„Soțul meu vrea să îi dea un nume vulgar fiicei noastre și nu știu cum să-l conving să renunțe la idee. I se pare un nume drăguț”
Viitoarea mămică, în vârstă de 30 de ani, a explicat că ea și soțul ei, în vârstă de 37 de ani, așteaptă primul lor copil - o fetiță. Cei doi au început să discute despre potențialele nume, dar femeia a explicat că soțul ei nu este din Marea Britanie și că, din cauza diferențelor culturale, nu înțelege că numele pe care l-a ales pentru fiica lor este un cuvânt din argoul britanic, asociat cu organele genitale feminine.
„Eu și soțul meu așteptăm primul nostru copil. Tocmai am aflat că va fi o fetiță, așa că am început să discutăm despre potențiale nume. Noi doi suntem din țări diferite, dar vorbim limba celuilalt și locuim în țara soțului meu. Când am aflat că vom avea o fetiță, soțul meu a spus că i-ar plăcea să o botezăm după bunica lui (Fanny), care a murit recent și de care era extrem de apropiat. Mi se pare o idee foarte, foarte drăguță și nu aș avea nicio problemă cu ea dacă nu ar fi faptul că, pentru a spune lucrurilor pe nume, numele ei în limba mea „Fanny” este un cuvânt ofensator, care se referă la organele genitale feminine.
Citește și: Mi-am dat seama că de fapt urăsc numele pe care i l-am pus copilului meu
În țara lui, această asociere nu există deloc, este doar un nume drăguț, iar el consideră că din moment ce locuim în țara lui, nu există nicio problemă cu faptul că fiica noastră va purta acel nume. Pe de altă parte, eu sunt extrem, extrem de reticentă să o numesc așa știind ce înseamnă în țara mea. Va fi jenant pentru ea să se prezinte cu acest nume atunci când vom ajunge în Marea Britanie, iar dacă ne vom muta vreodată înapoi (nu plănuim să o facem, dar nu se știe niciodată) și va trebui să meargă la școală acolo, cu siguranță va fi batjocorită pentru asta.
Ne-am certat puțin pe tema asta și niciunul dintre noi nu vrea să dea înapoi. Eu am sugerat să îl folosim ca al doilea nume, dar el chiar vrea să își onoreze bunica. I-am sugerat să modificăm puțin numele, să fie „Frances” în loc de „Fanny”, dar el spune că nu este același lucru. În cele din urmă, soțul meu m-a acuzat că mă simt jenată de cultura lui, ceea ce nu este adevărat, sunt îndrăgostită de cultura lui și cred că numele „Fanny” este foarte frumos, doar că știu că fiica noastră va vizita și țara mea și îi va fi foarte greu acolo cu acest nume. Sunt eu nemernică pentru că insist să îl folosim ca al doilea nume sau să îl schimbăm puțin?”, povestește femeia.
Utilizatorii Reddit au fost uimiți de numele ales de bărbat și de încăpățânarea de care dă dovadă pentru a-și numi fiica astfel, deși soția lui i-a spus ce înseamnă acel cuvânt în engleza britanică.
- „Ar fi fost batjocorită pentru acest nume și în SUA. Dacă mama mea m-ar fi numit Fanny, primul lucru pe care l-aș fi făcut la împlinirea vârstei de 18 ani ar fi fost să-mi schimb numele în mod legal și să încep să ignor pe oricine ar fi continuat să mă strige după vechiul nume.”, a comentat o persoană.
- „Oh, nu. Sărmanul tău copil, ori de câte ori va pleca într-o țară vorbitoare de limba engleză, va fi ținta multor glume. Nu faceți asta”, a mai scris cineva.
- „Soțul tău nu procedează deloc OK. Doar dacă nu cumva copilul tău va duce o viață extrem de izolată și nu va călători NICIODATĂ”, a mai comentat o persoană.
Tu ce părere ai despre numele pe care acest bărbat vrea să i-l dea fiicei sale?
Citește și: De ce i-am dat copilului meu 27 de prenume
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: Reddit