Copiii cresc ca iarba verde atunci când este udată cu apă, de la un an la altul sau de la un sezon la altul, de aceea micuții au nevoie constant de haine noi. Iar hainele de brand pentru copii costa o mică avere. Unele costumașe pentru copii ajung să coste mai mult decât articolele vestimentare pentru adulți.
O mamă mărturisește că obișnuiește să cumpere copiilor ei haine din magazine second hand și astfel a reușit să strângă o mică avere, bani pe care i-ar fi dat pe unele produse de lux. În plus, în second hand-uri se găsesc haine de firmă foarte puțin purtate sau deloc, la prețuri mai mult decât accesibile.
Mama recunoaște că și-ar fi dorit să își îmbrace fetițele cu haine noi, dar că nu își permite acest lucru și în plus, nu crede că se merită investiția pentru o perioadă scurtă de timp, cât vor fi purtate articolele vestimentare.
„Cumpăr haine second-hand atât online, cât și în regim de consignație”
Femeia mărturisește că pentru fiicele ei a căutat cele mai bune oferte la haine în mediul online și acolo a găsit ofertele de articole vestimentare la mâna a doua la un preț foarte bun. Femeia locuiește împreună cu fiicele ei în Carolina de Nord și acolo sunt două consignații mari second-hand unde de unde cumpără haine pentru fiecare sezon. Totodată, mama caută oferte bune la haine purtate de copii pentru copii pe Facebook.
Este înscrisă în grupuri de mămici din localitatea ei de origine, unde părinții fac troc online, vând hainele rămase mici ale copiilor pentru a cumpăra unele noi. În aceste grupuri cu peste 60000 de membri, dar și pe Facebook marketplace, mama găsește cele mai bune oferte la haine de brand pentru copii. Aceste haine purtate, dar curate reprezintă cea mai bună opțiune pentru a-și îmbrăca fiicele.
Nu vreau să cheltui mulți bani pe scutecele bebelușului meu, așa că le cumpăr de la second-hand
„Și eu, la rândul meu, vând haine second hand rămase mici ale fiicelor mele pentru a-mi permite altele”
Femeia își folosește abilitățile de bun negociator și vânzător pentru a vinde hainele fiicelor ei, chiar și cele cumpărate în regim second hand, pe Facebook marketplace sau pe diferite alte grupuri pe site-urile de socializare.
Spre deosebire de alte platforme unde trebuie plătită acea taxă de expediere, pe Facebook mama ajunge la o înțelegere cu potențialii cumpărături care, de cele mai multe ori se arată dispuși să plătească cheltuielile de transport.
Ea recurge de cele mai multe ori și la alte modalități, la site-uri special dedicate vânzărilor de articole vestimentare dacă, după câteva săptămâni de când articolele fiicelor ei au fost postate, nu se arată niciun cumpărător interesat. Iar hainele care nu se vând nici prin această metodă, sunt donate.
DA sau NU? Este în regulă să folosim haine second hand pentru copii?
Hainele de brand sunt mai scumpe chiar și în regim second hand
Piața de haine second-hand la copii este similară cu cea a articolelor vestimentare la mâna a doua pentru adulți. Așadar, cu cât brandul este mai renumit, cu atât haina va fi mai căutată și va avea succes să se vândă.
Femeia mărturisește că atunci când cumpără de la branduri de renume haine în regim second hand, își recuperează într-un procent de 70-80% banii pe ele. Astfel îi convine să investească în haine pentru copii SH de la branduri de renume.
„E nevoie de mult timp, răbdare și abilități antreprenoriale să cumperi și să vinzi haine second hand pentru copii”
La fel ca orice altă activitate, a cumpăra și a vinde haine second hand pentru copii reprezintă adesea o provocare. Părinții trebuie să investească mult timp și efort în a lista produsele în mediul online pentru a le vinde, dar și în a căuta pe cele mai bune oferte pentru copiii lor, din punct de vedere al raportului calitate-preț.
De aceea, este nevoie de foarte bună organizare, de un spațiu de depozitare în locuință pentru hainele care urmează să fie vândute. Este necesar ca părinții să acorde un interes mai mare acordat achiziționării hainelor de firmă. Cu cât hainele aparțin unui brand cunoscut, cu atât părinții vor avea mai multe șanse să le vândă.
Mama nu a abordat subiectul care interesează pe cei mai mulți dintre părinți, și anume calitatea hainelor second hand și dacă acestea pot avea repercursiuni din punct de vedere al sănătății copiilor.
Dar, într-adevăr o mică „afacere” cu haine la mâna a doua, fie că sunt vândute sau cumpărate, reprezintă ocupație prin care părinții pot economisi bani și pot genera un venit suplimentar pentru întreaga familie.
Surse foto: pixabay.com, istockphoto.com
Surse articol: businessinsider.com