- 1. Foloseste razatoarea pentru a utiliza untul mai bine!
- 2. Uita de modul traditional de-a consuma pepene rosu!
- 3 si 4. Felii subtiri si mai multa zeama de lamaie!
- 5. Afla daca ouale din frigider mai sunt bune!
- 6. Taie ardeiii mai repede, mai usor si mai eficient
- 7. Magia lingurii de lemn!
- 8 si 9. Ierburi congelate in ulei si peste la gratar pe pat de lamaie!
- 10. Nu arunca sosul ramas: congeleaza-l si refoloseste-l!
- 11. Afla cum poti curata mai mult usturoi foarte repede!
- 12. Cuburi de gheata cu stil!
- 13. Ingheata portii care pot fi folosite!
1. Foloseste razatoarea pentru a utiliza untul mai bine!
Daca te pregatesti sa faci biscuiti sau briose si trebuie sa folosesti unt, iti recomandam sa scoti razatoarea din dulap! De asemenea, lasa untul in congelator pana devine aproape inghetat.
Apoi, da-l prin razatoare foarte repede, ca nu cumva sa se topeasca si apoi il poti pune in faina. Familia ta va gusta preparate delicioase, pentru ca untul, dat prin razatoare devine mai fin si da un gust delicios. In plus, iti va fi si tie mai usor sa faci compozitia. Nu suna deloc rau, nu? Tot prin aceasta modalitate il ajuti sa ajunga la temperatura camerei mult mia rapid, asa cum recomanda majoritatea retetelor.
2. Uita de modul traditional de-a consuma pepene rosu!
Mai este pana la vara, dar cu siguranta abia astepti sa vezi in piata pepene rosu! Asadar, iti oferim o solutie pentru a-l consuma cu placere si mult mai usor decat sa te complici cu felii prea mari. In plus, micutul tau nu ar trebui sa foloseasca inca obiecte ascutite, cum ar fi cutitele.
De aceea, iata cum iti recomandam sa procedezi: taie o parte din pepene. Apoi taie-l, dar fara a indeparta coaja. Poti sa faci cuburile mai mici sau mai mari, in functie de cum doresti. Iar apoi il poti manca foarte usor!
3 si 4. Felii subtiri si mai multa zeama de lamaie!
|
|
5. Afla daca ouale din frigider mai sunt bune!
Uneori cumperi oua, desi inca mai ai cateva in frigider. Si le amesteci. La un moment dat, nu mai stii care sunt proaspete si care ar trebui aruncate ori consumate prima data. Daca pana acum aruncai ouale de care nu erai sigura sau le spargeai inainte, sa vezi daca se intinde galbenusul, iti spunem ca exista un truc prin care poti afla foarte repede daca ouale sunt comestibile sau nu.
Ia oul de care nu esti sigura si pune-l intr-un pahar transparent, plin cu apa. Daca va sta pe fundul paharului, atunci oul este proaspat. Mai apoi, in functie de cat se ridica in apa, vei sti ca oul are deja cateva zile de cand se afla in frigiderul tau. Si daca vezi ca oul pluteste, atunci arunca-l! Nu ai vrea sa-l folosesti, pentru ca deja este stricat.
Daca te intrebi cum functioneaza acest truc, ei bine, coaja de ou permite aerului sa intre prin cu cat oul este mai vechi. Asadar, daca oul pluteste in apa, este clar ca deja a prins mult aer!
6. Taie ardeiii mai repede, mai usor si mai eficient
Uneori, atunci cand gatim aruncam foarte multe produse, fara sa ne dam seama.
Insa, iti recomandam o metoda prin care sa pastrezi cat mai mult din ardeiii pe care ii folosesti.
In loc sa-i tai in doua si sa scoti cotorul, mai degraba ia ardeiii si feliaza-i cubulete, lasand la final cotorul si samburii.
Astfel, vei obtine bucati usor de folosit si nu vei arunca foarte mult din aceasta leguma!
7. Magia lingurii de lemn!
Atunci cand esti mamica, ai mai multe lucruri de facut in acelasi timp. Si daca lasi o oala fierbanda pe foc si nu iti doresti sa dea pe-afara, avem o solutie pentru tine!
Pune oala cu apa pe foc, dar pune deasupra o lingura de lemn. Aceasta va impiedica bulele sa se reverse. Cum? Lingura de lemn va absorbi aburii si va impiedica apa clocotinda sa dea pe-afara.
Se pare ca oamenii de stiinta au incercat trucul si cu o lingura de inox, dar nu functioneaza, pentru ca aceasta nu se incalzeste la fel de repede precum lingura de lemn!
8 si 9. Ierburi congelate in ulei si peste la gratar pe pat de lamaie!
Mancarurile sunt mai bune daca folosesti diferite ierburi pentru gust. Pentru a le impiedica sa capete o culoare maronie, ai putea sa le ingheti in ulei de masline. Astfel, le vei putea folosi oricand, indiferent de sezon. Iar iarna, cu siguranta iti doresti marar sau patrunjel verde, care nu fie cumparat din supermarket. | Pestele este foarte bun pentru organism. El contine fosfor, care ajuta creierul sa se dezvolte armonios si imbunatateste memoria. Daca intr-o zi faci peste pe gratar si vrei sa nu se desfaca in bucati sau sa nu-l murdaresti din cauza gratarului, aseaza pestele pe felii de lamaie. In plus, gratarul va avea gust de lamaie! |
10. Nu arunca sosul ramas: congeleaza-l si refoloseste-l!
Uneori, pentru un fel de mancare nu ai nevoie de tot sosul pe care l-ai pregatit. Si ar fi pacat sa-l arunci. Asa ca noi iti propunem sa-l pui in forme pentru congelat si sa-l bagi la rece. Ulterior, poti sa scoti cate cuburi de sos ai nevoie si le poti pune in paste sau alte mancaruri. Usor si inteligent, nu?
11. Afla cum poti curata mai mult usturoi foarte repede!
Usturoiul poate fi gasit in magazine in caciulii mari sau in caciulii mai mici.
Si daca ai de curatat mai mult usturoi, uneori ai putea petrece mult timp facand asta. Insa, exista o solutie sa termini de curatat in doi timp si trei miscari.
Cum? Ia tot usturoiul de care ai nevoie si pune-l pe dulap. Apoi ia o farfurie si apasa pe ustoroi. Ulterior, pune-l intr-o caserola, pune capacul si scutura bine caserola.
Cojile usturoiului vor cadea singure. Simplu si rapid!
style="text-align: justify">12. Cuburi de gheata cu stil!
Daca vrei sa folosesti cuburi de gheata si vrei ca ele sa arate mai deosebit, atunci iti recomandam ca atunci cand pui cuburile la inghetat sa folosesti apa fiarta, in loc de apa direct luata de la chiuveta. De ce? Pentru ca atunci cand vei folosi apa fiarta, vei obtine cuburi de gheata transparente, spre deosebire de cazul in care folosesti apa direct de la chiuveta, cand cuburile sunt opace.
13. Ingheata portii care pot fi folosite!
Daca vrei sa pastrezi ceva mai mult timp, atunci ai putea incerca sa pui mancarea in caserole, in portii cat pentru o masa. Astfel, vei putea scoate din congelator exact cat ai nevoie o singura data si nu va trebui sa arunci mancare degeaba. Eventual poti pune etichete pe caserole, ca sa nu uiti cu ce e fiecare.