O mamă din Canada a găsit, însă, soluția perfectă pentru a nu cheltui sume foarte mari pe haine pentru copiii săi - cumpără totul din magazine second-hand! Femeia spune că de când a intrat în primul magazin second-hand și a văzut câte „comori” ascunse poate găsi acolo, nu s-a mai îndurat să le cumpere copiilor săi îmbrăcăminte, inclusiv lenjerie intimă, din magazinele obișnuite, la preț întreg.
Nu le cumpără copiilor săi haine noi și reușește să economisesc sume uriașe
Raina Delisle este din Canada și are patru fetițe cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani. Ea spune, potrivit The Sun, că obișnuia să cumpere frecvent haine pentru cele mici, însă acestea nu reușeau niciodată să se bucure de ele fiindcă le rămâneau mici imediat. Așa că, pentru a nu mai cheltui sume foarte mari pe haine, dar și pentru a proteja mediul înconjurător (moda este a două cea mai poluantă industrie din lume, după combustibil), ea a hotărât să nu mai cumpere niciodată haine noi pentru fetele sale, nici măcar articole de lenjerie intimă. Ce face Raina? Investește doar în piese second-hand și organizează deseori târguri de haine în curtea ei, în care fiicele ei oferă celorlalți copii de vârstă lor haine pe care nu le mai poartă în schimbul altora.
Citește și: DA sau NU? Este în regulă să folosim haine second hand pentru copii?
„Găzduirea micilor târgulețe, prin care copiii să poată face schimb de haine între ei, este una dintre multele modalități prin care evit să le cumpăr fetelor mei haine noi, în timp ce mă distrez și le învăț despre costurile sociale și modă sustenabilă”, a declarat Raina. Ea recunoaște, de asemenea, că obișnuiește să cumpere haine pentru fetele ei, inclusiv lenjerie intimă, din magazine second-hand.
Raina împărtășește cele mai bune sfaturi de economisire a banilor, în speranța că și alții îi vor călca pe urme și vor evita să dea bani pe haine noi. Începând cu probabil cea mai cunoscută opțiune, ea recomandă să facem cumpărături din magazine second-hand, consignatii sau să achiziționam haine pentru copii de dinainte de a fi folosite prin intermediul unor site-uri precum Facebook Marketplace.
Citește și: De ce nu este periculos să cumpărăm hăinuţe pentru copii second-hand?
În cele din urmă, înțeleapta mămică avertizează să nu aruncăm niciodată hainele și să le reciclăm (există chiar și în România magazine care primesc haine purtate, de care nu mai avem nevoie), să le refolosim sau să le dăm ale întrebuințări.
„După ce fata mea cea mare a crescut, și-a transformat blugii în pantaloni scurți, tăindu-i de la genunchi”, a explicat Raina. „Apoi a folosit resturile de la blugi pentru a confecționa haine pentru păpușile ei”, a mai adăugat aceasta.
Tu ce părere ai despre felul în care procedează această mămică? Ai cumpăra haine second-hand pentru copiii tăi?
Citește și: De ce este bine să alegem hăinuţe de calitate pentru copiii noştri?
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: thesun.co.uk