Un studiu realizat în anul 2015, de către Universitatea din Chicago precizează că părinții care au avut anxietate și/sau au avut rezultate slabe la matematică în copilărie, le vor face un deserviciu copiilor lor, dacă îi vor ajuta la teme.
La studiu au participat 438 de elevi în clasele I și II, precum și părinții lor. Rezultatele la matematică ale acestor elevi au fost măsurate pe o perioadă mai lungă de timp. Concluzia la care s-a ajuns este că elevii care se descurcau cel mai greu la matematică, erau ajutați la teme de părinții lor care, de asemenea, se descurcau greu la această materie când erau de vârsta lor.
Deci, fără să vrea, acești părinți înrăutățesc situația școlară a copiilor lor.
Așa că, dacă nu ți-a plăcut niciodată matematica, uite un motiv în plus să găsești pe altcineva care să-l ajute la teme pe micuțul tău.
Asta a făcut și o mămică de peste hotare. Iată ce povestește ea despre experiența pe care a avut-o cu fiica ei și temele la matematică.
„Anul trecut, când fiica mea a început clasa I, mi-am spus că asta e - de acum, mulți ani, va studia matematica și va avea nevoie de ajutor la lecții.
Mie niciodată nu mi-a plăcut această materie așa că m-am gândit că cea mai simplă soluție pentru ea, dar și pentru mine este să-i găsesc un meditator, care să o ajute atunci când are nevoie”.
De asemenea, părinții nu ar trebui să le mărturisească copiilor că nu se pricep sau că urăsc matematica. Motivul este că s-ar putea să le transmită micuților aceleași impresii.
Așadar, cel puțin cât copilul e în clasele mai mici, ține pentru tine părerea despre această materie (dacă e una negativă). Cine știe, s-ar putea ca celui mic să-i placă și de ce nu, chiar să-și construiască o carieră bazată pe matematică. Ar fi păcat să-l influențezi.
Surse foto: www.pexels.com
Surse articol: https://www.todaysparent.com/family/math-homework/