Iata motivele care m-au convins ca o cană de filtrat apa este cea mai bună soluţie pentru familia noastră:
1. Apa este mereu proaspătă
Cel mai mult îmi place că apa este rece, dar nu într-atât de rece ca la frigider. Punând direct de la chiuvetă, are o temperatură perfectă pentru a fi servită. Şi o bei cu mai multă poftă. Ba, am observat, că beau mai multă apă decât de obicei, tocmai datorită acestui motiv.
2. Nu trebuie să mai cumperi apă îmbuteliată şi scapi de transportul acesteia
Cred ca aceasta a fost cea mai mare bucurie a noastră în ultima săptămână: faptul că nu a mai fost nevoie să cărăm trei etaje două baxuri de apă la 2 litri îmbuteliată.
3. Filtrarea se face instantaneu
Iniţial, am fost sceptică cu privire la cana asta, gândindu-mă că trebuie să aştepţi ceva timp până ce se filtrează apa. Însă, din fericire, nu este aşa. Filtrarea se face instantaneu. Torni apă în zona separată a cănii, iar apa curge instantaneu prin filtru, în zona cănii separată. Practic, datorită sistemului cănii care separă cele doua zone: cea unde torni apa şi cea unde se duce apa filtrată, nici nu trebuie să aştepţi să se filtreze toată apa ca să torni din cea care este deja filtrată. În plus, datorită acestei filtrări instantanee, o folosesc şi pentru gătit.
4. Gustul este identic cu cel al apei îmbuteliate
Am făcut şi un experiment, pentru a observa dacă există vreo diferenţă de gust între tipurile de apă. Mai întâi, am pus apă în două pahare identice - apă de la robinet şi apă filtrată din cană. Surorii mele i-a plăcut mai mult gustul apei filtrate. Apoi am pus apă apă filtrată şi apă îmbuteliată şi am rugat-o să îmi spună care crede că este paharul cu apă îmbuteliată. L-a ales pe cel cu apă filtrată. Deci, din punct de vedere al gustului, apa filtrată şi cea îmbuteliată nu diferă.
5. Costurile sunt reduse si faci economie
Noi consumăm aproximativ 30 de litri de apă pe săptămână, aceasta însemnând un cost aproximativ lunar de 130 de lei numai pe apa îmbuteliată de băut. O astfel de cană costă aproximativ 100 de lei, iar la un consum de aproximativ 2 litri de apă pe zi de persoană, pentru o familie de 4 persoane se recomandă schimbarea cartuşul filtrant o dată la două săptămâni. Noi nu bem chiar 2 litri de apă de persoană, aşa că schimbăm cartuşul o dată la 3 săptămâni. Un set de 4 cartuşe filtrante are un cost aproximativ de 100 de lei. Deci la un consum mai mare, ar însemna aproximativ 50 de lei pe lună. O economie de peste 50% în cazul nostru.
6. Poate fi folosită şi de copil
Pentru că are un mâner cu prindere moale şi bază antiderapantă, o
scurgere automată prin capac pentru umplere directă şi un capac special
pentru curgerea apei la turnare, cana poate fi folosită cu uşurinţă şi
de copii. Poate fi manevrată şi umplută uşor şi la fel de uşor copilul
îşi poate turna apă în pahar, fără să existe pericolul ca apa să curgă
într-o cantitate mai mare.
7. Apa este curată.
Cartuşul filtrant are o tehnologie de filtrare (ce conţine un amestec testat de răşină schimbătoare de ioni şi cărbune activ) care reduce depunerile de calcar şi alte substanţe, cum ar fi clorul, care afectează gustul şi mirosul apei de la robinet. De asemenea, reduce metalele grele (cupru, plumb) precum şi majoritatea pesticidelor. Sunt reduse şi impurităţile organice. Rezultatul este o apă curată şi limpede.
8. Cana se curăţă foarte uşor.
În primul rând, cana nu necesită curăţare foarte des. Iar când trebuie curăţată, este foarte uşor de desfăcut şi de spălat. Carafa şi pâlnia pot fi spălate în maşina de spălat vase. Capacul însă trebuie curăţat manual.
9. Este facil de depozitat şi în frigider
Cana are un design foarte simpatic, compact, care îmi permite să o depozitez în raftul frigiderului. Acest factor, deşi nu pare important, va fi un mare avantaj în zilele caniculare de vară.
10. Te ajută să îţi aminteşti când trebuie să îi schimbi cartuşul de filtrare
Un alt detaliu care m-a încântat, mai ales că sunt mamă şi am un milion de lucruri de care trebuie să îmi amintesc zilnic, este faptul că pe capac este prevăzut un sistem de avertizare calendar, un indicator manual de schimbare a cartuşului cu ajutorul căruia poţi seta data următoarei schimbări sau poţi alegi să pui data când ai schimbat cartuşul, şi, în funcţie de gradul de utilizare al cănii, să apreciezi când trebuie să îi schimbi filtrul.
Noi folosim o cană de filtrat apa Brita cu o capacitate totală de 2,4 l şi o capacitate de apă filtrată de 1,4 l.
Până acum această cană s-a dovedit mai mult decât suficientă pentru familia noastră, formată din 4 persoane şi un căţeluş. O recomand cu dragă inimă, subliniind că toate avantajele de mai sus sunt testate, probate şi dovedite de utilizarea ei.
O puteţi achiziţiona de la magazinele Kitchen Shop sau online aici: www.pentrugatit.ro