La fel ca orice alt părinte obosit, frustrat, care vine după o zi întreagă de muncă, activități casnice și grija purtată copilului, avem tendința de a ne face auziți prin ridicarea tonului vocii asupra copiilor noștri. De fapt nu este deloc indicat să țipăm la copii, pentru că în afara faptului că doar îi speriem, nu le atragem atenția în niciun fel și specialiștii spun că mai degrabă ar trebui să vorbim copiilor în șoaptă pentru a avea succes.
Practic, pentru a ne face auziți trebuie să păstrăm un ton calm și cald al vocii, chiar și atunci când simțim că explodăm. Celebrul creator de conținut pe tiktok Samantha Day, terapeut comportamental și expertă în problemele legate de somn, care postează în mod constant pe această platformă de socializare, susține că orice părinte care își dorește ca ai săi copiii să îl asculte, trebuie să le vorbească în șoaptă și nu să țipe.
Copiii nu ne ascultă atunci când țipăm!
Într-un videoclip TikTok, Samantha explică pe înțelesul tuturor faptul că micuții nu răspund la vocea ridicată, iar părinții nu devin decât un zgomot de fundal pe care copiii îl acceptă, dar nu-l ascultă.
Este necesară o nouă rutină pe care părinții trebuie să o adopte, astfel încât copiii să îi înțeleagă. În loc să țipe la micuți, ar trebui să le vorbească în șoaptă, deși pare ciudat.
@happydaysrestednights What if you said NOTHING? #childemotionalhealth #childbehaviorhelp #momlifevibes #momtok ♬ original sound - Samantha Day
„Dacă micuțul este obișnuit să țipi la el și dintr-o dată te uiți direct în ochii lui și îi șoptești ceea ce trebuie să facă, atunci cu siguranță îi vei atrage atenția și va asculta tot ce ai de zis”, mărturisește Samantha.
5 metode simple prin care să reziști impulsului de a țipa la copil
Nu toți internauții consideră că ideea mamei este una strălucită
Ca urmare a videoclipului postat de mamă, o mulțime de persoane i-au răspuns prin comentarii mai mult sau mai puțin pozitive la adresa ei.
„Dacă nu vei avea autoritate în fața lor, copiii nu vor răspunde, indiferent de tactica pe care ai aborda-o”, a scris o persoană în comentarii.
„Nu țipa și nu șopti, ci învață-ți copiii că dacă nu vor asculta ceea ce spui și nu vor respecta, vor exista consecințe”, a sugerat o altă persoană comentarii.
„Draga mea, dacă m-aș apuca să le șoptesc copiilor ce au de făcut, probabil ar râde de mine, dar o să încerc”, a comentat o mămică la videoclipul postat.
„Am încercat să-i șoptesc fiicei mele pentru a-i atrage atenția și mi-a râs în față. Ce trebuie să fac în continuare?”, și exprimat nelămurirea o femeie.
Ce să faci atunci când simți nevoia să țipi la copil: 10 metode eficiente
„Copiii mei pur și simplu fug din preajma mea atunci când mă cobor la nivelul lor sau când le vorbesc în șoaptă”, îi scrie altcineva în comentarii.
„În calitate de adult la care părinții au țipat în copilărie, cu siguranță nu te voi asculta dacă vei țipa la mine. Oricine crede că dacă țipă va fi ascultat, dar nu este așa”, mărturisește un adult în comentarii.
„Am început să cobor vocea atunci când vorbesc copiii mei și după jumătate de an am reușit să obțin performanța ca în casa noastră nimeni să nu mai țipe, este o adevărată binecuvântare”, scrie o mămică.
„Nu mai țipați la copii, arătați-le puțin respect”, sugerează altcineva în comentarii.
Fără doar și poate, comportamentul copilului poate fi schimbat în funcție de tactica pe care o abordează părintele, dar și în funcție de modul în care se adresează micuților. A vorbi în șoaptă copilului în loc să ridici tonul vocii, este într-adevăr o idee interesantă ce merită luată în considerare.
Surse foto: instagram.com
Surse articol: cafemom.com