Emily Glankler este profesoară de istorie în Austin, Texas, cu specializări în Istorie și Studii Internaționale la Universitatea Carlona de Nord și cu diplomă în istorie de la Universitatea din Texas. De 11 ani Emily predă Istorie și Cultură elevilor de gimnaziu și de liceu într-un mod aparte care se vede mai ales în contul ei de TikTok.
Însă cea mai virală postare a ei nu este despre istorie, ci despre modul în care și-ar dori ca părinții să se comporte cu educatorii copiilor lor, fie ei la grădiniță sau la școală. ”Jur să nu fiu niciodată acel părinte”, scrie ea pe contul ei. ”Sunt profesoară și fiul meu începe grădinița în două săptămâni. Așa că iată 5 lucruri pe care nu le-aș face ca părinte educatoarei copilului meu:
- Să cer o întâlnire sau o conversație telefonică fără a preciza clar subiectul pe care îl vom discuta.Este ca și cum ar suna șeful tău și ți-ar spune, hei, putem să pălăvrăgim puțin în câteva ore? Și tu vei sta terifiat și inundat de tot felul de gânduri cu privire la subiectul discuției pentru tot restul zilei. Spune-i despre ce este vorba!
- Să stau de vorbă cu ea/el mai mult decât este acceptabil din punct de vedere social. Poate că este cool și relaxată, poate că și tu ești la fel, dar nu vrea să fie prietena ta. Vrea doar să ajungă acasă, sau să se ducă la toaletă sau să-și termine treaba. Ia-ți copilul, salită politicos, întreabă cum i-a fost ziua și pleacă.
- Nu aș lua apărarea copilului în detrimentul educatoarei. Ea este un adult cu experiență în copii și cu un creier complet dezvoltat, iar copilul tău este doar un copil care dă atenție factorilor din jurul lui, în cel mai bun caz, 30% din timp. Evident că trebuie să crezi ce spune copilul tău. Însă trebuie să iei în considerare ce spun toate părțile implicate, iar ceea ce spune cadrul didactic trebuie să îi acorzi importanță. Să u presupui din prima că sigur copilul tău are dreptate.
- Nu voi deranja, doar dacă este foarte necesar. Necesar însemnând că este o problemă a cărei soluție necesită intervenția educatoarei sau care are nevoie de atenția ei pentru descifrare.
- Cadouri inadecvate. Educatoarea vrea, în primul rând, ca cel mic să aibă toate rechizitele pe care le-a cerut ea. Este cel mai bun cadou și pentru ea, rechizite, gen carioci, cartoane colorate, plastilină, etc. Dacă vrei să îi iei un card cadou, atunci ia-i la ceva ce oferă o gamă largă de obiecte, cât mai aproape de școală sau de locuința ei. Sau un card cadou la ceva de lux, ceva pe care eu nu aș da banii niciodată. Nu îi lua un obiect decorativ care să îi amintească mereu că este profesor când este acasă. Am 20 de pixuri și de căni cu ”cea mai bună profesoară”. Nu este asta toată identitatea mea, sunt și altceva, nu numai profesoară. Un email drăguț este grozav ca și cadou. Un email simplu în care părinții să scrie cât de mult i-a plăcut copilului să lucreze cu mine. Îmi oferă combustibilul de care am nevoie. Spune un mulțumesc pentru că îmi educi copilul, este cel mai frumos cadou.
Postarea ei a adunat peste 2 milioane de vizualizări, și a continuat cu explicații și în alte postări, ca rezultat al interesului furibund al internauților.
@antisocialstudies 🙋♀️I solemnly vow to never be ✨that✨ parent. #backtoschool #teacher #5thingsiwouldneverdo #kindergarten #parentsoftiktok #WeStickTogether #teachersoftiktok #teacherlife ♬ original sound - Anti-Social Studies
Citește și:
Surse foto: tiktok/@antisocialstudies
Surse articol: tiktok/@antisocialstudies