți fie rușine să întrebi, mai apoi vei înțelege singură cum se poziționează corpul bebelușului. Cu siguranță nici ultima ecografie înainte de naștere nu-ți va putea arăta cu precizie trăsăturile sale, însă îți va oferi câteva idei despre ceea ce a moștenit de la fiecare dintre părinți. Te vei bucura nespus când vei vedea că nasul îți seamănă întru totul. Măcar atât, dacă tatăl a avut gena mai puternică și i-a dat sexul.

Realizează un videoclip al bebelușului
Nu ezita să ceri de la fiecare ecografie realizată și dvd-ul cu înregistrarea acestui act medical, în măsura în care este posibil. Pe de altă parte, filmează fiecare mișcare a bebelușui în burtica ta, chiar de la prima lovitură. Vei vedea, pe măsură ce crește, cum se vor schimba mișcările fătului, de la mici bobârnace până la adevărate ghionturi. Încearcă să le monitorizezi lunar, pentru a vedea cât mai clar diferențele. Vei observa inclusiv faptul că se gâdilă sau că sughiță chiar din burtică. Pentru o filmare cât mai "sincronizată", mănâncă înainte ceva dulce și întinde-te. Vei vedea aproape imediat cum au loc adevărate acrobații în pântecul tău. Cu toate aceste înregistrări, creează un colaj care va deveni de neprețuit peste ani.

Nu rata ședințele foto
Începe chiar din prima zi de când ai aflat că ești însărcinată. Alege-ți o îmbrăcăminte care se va mula pe silueta ta și peste nouă luni, o poziționare pe care o vei putea repeta și nu uita de partener. Nu este neapărat nevoie să apelezi la încă o persoană care să vă facă pozele, există acum variante foarte ușoare de a declanșa camera de fotografiat. Iar mediul online este plin de idei inspiraționale pentru realizarea acestor ședințe foto care îți vor evidenția etapele sarcinii tale. Aceste fotografii le poți face individual și spre finalul sarcinii, când burtica ta este mai evidențiată. Fie că alegi ca și cadru natura sau un studio profesional, nu trebuie să omiți această amintire. La final, vei rămâne și tu surprinsă de transformarea corpului tău în lunile de sarcină, admirând minunatul album foto.

Pictează-ți burtica
Iată o activitate care te va ajuta să te relaxezi atunci când te apropii de finalul sarcinii: pictarea burticii. Nu este nevoie decât să achiziționezi vopsele speciale pentru piele (care se pot găsi și de la hipermarket) și de un voluntar cu puțină imaginație. Acesta poate fi chiar soțul tău sau una dintre prietenele tale, în cadrul petrecerii pe care o dai în ultimele săptămâni dinaintea sosirii pe lume a bebelușului. Sau poți alege, bineînțeles, varianta profesionistă de body painting. Nu-ți fie teamă, acestea nu dăunează absolut deloc sarcinii. Cu siguranță, te vei distra copios când vei vedea pictat un pepene roșu pe burtică, care nu întâmplător, va fi de aceeași dimensiune. Imortalizează toate aceste momente în imagini, pe care le vei putea savura peste timp împreună cu viitorul tău copil.

Personalizează un obiect
După ce ai aflat cu siguranță sexul copilului, te poți gândi deja la nume și implicit la aranjamentele pe care poți începe să le faci în acest sens. De la alegerea hainuțelor până la decorarea camerei, alege un obiect să-l personalizezi astfel încât mereu când îl vei privi, vei putea povesti clipele neprețuite pe care le-ai trăit cu micuțul/micuța în burtică. Fie că este vorba despre un prosop pe care poți inscripționa numele bebelușului ori un tablou pe comandă, orice opțiune vei face, va dăinui mereu. Include chiar varianta de a realiza această amintire de tine însăți. Poate ai talent la pictură sau ești pricepută la goblenuri, cel mai important lucru este faptul că te vei implica direct și vei putea să îți pui propria amprentă pe această amintire.

proaspata mamica Ascultă muzică
Este dovedit științific faptul că muzica simfonică, în special cea a lui W.A. Mozart, ajută la dezvoltarea ariei cerebrale a bebelușului, încă din burtică. Așadar, nu trebuie decât să-ți creezi o rutină zilnică în care să asculți în surdină acest gen, chiar dacă ai alte activități în acest interval. Începând de la șase luni de sarcină, fătul are auzul atât de dezvoltat încât atâta timp cât tu auzi acea melodie, o va auzi și acesta cu siguranță. Mai mult de atât, este contraindicat să așezi căștile pe burtică, deoarece sunetul este amplificat în mediul lui. Găsește o compoziție muzicală preferată, care îți place și ție; vei observa că inclusiv după naștere, o va asculta cu plăcere. Chiar dacă nu ai înclinații vocale, alege o melodie de leagăn pe care să i-o cânți bebelușului încă de când este în burtica ta. Vei rămâne plăcut surprinsă când vei vedea că acel cântecel îl va liniști când va fi nevoie să adoarmă.

Vorbește cu copilul tău
Poate pare incredibil de crezut, însă prima amintire a bebelușului este chiar vocea mamei. Acesta o recunoaște după naștere de la primele vorbe pe care i le adresezi. Profită de acest lucru și familiarizează copilul cu tonalitatea ta, vorbindu-i în fiecare zi. Pe măsură ce va crește, vei observa faptul că te înțelege, răspunzându-ți prin metodele proprii: mișcând piciorușele și mânuțele. Este recomandat, de asemenea, ca și familia să îi vorbească, pentru a identifica apoi și vocile acestora. Mai ales tăticul, care poate începe să îi spună povești înainte de culcare de când este în burtică. Acestea vor rămâne amintiri mult mai valoroase decât cele materiale.

Articolul urmator
Ziua Profesorilor: ce ar trebui să știe copilul tău și cum să o sărbătoriți
Ziua Profesorilor: ce ar trebui să știe copilul tău și cum să o sărbătoriți

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Amintiri din casa în care am avut cea mai frumoasă copilărie - cea a bunicii mele
    Amintiri din casa în care am avut cea mai frumoasă copilărie - cea a bunicii mele

    Una dintre cele mai iubite locuri de pe acest Pământ pentru mine? Casa bunicii mele. Cândva era un loc al familiei, al râsului, al dragostei, al jocului de cărți, al...

    Prințul Harry, dezvăluiri emoționante despre mama lui, Prințesa Diana: „Nu am multe amintiri timpurii despre mama mea. E ca și cum le-aș fi blocat”
    Prințul Harry, dezvăluiri emoționante despre mama lui, Prințesa Diana: „Nu am multe amintiri timpurii despre mama mea. E ca și cum le-aș fi blocat”

    În ultimii ani, Prințul Harry a făcut numeroase dezvăluiri despre familia sa și nu a ezitat să vorbească și despre mama lui, Prințesa Diana. Era adolescent când aceasta...

    Cum găsești un terapeut potrivit pentru copilul tău?
    Cum găsești un terapeut potrivit pentru copilul tău?

    Tocmai ai aflat sau bănuiești că al tău copil are nevoie de terapie. Următorul pas este să-i găsești un terapeut, dar cum știi de unde începi? Ei bine, îți spunem noi.

    Gargara cu sare, obiceiul sănătos pentru copilul tău
    Gargara cu sare, obiceiul sănătos pentru copilul tău

    Îngrijirea sănătății copilului este o prioritate pentru orice părinte. Când vine vorba de orice fel de afecțiuni ale gâtului și gurii, gargara cu sare este un...

    Copilul tău fură? Uite cum să gestionezi situația
    Copilul tău fură? Uite cum să gestionezi situația

    Uneori, copiii pot avea comportamente nepotrivite, iar motivul este, întotdeauna, că vor să ne semnaleze ceva. Soluția nu este să-i certăm, ci să-i învățăm să-și...

    Ce fel de prieten este copilul tău în funcție de zodie
    Ce fel de prieten este copilul tău în funcție de zodie

    Prieteniile construite încă din copilărie sunt printre cele mai trainice și pot dura toată viața, creând amintiri cu totul speciale. Datorită prietenilor săi, un copil...

    Cele 4 moduri prin care copilul tău te îngrașă
    Cele 4 moduri prin care copilul tău te îngrașă

    Odată ce devii mamă, îți dorești mai mult ca oricând să fii sănătoasă și în formă pentru copilul tău. În ciuda eforturilor tale, anumite rutine din viața...

    11 metode prin care îl determini pe copilul tău să învețe
    11 metode prin care îl determini pe copilul tău să învețe

    Fiecare părinte își dorește să aibă un copil care să învețe bine la școală. În acest articol vorbim despre metode de a determina copilul să învețe, fără...

    © 2024 Qbebe