„Primul meu copil a plâns non stop timp de 4 luni. Oricum încercam să îl liniștesc, nu reușeam. Continua să plângă.
Singurul lucru care îl mai liniștea, era când îl puneam pe una din acele mingi mari, de gimnastică. Asta părea să-i placă la nebunie.
Am încercat chiar să-mi schimb dieta, pentru ca laptele meu matern să fie cât mai pe placul său; am încercat să-i cumpăr un pătuț special, cu o mulțime de funcții care au rolul de a liniști bebelușul, însă nu a funcționat”, își amintește mămica, potrivit Kidspot.
Din fericire, în jurul vârstei de 5 luni, fetița s-a liniștit dintr-o dată. Nu mai plângea, dimpotrivă.
Când mămica a rămas însărcinată a doua oară, s-a așteptat la același parcurs. S-a gândit că bebe va plânge mult în primele luni, așa că a încercat să se pregătească psihic.
„Am născut destul de greu și deja eram pregătită pentru ce urma. Țin minte că m-am gândit că dacă nașterea a fost una dificilă și bebelușul va fi.
Soțul meu încerca să mă consoleze și îmi spunea că, de data asta, măcar știm nu vom fi luați prin surprindere”, a mai spus ea.
Însă lucrurile nu s-au întâmplat deloc cum se așteptau părinții. Bebe a fost tăcut și liniștit de la început. Și continuă să fie așa.
„Adevărul este că am multă experiență în a avea grijă de un bebeluș agitat, care plânge toată ziua, dar nu am deloc experiență în avea grijă de un bebeluș atât de liniștit, care nu are nevoie mingi de gimnastică, de cântece și de legănat încontinuu.
E și amuzant într-un fel. Mi-am dorit ca al doilea copil să fie mai liniștit decât primul, iar acum că s-a întâmplat asta, sunt stresată, pentru că nu știu exact cum să mă comport. Sunt mereu pregătită să-l consolez, dar nu are nevoie de consolare”, încheie mămica.
Se pare că mamele se stresează indiferent de situație și în cea mai mare măsură, e normal, mai ales când copilul e foarte mic.
Mămici, ați fost vreodată în situația femeii?
Surse foto: www.pexels.com