„Schimbarea scutecelor nu se află în fișa postului meu, mai ales când vine vorba de un copil în vârstă de 6 ani”, începe femeia să povestească, potrivit Daily Mail.
Știți sfatul acela - lasă copilul să se dezvolte în ritmul său? Este un sfat bun într-adevăr, însă el nu trebuie aplicat mot-a-mot în toate situațiile, mai ales că folosirea oliței sau toaletei este un pas important în dezvoltarea copilului, care trebuie bifat când mult înainte ca cel mic să împlinească 6 ani.
Profesoara mărturisește că din ce în ce mai mulți copii vin cu pampers la școală și la grădiniță, iar școlile au fost nevoite să se pregătească în acest sens. Asta înseamnă că mulți profesori asistă elevii în schimbarea scutecului, iar în incinta școlii există scutece și haine de rezervă, exact așa cum se întâmplă și în cazul bebelușilor.
Iată ce povestește doamna profesoară despre experiența pe care a avut-o recent cu băiețelul de 6 ani.
„Când m-am dus să îl ajut să se schimbe, părea, sincer, foarte afectat și rușinat de faptul că mă aflam acolo, lângă el. Asta îmi spune că își dorește să fie ca alți copii și să renunțe la scutec, dar în acest caz și părinții au ceva de spus.
Am 33 de ani și vreau să vă spun că deja am schimbat sute de scutece. Ironia este că am o experiență mai bogată în schimbarea scutecelor decât unii părinți.
Cel mai mic copil pe care l-am schimbat avea 2 ani, iar cel mai mare, un băiețel în vârstă de 7 ani. Aceste lucruri nu sunt normale și pe această cale fac un apel către toți părinții și îi rog să insiste mai mult și să-i învețe pe cei mici cum să facă la oliță și apoi la toaletă.
Nu vă faceți doar vouă un serviciu, ci și nouă; dar poate cel mai important, lor. Copiii au nevoie să se simtă independenți și să se dezvolte armonios, ori acest lucru nu este posibil dacă ei încă folosesc scutecul la 6-7 ani”.
Copilul tău la ce vârstă s-a dezvățat de scutec?
Surse foto: istockphoto
Surse articol: dailymail.co.uk