Terel Rico Relz Crawford este un tătic din Ohio, vlogger și speaker motivațional, care a profitat de calitățile lui oratorice și ne-a oferit unul dintre cele mai educative discursuri privind managementul crizelor de furie la copii.
Într-o zi cu soare, pentru că așa încep toate poveștile, Terel a plecat împreună cu familia sa la cumpărături. Fiica lui, Ari, ca orice copil înconjurat de lucruri colorate care se pot lua de pe rafturi cu ușurință, a făcut o criză de furie. Însă tantrumurile nu îl sperie pe Terel, care a părăsit incinta magazinului, a așezat fetița pe capota mașinii, și cu calm și răbdare a aplanat evenimentul, transmițând totull live pe facebook.
Când copiilor râzgâiați li se spune NU în Walmart
Acesta este titlul transmisiunii Live. Mai întâi se adresează fiicei lui:
”Gata? Ai terminat? Pentru că se aude ca și cum încă te mai văicărești. Mă vei asculta în magazin și te vei opri din văitat? Nu mergem înapoi în magazin până ce nu te oprești din scandal. Dacă ne întoaarcem în magazin și începi iar criza, ne întoarcem aici și stăm să ne plictisim împreună. Și nu am să mă mișc până ce nu vreau să mă mișc. Pentru că nu trebuie să mă mișc. Nu trebuie să ne plimbăm prin magazin cu mama ta. Este un privilegiu pe care îl avem.”
Apoi se adresează nouă, tuturor părinților:
”Iată ce se întâmplă când îți râzgâi copilul. Asta este vina noastră, care am fost crescuți în ghetou, și vrem să oferim copiilor noștri ce nu am avut noi. Nu îmi pasă dacă te-ai născut cu o lingură de argint în gură, nu îi pune una în gură și copilului tău. Sunt ok cu copii care urlă în Walmart. Nu sunt ok cu copiii care nu se opresc din țipat când le spun să facă asta. Așa că venim aici și ne plictisim împreună în această parcare minunată până ce domnișoara de aici decide să se oprească din criza ei. Copiii trebuie să asculte. Nu îmi bat copiii. Mama mea mă bătea. Nu fac asta. Însă le iau lucrurile. Lucrurile acelea pe care noi le cumpărăm pentru ei, când nu le mai merită, le luăm. Nu sunt perfect, mai țip pe acasă, dar nu în public. În public, iau copilul deoparte și îl las să se calmeze, plictisindu-l și arătându-i că tantrumul lui nu mă deranjează. Fără argumente, fără discuții, fără nimic. Dacă copiii tăi nu învață de la tine, atunci de la cine?”
Apoi cei doi pleacă spre magazin, cu Ari fluturând veselă din mâini și zâmbind.
Iar concluzia acestui tătic este destul de amuzantă:
”Copiii ăștia ... sunt bipolari. Acum e veselă și a uitat totul. Cred că toți ne naștem bipolari.”
Și cam așa este ... Tu cum gestionezi tantrumurile copilului tău?