Părinții răspund mai sincer ca niciodată: care sunt avantajele de a avea un singur copil?

Părinții răspund mai sincer ca niciodată: care sunt avantajele de a avea un singur copil?

Mariana Voinea

Părinții cu un singur copil fac declarații surprinzătoare, despre avantajele de a avea o familie restrânsă. Mărturiile sunt cu adevărat unice, pline de înțeles și de adevăr!

A avea un singur copil aduce atât avantaje, cât și dezavantaje în familie. Sunt părinți care aleg să se oprească la un singur prunc, fără a ține cont de comentariile celor din jur care îi îndeamnă să-i mai aducă pe lume un frățior sau o surioară doar pentru a nu fi singur.

În societatea modernă actuală, se pleacă de la prezumția că a avea un singur copil echivalează cu o căsnicie nefericită, un copil plictisit, deloc comunicativ și interiorizat. Dar părinții care au un singur copil ne demonstrează contrariul.

Așadar, depășind stereotipurile că unicul copil al familiei va fi singur, răsfățat sau va avea probleme de socializare și că părinții care aleg această cale sunt egoiști, putem găsi beneficii surprinzătoare în a avea o familie formată din mama, tata și copil.

Fiind singur la părinți, copilul va avea o mai bună calitate a vieții

Alicia M., mămica unui băiețel declară „Eu vreau să îi ofer copilului meu o viață cât mai bună. Am crescut cu încă cinci frați într-o familie unde neajunsurile erau la ordinea zilei. De aceea vreau să-mi permit să-i cumpăr fiului meu lucruri bune și să nu îi dau de ales între lecțiile de pian și antrenamentele sportive.

Dacă aș avea mai mulți copii, sunt sigură că nu aș putea să le ofer o viață la fel de bună și nu aș putea să merg în vacanțe. În copilărie eu nu am putut călători prea mult, de aceea ori de câte ori merg cu fiul meu în vacanțe este o primă dată pentru mine”.

Nu trebuie să treci prin momentele dificile ale copilăriei decât o singură dată

Gabrielle N., mama a unui singur copilaș susține „Am ales să am un singur copil pentru că nu mai vreau să schimb scutece, nu mai vreau să trec prin tantumuri și nopți nedormite. În plus, nu-mi place să îi refuz copilului cel mare anumite lucruri doar de dragul celui mic”.

Călătoriile împreună sunt mult mai ușoare și mai plăcute

Rachel H. a ales să fie mama unui singur copil declarând: „Îmi place să călătoresc foarte mult și îl luăm și pe fiul nostru în vacanțe împreună cu noi. Fiind deja mărișor, nu mai trebuie să îmi fac probleme că am nevoie de un bagaj în plus sau că va plânge în avion. Îmi este foarte ușor să iau un taxi, să închiriez o cameră de hotel pentru noi toți, practic viața este mult mai simplă”.

Este liniște în casă

Marica S. dezvăluie: „Meseria mea de profesor mă determină să îmi doresc să vin de la școală și să mă relaxez. Fiul meu în vârstă de 12 ani are aceleași nevoi ca și mine: vrea să se întoarcă de la școală și să se relaxeze. De cele mai multe ori, stăm împreună pe canapea sau în pat pe telefon sau ne uităm la un serial. Dacă ar mai fi avut frați sau surori, nu aș mai fi avut parte de aceeași liniște”.

Părinții găsesc repede dădace disponibile

Megan R. își amintește că atunci când fiica ei era mai mică, îi era foarte ușor să găsească o dădacă pentru un singur copil, îndeosebi când voia să plece cu soțul în oraș. Chiar și bunicii erau mult mai ușor de convins să stea cu ea una sau mai multe nopți la rând.

Părinții au mai mult timp pe care și-l pot dedica propriei sănătăți și stări de bine

parinti cu copil pe deal

Liz C., mama unui copilaș mărturisește: „Pentru mine este foarte important să găsesc un echilibru între starea mea fizică și psihică și nevoile copilului meu. Deși îmi este mult mai ușor acum că a împlinit cinci ani decât atunci când era bebeluș sau puțin mai mare, încă sunt zile în care nu găsesc nici măcar 20 de minute de liniște. Nu cred că aș face față unei familii mai numeroase”.

De ce am doar un singur copil? Pentru că l-am ucis pe al doilea

Părinții pot avea relații bune cu prietenii copiilor lor

Elizabeth E. destăinuie: „Încă de când fiul meu a împlinit vârsta de opt ani obișnuiam să invităm un prieten de-al lui la ieșirile noastre împreună în familie. Mergeam împreună în vizite la muzeu, în excursii, camping-uri sau la filme.

Ne plăcea statutul de familie restrânsă, dar ne-am dat seama că fiul nostru avea nevoie de un prieten cu care să se distreze. Așadar îi permiteam să-și invite cel mai bun prieten în călătoriile pe care le făceam împreună”.

Poți face echipă cu partenerul de cuplu mult mai ușor

Eva Z. susține că a trecut foarte ușor peste provocările copilăriei fiului ei împreună cu partenerul de cuplu care a ajutat-o cu toate cele necesare creșterii copilului. „Ne iubim enorm singurul și scumpul nostru băiat”, declară ea.

Părinții îi pot susține în toate activitățile pe care le fac, fiind prezenți la meciuri și reprezentații

Megan J. vede ca și principal beneficiu în avea un singur copil acela că poate participa la toate meciurile de fotbal ale copilului, îl poate duce la mai multe activități extracurriculare fără a fi nevoită să se decidă cum să își împartă timpul între doi sau mai mulți copii.

Cheltuielile cu creșterea unui singur copil nu sunt atât de mari

Katie M. susține că având un singur copil și-au permis mai multe vacanțe în familie, au putut pune deoparte câțiva bani pentru educația copilului și nici nu plecau la cumpărături cu o listă super lungă. Erica L., pe de altă parte susține că având un singur copil abia a reușit să plătească creșa și căminul și se descurce cheltuielile aferente.

Părinții nu trebuie să devin arbitri în certurile copiilor

Audrey K. își amintește că în copilărie se certa foarte mult și foarte des cu surioara ei, cu doar doi ani mai mică. Mama era pusă în postura de a deveni arbitru între cele două fete până în momentul în care a renunțat și le-a lăsat să își rezolve singure problemele.

De ce mamele cu un singur copil sunt cele mai fericite

Adulții își pot urmări propriile interese fără a se simți vinovați

mama imbratisata de fiica

Alexandra V. mărturisește: „sunt cea mai bună prietenă a fiicei mele și fiica mea este cea mai bună prietenă a mea. Întreaga mea viață se învârte în jurul ei și intereselor pe care le are. Dar fiind singurul meu copil, am timp să îmi pun în practică hobbyurile”.

Familiile cu un singur copil nu au nevoie nici de o casă mare, nici de o mașină stil dubiță

Megan C. susține că acesta este un foarte mare avantaj în a avea un singur copil. Mama, tata și copilul pot împărți lejer un apartament, o mașină mică fără a fi nevoiți să vândă și să cumpere ceva mai mare sau să se mute.

Părinții cu un singur copil sunt mai blânzi și mai înțelegători

Megan R. își susține teoria conform căreia având un singur copil se poate concentra mai mult asupra lui și pe măsură ce crește, mama devine mai îngăduitoare. Părinții care au un singur copil nu se vor enerva atât de ușor și nu vor avea atât de multe provocări cărora trebuie să le facă față.

Adulții petrec mai mult timp de calitate cu un singur copil, decât cu mai mulți

Laura L. declară: „atunci când ai un singur copil nu este nevoie să îi spui „Du-te și joacă-te cu frații tăi sau cu surorile tale”. Atunci îți faci timp să te joci doar tu cu el, să vă bucurați unul de compania celuilalt și să vă cunoașteți cu adevărat”.

Având un singur copil, părinții sunt mult mai prezenți în viața lui

Liz S. susține că având un singur copil se poate bucura de toate momentele petrecute împreună care au o mare însemnătate în amintirile pe care le creează pentru copilul ei.

Când copilul crește și are propriile planuri, mama și tata sunt liberi să facă ce vrea

Megan R. vede în acest lucru în mare avantaj. Concret, atunci când copilul crește și vrea să doarmă la prietena cea mai bună sau la prietenul cel mai bun, părinții rămân acasă în deplină libertate.

Ritualul de somn este mult mai simplu

Raven K. este o mămică ce nu concepe că s-ar fi putut împărți între doi copii în a le asigura ritualul de somn convenabil și nu ar fi reușit să fie prezentă pentru fiecare atunci când ar fi avut nevoie de ea.

Copilul singur la părinți are o legătură mult mai strânsă cu aceștia

Meg C., mama unui singur copil destăinuie că nu și-ar putea împărți iubirea în mod egal față de mai mulți copii, ci cu siguranță ar avea un favorit. De aceea s-a limitat la un singur copil, care este rațiunea ei de a trăi.

Desigur că părinții cu mai mulți copii ar putea contracara foarte ușor aceste avantaje și le-ar putea caracteriza ca fiind egoiste. Dar fiecare poate face alegeri în această viață, iar alegerea de a crește, educa și de a răsfăța un singur copil este absolut ideală celor cărora li se potrivește.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: huffpost.com

Articolul urmator
Am ales să fac un copil abia la 40 de ani. Eu am venit pe lume când bunica mea avea 40 de ani
Am ales să fac un copil abia la 40 de ani. Eu am venit pe lume când bunica mea avea 40 de ani

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    „De ce am înșelat?”- 20 de bărbați răspund extrem de sincer
    „De ce am înșelat?”- 20 de bărbați răspund extrem de sincer

    Una dintre cele mai grele încercări care intervin în viața de cuplu este când ajungi să bănuiești sau îți dai seama că partenerul tău te înșală. Pe...

    O mamă vorbește sincer despre avantajul de a avea copii cu o diferență de 25 de ani între ei
    O mamă vorbește sincer despre avantajul de a avea copii cu o diferență de 25 de ani între ei

    O mamă de peste Ocean vorbește despre avantajele de a face parte dintr-o familie în care diferențele dintre copii ajung până la 25 de ani. „Nu a fost ceva planificat,...

    „Mama, sunt deprimat/ă”: Cuvintele pe care nu vrei să le auzi niciodată de la copil. Ce ai de făcut
    „Mama, sunt deprimat/ă”: Cuvintele pe care nu vrei să le auzi niciodată de la copil. Ce ai de făcut

    Cu depresia nu este de glumă! Mai ales dacă se manifestă de la vârste fragede, din adolescență. Părintele este pionul principal în reușita adolescentului de a depăși...

    Părinții dezbat: este în regulă ca un copil de 8 ani să se spele singur?
    Părinții dezbat: este în regulă ca un copil de 8 ani să se spele singur?

    Care este vârsta ideală la care copilul poate face baie singur? Când îl putem lăsa să facă duș și până la ce vârstă este în regulă să îl...

    Un bărbat singur a adoptat un bebeluș abandonat la numai două săptămâni de viață și e mai fericit ca niciodată
    Un bărbat singur a adoptat un bebeluș abandonat la numai două săptămâni de viață și e mai fericit ca niciodată

    David Marshall, din Baltimore, Maryland, si-a dorit enorm un copil, dar s-a confruntat cu o mulțime de provocări până să devină tată. Fiind gay și necăsătorit, a trebuit să...

    Învățatoare din Bacău anchetată după ce a jignit un copil cu autism: "Eu răspund doar de copiii OK, care se integrează"
    Învățatoare din Bacău anchetată după ce a jignit un copil cu autism: "Eu răspund doar de copiii OK, care se integrează"

    O învățătoare din județul Bacău, absolventă de Psihologie, este anchetată de Inspectoratul Școlar Județean, pentru că a adresat pe Whatsapp un mesaj jignitor unui elev cu...

    Mai simte cineva că, uneori, a avea un soț este ca și cum ai avea grijă de un al doilea copil?
    Mai simte cineva că, uneori, a avea un soț este ca și cum ai avea grijă de un al doilea copil?

    Cel ce trebuia să îi fie partener la bine și la greu, stâlpul casei, s-a transformat la scurt timp de la venirea pe lume a copilului, într-o responsabilitate pentru mama...

    Am fost copil singur la părinți și mi-a revenit mie sarcina de a avea grijă de mama mea. Am detestat faptul că am fost nevoită să fac asta
    Am fost copil singur la părinți și mi-a revenit mie sarcina de a avea grijă de mama mea. Am detestat faptul că am fost nevoită să fac asta

    A fi unicul copil al părinților este o binecuvântare în copilărie și un "blestem" la maturitate. Acest lucru este confirmat de o femeie care dezvăluie provocările prin care...

    © 2024 Qbebe