Alăptarea este de acum mult mai ușoară! Produse utile unei proaspete mămici

Alăptarea este de acum mult mai ușoară! Produse utile unei proaspete mămici

Bianca Geica - Redactor Senior

Multe viitoare mămici se tem de momentul în care vor trebui să își alăpteze bebelușii. Asta pentru că, deși în teorie alăptarea la sân ar trebui să se desfășoare ușor și natural, pentru multe mămici alăptarea nu este chiar atât de simplă. Dar asta nu înseamnă că nu îți poți alăpta copilul sau că trebuie să renunți la această experiență minunată, care te ajută să stabilești o conexiune specială cu bebelușul tău!

Caută să îți faci viața mai ușoară după naștere, apelând la un consultant în alăptare și investind în câteva produse care să te ajute să treci peste provocările din perioada alăptarii bebelușului. Un sutien de alăptare îți va fi de mare ajutor după naștere. Îți va susține sânii, te va feri de dureri și iritații și va ușura considerabil procesul alăptării! 

Află care sunt avantajele unui sutien pentru alăptare, care sunt factorii de care ar trebui să ții cont când cumperi un astfel de produs, dar și care sunt modelele de sutiene pentru alăptare pe care ți le recomandăm!

Avantajele unui sutien pentru alăptare

Un sutien pentru alăptare are avantajele sale. În primul rând, îți va permite să îți alăptezi mai ușor și mai confortabil bebelușul, prin simpla detașare a unei suprafețe din cupă! Acest aspect contează foarte mult când alăptezi în public, de exemplu.

Un alt avantaj al unui sutien pentru alăptare constă în susținerea pe care o oferă sânilor în perioada alăptării. Este foarte important să porți un sutien potrivit, confortabil, special conceput în așa fel încât să poți alapta cu ușurință oriunde. Un sutien pentru alăptare ar trebui să ofere suport sporit pentru un bust generos, plin cu lapte și confort pentru sânii umflați și dureroși din timpul acestui proces.

Nu în ultimul rând, când porți un sutien pentru alăptare cresc șansele de a avea sâni frumoși după înțărcarea bebelușului. În plus, un sutien care îți susține bustul generos reduce riscul de apariție a vergeturilor, pe care nicio femeie nu își dorește să le vadă pe sâni.

Cum cumperi un sutien pentru alăptare?

Din fericire, pe piață găsești o mulțime de sutiene pentru alăptare, însă există câțiva factori pe care ar trebui să îi iei în considerare când alegi un astfel de articol vestimentar.

În primul rând, este foarte important ca un sutien pentru alăptare să aibă cupe mobile (flapsuri) sau detașabile, care să îți permită să pui repede bebelușul la sân, fără să îndepărtezi complet sutienul. 

Sutienele pentru alăptare au, de regulă, cupe detașabile pentru a simplifica alăptarea, spațiu pentru așezarea tampoanelor pentru sâni și bretele late care nu jenează.

Confortul este un alt lucru esențial pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când alegi un sutien pentru perioada alăptării. Apoi, un alt aspect esențial de care trebuie să ții cont este dimensiunea unui sutien pentru alăptare.

Dacă alegi un sutien care îți este prea strâmt, canalele galactofore pot fi obstrucționate ceea ce duce la angorjarea sânilor. De asemenea, un sutien nepotrivit poate provoca mastită, o inflamație la nivelul sânului și care îngreunează procesul de alăptare, transformându-l într-un chin pentru mamă, dar și pentru bebe. 

Nu te grăbi să îți cumperi un sutien pentru alăptare imediat ce ai rămas însărcinată, fiindcă nu știi ce circumferință vei avea! După naștere, sânii tăi devin fermi și denși. La 5-6 săptămâni după naștere, însă, ei devin moi și parcă lipsiți de fermitatea din perioada anterioară. În ambele perioade vei avea nevoie de modele diferite de sutiene pentru alăptare, care să se muleze atât pe sâni fermi, cât și pe sâni moi și să le susțină perfect greutatea și care să nu îți provoace neplăceri.

Mergi la cumpărături cu câteva săptămâni înainte de naștere, iar la dimensiunile din acel moment, adaugă un număr în plus pentru cupe. Astfel, te vei asigura că vor fi potrivite pentru sânii care se vor mai mari puțin odată cu începerea alăptării.

Nu în ultimul rând, materialul din care este confecționat sutienul de alăptare trebuie obligatoriu să fie de calitate, din fibre naturale, prietenoase cu pielea sânului care este foarte sensibilă la atingere și transpiră ușor. Cusăturile sutienului trebuie, de asemenea, să fie ferme și ascunse, în așa fel încât să nu intre în contact direct cu pielea. 

Sfatul nostru este să cumperi diferite tipuri de sutiene până când îți dai seama ce ți se potrivește și ce nu. Poate vei descoperi că unele modele se pot potrivi mai bine în timpul zilei, în timp ce cu altele te vei simți mai bine noaptea. Cumpără mai multe sutiene deoarece va trebui să le speli de lapte.

Tipuri de sutiene pentru alăptare

Cine spune că sutienele pentru alăptare sunt banale, nu le-a văzut pe cele din colecția Astratex pentru gravide și proaspete mămici!

La Astratex găsești o mulțime de modele de sutiene pentru alăptare, confortabile, adesea fără balene sau neîntărite, concepute pentru a susține perfect sânii. Sutienele pentru alăptare au, de regulă, cupe detașabile pentru a simplifică alăptarea, spațiu pentru așezarea tampoanelor pentru sâni și bretele late care nu jenează. Sunt confecționate din materiale naturale, oferă un confort real. Iată ce modele îți propunem!

Sutiene clasice pentru alăptare

Sutienele pentru alăptare fără balene, cu cupe neîntărite, care se desfac în partea superioară, sunt, probabil, cele mai populare printre proaspetele mămici. Sunt atât de confortabile încât pot fi purtate cu ușurință și pe timpul nopții! Bretelele late, cu care sunt prevăzute aceste modele de sutiene pentru alăptare, distribuie greutatea bustului și protejează spatele.

Sutiene pentru alăptare cu susținere

Nu toate femeile se simt în largul lor în sutiene fără niciun fel de întăritură. Aici vorbim în special de mămicile cu un bust generos, care au nevoie de ceva mai multă susținere a sânilor, chiar și în timpul alăptării. Te numeri printre ele? Cele mai potrivite pentru tine sunt sutienele pentru alăptare cu balene, asemănătoare sutienelor clasice, pe care obișnuiai să le porți înainte să rămâi însărcinată. Pentru un plus de confort, alege sutiene cu cupe neîntărite sau semi-întărite.

Dacă îți dorești, însă, o susținere fermă, optează pentru sutienele cu cupe întărite. În funcție de preferințele tale, alege fie un model basic, într-o culoare neutră, fără dantelă sau alte aplicații care s-ar putea observa pe sub haine, fie sutiene cu dantelă, perfecte pentru mămicile care vor să se simtă sexy după naștere.

În cazul sutienelor cu dantelă de la Astratex, nu trebuie să îți faci griji că materialul îți va irita în vreun fel sânii sau sfârcurile fiindcă, de regulă, pe interior, cupele sutienelor pentru alăptat cu dantelă sunt căptușite cu bumbac, care asigură o purtare confortabilă.

Chiloți de damă pentru proaspete mămici

Pe lângă sutienul pentru alăptare, orice proaspătă mămică are nevoie de boxeri sau chiloți de damă care să ajute la refacerea mușchilor din zona abdominală, a posteriorului și a coapselor. Ca și în cazul sutienelor, materialul chiloților de damă după naștere trebuie să fie respirabil, cât mai plăcut la atingere, dar și cât mai durabil.

Chiloții cu talie înaltă și efect modelator asigura remodelarea întregii zona a abdomenului. Creează un efect de lifting, camuflează zonele cu probleme și ajută mușchii să își recapate formă inițială. De asemenea, îmbunătățesc considerabil microcirculația și reduc aspectul de „coajă de portocală” de pe abdomen și fese.

Dacă te numeri printre mămicile care nu vor sau nu au nevoie să poarte chiloți cu talie înaltă după naștere, alege o pereche clasică de chiloți, cu sau fără dantelă. La Astratex îți va fi imposibil să nu găsești cel puțin un model de chilot care să ți se potrivească și care să te ajute să îți recapeți feminitatea și încrederea de sine pe care le credeai pierdute.

După cum vezi, lenjeria intimă de maternitate poate fi frumoasă și elegantă. Intră pe astratex.ro și alege produsele care ți se potrivesc!

Articolul urmator
5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri
5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am doi copii cu ADHD și pot spune că este mult mai mult decât o simplă lipsă de concentrare
    Am doi copii cu ADHD și pot spune că este mult mai mult decât o simplă lipsă de concentrare

    Printre marile provocări cu care se poate confunta un părinte se regăsește și aceasta: să vadă cum copilul său este diagnosticat cu ADHD. Cu atât mai mult cu cât nu este...

    Am fost judecată aspru în grupul de mămici pentru faptul că am fost nevoită să opresc alăptarea. Cum rămâne cu solidaritatea și grija pentru alte mame?
    Am fost judecată aspru în grupul de mămici pentru faptul că am fost nevoită să opresc alăptarea. Cum rămâne cu solidaritatea și grija pentru alte mame?

    În loc să primească sprijin de la alte mame pe un grup de socializare, o femeie a primit sfaturi contradictorii și critici. După ce s-a luptat să își hrănească...

    Trucuri utile pentru mămici: cum să reutilizezi inteligent body-urile bebelușului
    Trucuri utile pentru mămici: cum să reutilizezi inteligent body-urile bebelușului

    Reciclarea hainelor este o metodă prin care poți să economisești, prin care protejezi mediul și nu în ultimul rând, prin care poți să fii creativă. Uite cum poți...

    Am renunțat la jobul meu foarte bine plătit pentru a sta acasă cu copiii mei și simt că acum am evoluat mai mult ca niciodată
    Am renunțat la jobul meu foarte bine plătit pentru a sta acasă cu copiii mei și simt că acum am evoluat mai mult ca niciodată

    Când le-am spus prietenilor și familiei că mă gândesc să renunț la locul meu de muncă pentru a mă putea ocupa full-time de fiul meu, au rămas vizibil îngrijorați...

    Explicația unei mame care încă își alăptează copilul de cinci ani: „Este mai simplu decât să speli biberoane"
    Explicația unei mame care încă își alăptează copilul de cinci ani: „Este mai simplu decât să speli biberoane"

    Își alăptează ambii copii, fata în vârstă de 5 ani și băiatul în vârstă de 2 ani și nu are de gând să se oprească prea curând. Ce o...

    Smochine proaspete: beneficii și idei de consum
    Smochine proaspete: beneficii și idei de consum

    Smochinele au o istorie bogată și plină de povești, care datează de mii de ani, fiind unele dintre cele mai vechi fructe cultivate. De la civilizațiile antice la bucătăriile moderne,...

    „Fiul meu a murit în somn. Mi-aș fi dorit să avem mai mult timp”. O mamă încurajează părinții să petreacă mai mult timp cu micuții lor
    „Fiul meu a murit în somn. Mi-aș fi dorit să avem mai mult timp”. O mamă încurajează părinții să petreacă mai mult timp cu micuții lor

    O mamă a crezut că fiul ei în vârstă de 8 ani doarme mai mult decât de obicei, însă a descoperit cel mai negru adevăr din câte avea să trăiască. Fiul ei...

    Este normal să-ți iubești animalul de companie mai mult decât copilul?
    Este normal să-ți iubești animalul de companie mai mult decât copilul?

    Uneori, oamenii spun lucruri la care nu te aștepți. E normal ca o mamă să-și iubească câinele mai mult decât copilul? Discutăm mai jos.

    © 2025 Qbebe