Până ce vine copilul pe lume, părinții au tot timpul ca să planifice întâmpinarea bebelușului. Este de dorit ca ambii parteneri să se implice în această perioadă, în special pentru că fiecare dintre ei are nevoie să se conecteze cu celălalt și cu ideea de familie nouă.
Pregătirea pentru naștere
Mai mult, sarcina poate reprezenta pentru mamă o perioadă copleșitoare, cu multe sentimente diferite și chiar contradictorii. Aceasta are nevoie de partenerul ei mai mult ca niciodată.
Așadar, ți-am pregătit o listă cu activități pe care poți să le întreprinzi împreună cu partenerul în timpul sarcinii:
- Mergeți împreună la controalele medicale de rutină, pentru a descoperi împreună evoluția bebelușului;
- Creați o listă cu potențiale nume pentru bebeluș și apoi alegeți numele împreună;
- Faceți un tur al spitalului unde urmează să naști;
- Pregătiți împreună venirea lui bebe – aranjați camera pentru el, cumpărați-i haine, mobilă și tot ce mai este necesar;
- Adunați cât mai multe informații despre ce presupune nașterea și perioada care urmează după aceea, în special când bebe este foarte mic.
Atunci când va veni momentul nașterii, fiți împreună și împărțiți această experiență. Faceți poze ca să vă aduceți aminte de unul dintre cele mai frumoase momente din viața voastră. Urmează să experimentați ceva unic, care vă va uni pentru totdeauna. Nu e nimic mai frumos decât să începeți această nouă etapă din viața voastră împreună.
Perioada de după naștere
În special pentru părinții care se află la primul copil, schimbarea uriașă care se produce după ce bebe a venit pe lume poate fi copleșitoare.
Se produc schimbări în ceea ce privește viața de cuplu, bugetul familiei, rutina de masă/somn și multe altele.
Prin urmare, cea mai bună metodă de a face față acestei schimbări este setarea realistă a așteptărilor, care se întâmplă după o pregătire minuțioasă a tuturor aspectelor care vizează această schimbare (cum ar fi cheltuielile, sănătatea bebelușului sau ajustarea la noua dinamică de familie).
De asemenea, un alt factor important de care tu și partenerul trebuie să țineți cont este sprijinul celorlalți. Fie că vorbim de familie sau de medicul pediatru, asigurați-vă că aveți mereu la cine să apelați în caz că aveți nevoie de ajutor. După cum spunea celebrul proverb, „Este nevoie de un sat întreg ca să crești un copil” („It takes a village to raise a child”).
Neașteptatul
Oricât de multă pregătire veți avea înainte ca cel mic să vină pe lume, câteodată veți descoperi lucruri noi. Poate va fi un sentiment, sau poate va fi zâmbetul copilului vostru.
Amintește-ți că este normal să simți multe lucruri deodată – bucurie, oboseală, euforie, teamă – atunci când devii mamă pentru prima dată. Te încurajăm să discuți cu partenerul tău și să-i spui tot ce ai pe suflet și în același timp, să îl încurajezi și pe el să facă la fel.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/preparing-for-a-baby-together