Numărul kilogramelor este din păcate un subiect foarte delicat atât pentru adulți, cât și pentru copii. O mamă sfătuiește toți adulții să nu comenteze asupra greutății corporale a copiilor, indiferent de felul în care ar arăta aceștia.
Povestea ei începe cu o întrebare pusă de o bonă în legătură cu greutatea fiicei sale. „Ce mare este! Câte kilograme are?”
„Această întrebare mi-a fost pusă chiar de față cu fiica mea, care s-a uitat cu ochii ei inocenți de bebeluș la mine și și-a înconjurat brațele cărnoase de picioarele mele, îmbrățișându-mă. Fiica mea are doi ani și încă are pernuțe pe mâini și pe degețele.
Am înțeles că acei colăcei de pe brațe dispar atunci când bebelușul devine copil, dar în cazul fiicei mele, colăceii au rămas. Are trei colăcei zdraveni pe fiecare dintre brațe. Obișnuia să aibă șase, dar acum au rămas doar trei”, mărturisește mama.
Bona nu a pus întrebarea într-un mod răutăcios
Mămica mărturisește că bona nu a pus întrebarea într-un mod răutăcios, ci pur și simplu stăteau de vorbă despre lucruri mărunte, atunci când din senin a apărut această întrebare. „Încă de atunci mi-a rămas în minte: ce mare este! Câte kilograme are?”
„Vă rog din suflet nu mai spuneți că fiica mea este grasă”
Deși are numai doi ani și mama nu consideră că fata ei a înțeles că deplin însemnătatea întrebării, este conștientă de faptul că, fiind ageră la minte, a prins imediat despre ce era vorba. „Răspunsul meu la întrebarea bonei a fost: fiica mea este sănătoasă, fericită și perfectă pentru mine. Valoarea ei nu este dată de numărul kilogramelor.
Vă sfătuiesc ca data viitoare atunci când doriți să comentați despre greutatea corporală a oricui să nu o faceți. Vă vine să credeți sau nu, îmi va fi dor de colăceii fetiței mele atunci când vor dispărea. Și îi voi arăta poze de acum și cât de frumoasă era la vârsta de doi ani, pentru că este un copil foarte frumos”, destăinuie mama.
Sunt copiii grași mai sănătoși?
Greutatea corporală nu trebuie să determine valoarea unei persoane și nici să devină un motiv de preocupare al copiilor, mai ales la vârste fragede, pentru că pot dezvolta sentimente de inferioritate, stimă de sine scăzută și frustrări în anii tinereței și adolescenței.
Surse articol: cafemom.com