Top 10 măști faciale cu miere de preparat acasă

Top 10 măști faciale cu miere de preparat acasă

Raluca Margean - Redactor

Îți place ideea de a folosi ingrediente naturale pentru îngrijirea pielii, însă nu știi care sunt cele mai potrivite pentru tenul tău? Mierea este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru îngrijirea pielii, datorită proprietăților sale antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare. Vezi cum îți poți prepara singură o mască cu miere și ce alte ingrediente poți folosi în funcție de nevoile tenului tău. 

Care sunt beneficiile mierii pentru pielea ta?

Mierea este unul dintre cele mai folosite ingrediente în prepararea măștilor cosmetice pentru piele datorită proprietăților sale antioxidante, antiseptice și de revitalizare a pielii. O mască cu miere aplicată pe ten curăță porii, elimină impuritățile și tonifiază pielea. Fiind bogată în vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, potasiu, calciu și fosfor, mierea previne apariția prematură a ridurilor și ajută la menținerea elasticității și strălucirii pielii.

Produsele cosmetice comercializate nu conțin miere de albine naturală în concentrația necesară unui tratament cosmetic adevărat. De aceea, cel mai bine este să-ți prepari singură acasă o mască facială pe bază de miere, o dată pe săptămână, pentru a-ți curăța tenul și pentru a-l împiedica să se dezhidrateze. După un tratament natural cu miere, îți vei simți pielea catifelată și vei observa o creștere a luminozității tenului tău.

Iată mai jos 10 rețete de măști realizate pe bază de miere, foarte ușor de preparat, de care tenul tău se va bucura cu siguranță.

Mască cu miere și scorțișoară pentru piele acneică

mască cu miere-miere și scorțișoară

Mierea este un produs antibacterian și de aceea este folosită pentru ameliorarea simptomelor acneei și pentru prevenirea apariției punctelor negre și a coșurilor. Această mască de miere pentru pielea acneică are în compoziția sa și scorțișoară, de aceea este nevoie de un test de toleranță în prealabil deoarece scorțișoara poate fi iritantă în cazul în care pielea ta este foarte sensibilă. Testul se face aplicând amestecul pe o suprafață mică de piele, de preferat lângă ureche, sau chiar pe dosul mâinii.

Ingrediente:

- 3 lingurițe de miere naturală;
- ½ linguriță pulbere de scorțișoară.

Mod de preparare:

Amestecă mierea cu scorțișoara și aplică produsul rezultat pe față. Lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute.

Mască cu miere și avocado pentru piele uscată

mască cu miere-avocado

Dacă ai pielea uscată, poți încerca o mască cu miere, avocado și iaurt pentru o hidratare intensă. Zahărul din miere acționează ca un emolient natural, crescând conținutul de apă și reducând senzația de uscăciune a feței. Grăsimile prezente în avocado și în iaurtul gras hrănesc pielea în profunzime, iar acidul lactic din iaurt face ca pielea ta să devină fină, porii să se micșoreze și, în plus, stimulează producția de colagen.

Ingrediente:

- o linguriță de piure de avocado;
- o linguriță de iaurt gras;
- o linguriță de miere naturală.

Mod de preparare:

Amestecă bine toate ingredientele într-un castronel până când totul devine o pastă moale și fină. Aplică amestecul obținut pe față și lasă-l să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește-te bine cu apă la temperatura camerei.

Mască cu miere și aloe vera pentru piele sensibilă

mască cu miere-aloe vera

Aloe vera este minunată în cazul în care ai pielea sensibilă sau chiar iritată, deoarece calmează pielea și ameliorează iritațiile și inflamațiile. Combinația de miere cu aloe vera este perfectă pentru tenul sensibil.

Ingrediente:

- 2 lingurițe de miere naturală;
- 1 linguriță de gel de aloe vera.

Mod de preparare:

Amestecă gelul de aloe vera cu mierea și aplică amestecul rezultat pe toată fața. Lasă masca pe față timp de 10-20 de minute și apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască cu miere și lămâie pentru piele pătată sau cu cicatrici

mască cu miere-miere și lămâie

Zeama de lămâie este excelentă pentru exfolierea pielii, pentru decolorarea petelor de pe piele și pentru ameliorarea aspectului cicatricilor. Imediat după folosirea acestei măști vei constata că pielea ta este mai netedă și mai fină, însă trebuie să aplici masca de mai multe ori pentru a observa o diferență vizibilă în ceea ce privește aspectul cicatricilor și petelor pigmentare.

Ingrediente:

- 2 lingurițe de miere naturală;
- ½ linguriță de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Mod de preparare:

Amestecă bine mierea de albine cu zeama de lămâie și aplică masca pe față, masând ușor, cu mișcări circulare. Lasă masca să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește-te bine cu apă călduță.

Mască cu miere și ou pentru fermitate

mască cu miere-ou

Oul este un emolient pentru ten, datorită lecitinei pe care o conține. Glicerina și mierea aduc fermitate tenului, tonifiind și purificând pielea.  

Ingrediente:

- 1 lingură de miere;
- 1 albuș de ou;
- făină de grâu;
- 1 lingură glicerină.

Mod de preparare:

Amestecă bine ingredientele și adaugă suficientă făină cât să formezi o pastă grasă (uleioasă). Aplică masca pe față și gât și întinde-o bine cu mișcări circulare. Lasă masca să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-te bine cu apă călduță.

Mască cu ulei de jojoba pentru curățarea porilor

mască cu miere-ulei de jojoba

Enzimele din mierea naturală curăță pielea și păstrează porii curați. În plus, proprietățile antibacteriene ale mierii și uleiului de jojoba previn acumularea de bacterii în pori și păstrarea unui echilibru al grăsimilor, împiedicând astfel apariția acneei.

Ingrediente:

- o lingură miere naturală;
- 2 linguri de ulei de jojoba sau ulei de cocos.

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente până când masca are consistență bună de aplicat pe piele. Aplică masca pe pielea curată și uscată. Masează ușor cu mișcări circulare, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască exfoliantă

mască cu miere-bicarbonat sodiu

În afară de proprietățile deja cunoscute ale mierii, această mască îți oferă și calitățile incontestabile ale bicarbonatului de sodiu. Acesta este un exfoliant delicat care înlătură celulele moarte, permițând noilor celule să își ocupe nestingherite locul pentru ca tu să ai un ten radiant.

Ingrediente:

- 2 linguri miere naturală;
- o lingură bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente. Spală-te bine pe față, apoi clătește cu apă călduță și aplică masca pe pielea udă. Masează ușor, cu mișcări circulare, insistând mai ales asupra zonelor uscate, cum ar fi fruntea sau zonele de la baza nasului. Clătește-te bine cu apă călduță.

Mască tratament pentru arsuri solare

mască cu miere-aloe vera plantă

Mierea reface nivelul de hidratare al pielii până în cele mai profunde straturi de piele, mai ales în cazul pielii arse de soare (sau la solar). În plus, atât mierea, cât și aloe vera sunt anti-inflamatoare puternice care calmează pielea și ajută în procesul de vindecare.

Ingrediente:

- o parte miere naturală;
- 2 părți gel aloe vera.

Mod de preparare:

Amestecă mierea cu aloe în proporțiile menționate mai sus. Cantitățile se stabilesc în funcție de suprafața de piele ce necesită tratament. Aplică masca pe pielea curată și uscată. Lasă masca să acționeze cel puțin 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Aplică ori de câte ori simți nevoia și evită expunerea la soare câteva zile.

Mască anti-îmbătrânire pentru ten gras

mască cu miere- diverse ingrediente

Această mască protejează tenul împotriva îmbtrânirii, reducând ridurile fine. Totodată, diminuează petele roșii, hrănește în profunzime și ajută pielea să elimine impuritățile. Echilibrând nivelul pH-ului și reducând iritațiile, această mască îți va lăsa pielea radioasă și moale. Masca este potrivită pentru tenul tău și dacă ești predispusă la acnee.

Ingrediente:

- 1/3 ceașcă de cacao;
- 3 lingurițe smântâna grasă;
- 1/3 ceașcă piure de papaya;
- ¼ ceașcă de miere naturală;
- 3 lingurițe de făină de ovăz.

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele având grijă să obții o pastă omogenă și aplică masca pe față. Lasă masca să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască pentru ten obosit

mască cu miere-iaurt

Cu această mască, pielea ta va deveni mai luminoasă, mai fină și mai elastică. Nu uita să aplici masca pe gât și în zona decolteului, masând ușor cu mișcări circulare.

Ingrediente:

- 50 grame iaurt gras;
- 10 grame migdale zdrobite fin;
- 2 lingurițe de miere;
- 2 lingurițe de ulei de germeni de grâu.

Mod de preparare:

Amestecă bine toate ingredientele până obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe față, masează bine evitând zona ochilor și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

Ca regulă general valabilă, aplică masca cu miere pe tenul curățat în prealabil. Praful, murdăria sau sebumul acționează ca o barieră, împiedicând substanțele hrănitoare sau cele antiinflamatorii să acționeze. Fii frumoasă cu ingrediente naturale!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
O mamă vrea să ia acasă mâncarea de la grădinița copilului când acesta lipsește. "Am plătit pentru ea"
O mamă vrea să ia acasă mâncarea de la grădinița copilului când acesta lipsește. "Am plătit pentru ea"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar
    Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar

    Școala începe în mai puțin de o lună, iar numărul cazurilor noi de COVID-19 se apropie din nou de pragul de 10.000. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9.864...

    Atenție, părinți! De ce nu e bine să punem miere în ceaiurile pentru copii
    Atenție, părinți! De ce nu e bine să punem miere în ceaiurile pentru copii

    Mierea este unul dintre cele mai hrănitoare alimente, fiind sursă de vitamine, de minerale, de aminoacizi, de enzime. În aceste condiții, nu este de mirare că este cunoscută și...

    Soacra mea a venit după mine și soțul meu în luna de miere...
    Soacra mea a venit după mine și soțul meu în luna de miere...

    Ceea ce părea a fi o lună de miere de coșmar datorită deciziei soacrei de a fi alături de miri, s-a transformat într-o vacanță de vis pentru toată lumea. Mirii s-au bucurat de...

    Cartofi prăjiți la cuptor: modul sănătos în care te poți bucura de acest preparat
    Cartofi prăjiți la cuptor: modul sănătos în care te poți bucura de acest preparat

    Cartofii se regăsesc printre cele mai consumate alimente, ocupând un loc de frunte și în tradiția culinară din țara noastră. Ușor de achiziționat și deosebit de...

    Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă
    Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă

    O femeie din Marea Britanie a născut de două ori acasă - o dată planificat și a doua oară neplanificat. Citiți mai jos, ca să vedeți ce spune mămica despre experiențele sale.

    Am fost trimisă acasă de la spital, iar 30 de minute mai târziu am născut în baia de acasă
    Am fost trimisă acasă de la spital, iar 30 de minute mai târziu am născut în baia de acasă

    Chiar dacă nu ești la prima naștere și știi deja cum decurg lucrurile, nu este exclus să fii pusă în situații cu totul neașteptate. O tânără mamă de peste hotare a...

    Am judecat foarte mult nașterile acasă. Accidental, am ajuns să nasc și eu acasă
    Am judecat foarte mult nașterile acasă. Accidental, am ajuns să nasc și eu acasă

    Dacă anumite femei îmbrățișează ideea de a-și aduce pe lume copiii acasă, pentru altele așa ceva este inacceptabil. Mai mult, acestea din urmă le critică adesea pe cele care...

    Experiența nașterii acasă. Am mers la spital să nasc și m-au trimis acasă, pentru că nu puteam ține ocupat un pat mai multe zile
    Experiența nașterii acasă. Am mers la spital să nasc și m-au trimis acasă, pentru că nu puteam ține ocupat un pat mai multe zile

    O zi de iarnă 2021 Italia, 15 mai exact, aflu că sunt însărcinată cu al 3-lea copil.... Așa începe povestea mea...

    © 2025 Qbebe