Top 10 remedii pentru mirosul neplacut al picioarelor

Top 10 remedii pentru mirosul neplacut al picioarelor

Louise Tanase - Contributor

Mirosul neplacut al picioarelor poate indica prezenta unei infectii micotice netratate, insa poate fi cauzata doar de bacteriile intretinute de transpiratie si descuamarea pielii picioarelor. Daca mirosul neplacut al picioarelor a devenit atat de deranjant incat nu te mai poti descalta fara sa atragi atentia celor din jur, iata care sunt cele mai simple si eficiente remedii pentru aceasta problema.

Desi pentru unii poate parea o problema nesemnificativa, iar pentru altii mirosul neplacut al picioarelor este firesc sau subiect de glume, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care viata ta sociala sa aiba de suferit, la fel ca si increderea in sine. Cauzele aparitiei mirosului neplacut al picioarelor variaza de la purtarea sosetelor din materiale sintetice, a incaltamintei cu captuseala care nu lasa pielea sa respire pana la infectii micotice netratate. In cazul in care aplicand remediile descrise mai jos nu obtii un rezultat satisfacator trebuie sa iei in considerare o consultatie la un medic dermatolog.

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu foarte eficient atunci cand incercam sa eliminam mirosul neplacut al picioarelor, deoarece neutralizeaza pH-ul transpiratiei si elimina bacteriile. Pentru a scapa de mirosul neplacut al picioarelor trebuie sa folosesti bicarbonatul de sodiu pentru o baie a picioarelor astfel:
- adauga o lingura de bicarbonat de sodiu la fiecare 250 ml de apa.
- tine picioarele in ligheanul cu apa preparata in acest mod timp de 20 de minute in fiecare seara timp de cel putin o saptamana.
In plus, poti presara bicarbonat de sodiu in ciorapi si in interiorul incaltamintei inainte de purtare.

2. Ulei de lavanda

Uleiul de lavanda nu este numai deosebit de parfumat, insa este foarte eficient in eliminarea bacteriilor. In plus, uleiul de lavanda are proprietati antifungice, ceea ce inseamna ca este foarte eficient pentru inlaturarea mirosului neplacut al picioarelor. Iata cum il poti folosi:
- pune cateva picaturi de ulei esential de lavanda in apa calduta si tine picioarele scufundate in apa parfumata timp de 15-20 de minute.
Repeta procedeul de doua ori pe zi timp de cel putin 10 zile consecutive.

3. Pudra de piatra de alaun

Pudra de piatra de alaun are proprietati astringente si antiseptice, prin urmare este un remediu excelent impotriva inmultirii bacteriilor. Pentru a folosi pudra de piatra de alaun impotriva mirosului neplacut al picioarelor trebuie sa procedezi astfel:
- amesteca o lingurita de pudra de piatra de alaun la o cana cu apa calda;
- clateste-ti picioarele cu aceasta solutie si lasa-le sa se usuce la aer timp de cel putin 15 minute;
- presara pudra de alaun pe picioarele uscate.
Utilizeaza acest remediu zilnic pana cand vei observa ca mirosul neplacut al picioarelor a disparut.

4. Sare amara (sare epsom)

Sarea amara poate contribui la eliminarea mirosului neplacut al picioarelor, deoarece este eficienta impotriva infectiilor microbiene si neutralizeaza mirosurile. O baie detoxifianta pentru picioare cu sare amara are si efecte de calmare atunci cand te dor picioarele.
- amesteca 2 lingurite de sare amara intr-un lighean cu apa calda.
- scufunda picioarele in solutia astfel obtinuta timp de 10-15 minute.
Pentru rezultate optime, aplica acest procedeu seara, inainte de culcare, pentru a nu mai fi nevoie sa te incalti cel putin cateva ore.

5. Ceai negru

Ceaiul negru contine acid tanic care are proprietati antibacteriene foarte eficiente atunci cand incerci sa indepartezi mirosul neplacut al picioarelor. De asemenea, ceaiul negru ajuta la inchiderea porilor pielii picioarelor, astfel reducand cantitatea de transpiratie produsa in aceasta zona, transpiratie care favorizeaza inmultirea bacteriilor.
- fierbe 2 pliculete de ceai negru in trei cani de apa;
- adauga ceaiul astfel preparat in ligheanul cu apa calduta si scufunda picioarele in solutia astfel obtinuta timp de 15-20 de minute.
Pentru cele mai bune rezultate si o eficienta pe termen lung, ar trebui sa repeti aceasta procedura zilnic timp de o saptamana.

6. Otet

Otetul este foarte eficient in eliminarea mirosului neplacut al picioarelor, deoarece creaza un mediu acid in care bacteriile nu pot supravietui. Poti folosi orice tip de otet, dar cel mai recomandat este otetul de mere.
- prepara un amestec din jumatate de cana de otet de mere si 6 cani de apa fierbinte.
- scufunda picioarele in acest amestec timp de 10-15 minute.
- spala picioarele bine cu apa si sapun pentru a elimina mirosul de otet, apoi sterge-te bine.

7. Borax

Boraxul este un dezinfectant farmaceutic care ucide bacteriile ce provoaca mirosul neplacut al picioarelor. Il poti gasi in farmacii si se elibereaza fara reteta. Acest remediu se prepara si se foloseste astfel:
- amesteca jumatate de cana de borax cu jumatate de cana de otet in doua cani de apa calda.
- pune solutia intr-un recipient cu pulverizator si pulverizeaza putin in interiorul incaltamintei, apoi lasa incaltamintea sa se usuce in aer liber.
- Alternativ, poti presara praf de borax in interiorul incaltamintei chiar inainte de folosire.

8. Scrub cu zahar

Inlaturarea pielii moarte si a bataturilor de pe picioare poate contribui pozitiv la eliminarea mirosului neplacut al picioarelor, din moment ce si acestea reprezinta un factor favorizant al aparitiei mirosului neplacut. Folosirea regulata a unei pile pentru calcaie si pielea talpilor poate preveni formarea bataturilor. In cazul in care simti nevoia sa elimini pielea moarta de pe talpi poti folosi un scrub preparat in casa astfel:
- amesteca zahar cu apa si cu alcool isopropil (concentratie 91% sau mai mult). Foloseste mai mult zahar decat apa pentru a obtine o pasta groasa. Adauga o parte alcool la 5 parti de apa.
- freaca bine talpile cu acest amestec folosind miscari circulare si lasa-l sa actioneze 5-10 minute, atat pentru a inlatura pielea moarta, cat si pentru a ucide bacteriile, apoi spala picioarele cu apa calduta si sapun.
Acest remediu poate fi folosit de 3 ori pe saptamana pentru rezultate optime. Inainte de folosire poti inmuia picioarele in apa calda cu sapun pentru ca remediul sa aiba eficienta maxima.

9. Salvia

Frunzele de salvie contin acid tanic care ajuta la reducerea transpiratiei picioarelor, prin urmare ajuta la ameliorarea mirosului neplacut al transpiratiei. In plus, trebuie sa stii ca salvia are proprietati antibacteriene si antifungice. Salvia se foloseste astfel:
- ia cateva frunze de salvie uscata si plaseaza-le in sosete si incaltaminte; vor absorbi mirosul neplacut al picioarelor si vor lasa in urma o aroma verde si proaspata.
- fa un ceai de salvie din 2 linguri de frunze uscate la jumatate de litru de apa si scufunda-ti picioarele in ceai timp de 15-20 de minute seara inainte de culcare. Repeta tratamentul cel putin 7-10 seri consecutive pentru eficienta maxima.

10. Ghimbir

Ghimbirul este foarte eficient atunci cand vrei sa elimini mirosul neplacut al picioarelor, deoarece inhiba inmultirea bacteriilor si ajuta la eliminarea toxinelor. Pentru a folosi ghimbirul trebuie sa procedezi astfel:
- fa un piure dintr-o bucata de ghimbir de marime medie si lasa-l sa se inmoaie intr-o cana de apa clocotita timp de 10-15 minute. Foloseste un filtru de cafea pentru a filtra solutia.
- Foloseste lichidul astfel obtinut pentru a masa picioarele in fiecare seara inainte de a merge la culcare.
- Repeta procedeul in fiecare seara timp de cel putin 2 saptamani pentru a obtine rezultate durabile.
Aceste remedii te pot ajuta sa elimini mirosul neplacut al picioarelor. Este posibil ca nu toate sa functioneze pentru tine, insa trebuie sa incerci pana cand reusesti. In cazul in care nu obtii un rezultat notabil dupa minim 2 saptamani de folosire a remediilor naturiste, trebuie sa mergi la un medic dermatolog.

Articolul urmator
Am fost diagnosticată cu scleroză multiplă după nașterea celui de-al cincilea copil
Am fost diagnosticată cu scleroză multiplă după nașterea celui de-al cincilea copil

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

    O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii
    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii

    Transpirația este un proces fiziologic natural și perfect sănătos, care contribuie la răcirea corpului și la prevenirea supraîncălzirii. Cu toate acestea, unele persoane pot...

    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii
    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii

    Te simți cuprinsă de tristețe, dar nu înțelegi de ce ? Sentimentul este pe cât de uman, pe atât de comun. Motivele din spatele acestuia pot fi nenumărate, fie de...

    Top 10 lucruri neștiute despre Dragobete ❤️
    Top 10 lucruri neștiute despre Dragobete ❤️

    Dragostea este cea mai puternică și mai populară emoție a sufletului universal. Ea a construit și a destrămat, a scris istorie, a iscat războaie și a adus pace. În conștientul...

    Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri
    Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri

    Plecând de la o statistică generală și de la experiențele avute de-a lungul timpului în profesia ei, o avocată a adus în discuție faptul că și meseria pe care o are...

    Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română
    Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română

    Orice părinte știe cât de dificil este să găsești mereu activități noi pentru cei mici. Pe lângă faptul că trebuie să-i distreze, activitățile este musai să fie...

    © 2024 Qbebe