Nicolai Tand, unul din cei mai cunoscuți bucătari din România, ascunde în spatele zâmbetului afișat în emisiunile TV unde este invitat, o dramă. Provine dintr-o familie numeroasă, măcinată de greutăți și este cel mai mic dintre frați.
S-a născut în Maramureș în anul 1974 și pasiunea pentru bucătărie a cunoscut-o din fragedă pruncie. Tot în copilărie a făcut cunoștință cu sărăcia. Să vedem cum a ajuns concurentul de la Asia Express de la o copilărie plină de nevoi, la recunoașterea succesului în bucătărie pe plan internațional.
Și-a pierdut tatăl la 12 ani și a devenit sprijinul mamei: „Am cerșit, am cerșit pe bune”
Nicolai Tand, actual concurent al show-ului Asia Express a impresionat publicul prin detaliile pe care le-a oferit despre copilăria dificilă. În podcastul la care a fost invitat, „La mijloc”, moderat de Codin Maticiuc a făcut dezvăluiri cutremurătoare.
La vârsta de 12 ani și-a pierdut tatăl, iar mama sa a rămas singură cu toate responsabilitățile unei familii numeroase. Drumul spre succes al celebrului chef nu a fost ușor, dar pasiunea pentru gastronomie l-a transformat în unul din cei mai respectați și cunoscuți bucătari din România.
„Am rămas fără tată la 12 ani. Mama mea mi-a fost și tată, și mamă. Eu fiind mezinul, mergeam la lucru, la fân, împreună cu ea, ca să facem bani.
Mult mai târziu m-am angajat la Ambulanță. Nu am avut un an acte, tot m-au amânat, m-au expulzat și eu n-am vrut să plec. N-am avut acte, doar la negru am lucrat.
Pe șantier, mai făceam niște șmecherii la niște mașini de cafea, am vândut ziare, am cerșit, am cerșit pe bune”, a declarat Nicolai Tand în podcastul „La mijloc”.
„Eu curățam pahare, spălam vasele…”
În drumul său spre succes presărat cu multe provocări, Nicolae Tand a împărtășit și amintiri inedite din tinerețe. Acesta a povestit cum a ales să lucreze ca barman în încercarea lui de a se dezvolta pe plan profesional și personal.
Astfel, a întâlnit multe manechine și femei din agenții de modeling, ceea ce l-a motivat aspiră la o viață mai bună.
„Eu voiam în sală pentru că aveam niște cliente… toate agențiile de manechine veneau și mâncau la noi. În fața barului erau numai gagici, nu mai voiam să stau în spate. Eu curățam pahare, spălam vasele”, a mai spus el.
Nicolai Tand a absolvit doar 10 clase
Din cauza lipsurilor care i-au marcat copilăria, celebrul bucătar a absolvit doar 10 clase și nu și-a mai continuat studiile. Am mers la muncă pentru a-și ajuta mama și familia, asumându-și responsabilități mult prea mari pentru un copil de vârsta lui.
Cel mai mic dintre frați și-a făcut griji pentru situația financiară extrem de dificilă a familiei. Cu o mamă care a trebuit să suplinească și rolul de tată, muncind din greu pentru a-și întreține copiii, Nicolai Tand s-a lăsat de școală.
Motivul? El considera că nu era corect ca mama lui să muncească din greu pentru a-i plăti studiile. „Nu am studii superioare, ca să nu muncească ea pentru mine.
Am doar zece clase, pentru că nu mi se părea corect să meargă ea și să muncească singură, ca să-mi dea mie bani să mă duc la liceu. Așa am gândit eu atunci”, a mai declarat el.
Așa că a lucrat în străinătate pentru a -și întreține familia, iar drumul spre succes nu a fost deloc ușor. A spălat vase, a curățat mese în restaurante,a fost barman, iar ulterior s-a familiarizat cu lumea gastronomiei și și-a descoperit adevărata pasiune.
Experiența pe care a dobândit-o în restaurantele în care a muncit i-a oferit abilitățile necesare pentru a deveni un bucătar de succes.
Surse foto: facebook.com, facebook.com, facebook.com, facebook.com
Surse articol: libertatea.ro, redactia.ro, wowbiz.ro