Jessica Pizzo, mamă și consilier parental, a dezvăluit pentru Insider, câteva „secrete” care pot ajuta părinții în relația cu copiii lor preșcolari.
Jessica conduce și un grup de suport pentru mame care au copii mici acasă, care le ajută să fie părinți mai buni și mai echilibrați.
Iată care sunt cele 5 lucruri pe care ar trebui să le știe mamele de preșcolari.
Relația dintre tine și copil se schimbă permanent
Toate relațiile se schimbă, inclusiv cele dintre mamă și copil. Pe măsură ce copilul tău crește, fiecare dintre voi se va schimba și relația voastră la fel. Bucurați-vă de fiecare etapă, pentru că nu vă veți mai întâlni cu ea.
Te vei enerva câteodată
Oricât de calmă ești de fel, este inevitabil să nu te enervezi sau să te frustrezi câteodată în relația cu copilul tău. Este normal, dar la fel de normal este să vorbești cu cineva drag, sau chiar cu un terapeut despre aceste emoții pe care le resimți. Nu ezita să ceri ajutor atunci când ai nevoie, pentru că nu vei avea parte decât de beneficii.
Fă-ți timp pentru tine
Nu uita că, pentru a putea să ai grijă de copilul tău, trebuie să ai grijă și de tine. Mintea și corpul nostru sunt „instrumente” cu care lucrăm în fiecare zi și trebuie să fim atenți cum le întreținem.
Ascultă-ți intuiția
Intuiția de mamă este un sentiment extrem de puternic, pentru că îți spune că tot ce ai nevoie să știi, știi deja.
Adesea, mamele se compară cu alte mame, în special de când rețelele sociale fac parte din viața noastră de zi cu zi. Comparația nu-și are nici un rost. Fiecare mamă are alt copil și alt stil de parenting.
Perioada preșcolarității este o perioadă minunată pentru a-ți da seama ce fel de mamă vrei și poți să fii și în care îți poți explora intuiția maternă.
Colaborează cu alte mame
Atunci când îți împărtășești experiențele cu persoane care sunt într-o situație similară cu a ta, ele capătă un alt sens. Comunică cu alte mămici și faceți schimb de experiențe. O perspectivă nouă te ajută întotdeauna.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: https://www.insider.com/woman-runs-support-group-for-toddler-parents-shares-tips-2023-1