Aducerea pe lume a unui copil este un moment plăcut și totodată plin de încărcătură emoțională și de pierdere a legăturilor cu anumite persoane. Sunt prieteni care uită că mai exiști, nu te mai vizitează, iar proaspetele mămici se văd în ipostaza de a crea legături cu alte persoane care au, la rândul lor, copii.
Pentru o mamă, să se împrietenească cu alte mame reprezintă o sarcină destul de grea, mai ales că nu toată lumea preferă interacțiunile sociale și nu toate femeile sunt dispuse să împărtășească detalii din viața de familie sau a copiilor. Într-o lume ideală, ar exista cu siguranță și o aplicație în care mamele să se conecteze între ele, în funcție de preferințe, interese, de genul copilului și de multe alte criterii.
Cu greu își găsesc mamele alte prietene pe Facebook, mai ales pe grupurile de mămici unde discuțiile sunt intense și argumentele sunt aprigi. Iar pentru mamele care se luptă cu anxietatea și cu depresia, este foarte greu să își facă prietene. Există totuși modalități de a cultiva noi relații de amiciție. Din propria experiență, o mamă împărtășește lucrurile care au ajutat-o să se împrietenească cu alte mame.
Prietenia cu alte mame mi-a schimbat modul în care îmi cresc copiii
Sfaturi pentru a te împrieteni cu alte mame
1. Fii directă
Atunci când femeile spun lucrurilor pe nume, sunt directe și își arată adevărata personalitate, le este mult mai ușor să își facă prietene. Desigur că a fi directă nu înseamnă a dezvălui prea multe detalii din viața intimă sau din viața de familie, ci mămicile trebuie să fie transparente și să discute fără perdea anumite lucruri.
2. Nu te preface
Niciodată nu este bine ca o persoană să pretindă că este altcineva sau altfel decât se comportă în viața de zi cu zi. Stabilirea unei noi prietenii trebuie să înceapă cu sinceritate, cu o atitudine pozitivă, fără ca mamele să încerce să se înțeleagă cu absolut toată lumea.
3. Nu lua totul prea personal
În viață există o mulțime de oameni care își vor arăta adevărata față abia mai târziu în decursul prieteniei. Așa că mamele care doresc să stabilească o relație cu alte mame nu trebuie să ia lucrurile prea personal, de la discuții în contradictoriu, la mesajele lăsate în seen, la incompatibilitate în idei.
4. Nu te da bătută, continuă să cauți!
Nu în ultimul rând, pentru că fiecare om are un suflet pereche pe acest pământ, există cu siguranță pentru fiecare mamă o altă mamă care să îi împărtășească ideile, convingerile și cu care să se înțeleagă de minune. De aceea, nimeni nu trebuie să renunțe la încercarea de a găsi prietene compatibile. Prietenia perfectă nu există, deci așteptările nerealiste trebuie înlăturate.
„Vreau o prietenă care să poată veni la mine să mă ajute cu pregătirea cinei sau invers și cu care să beau o cafea în timp ce împăturim rufele dimineața”
O mamă pe nume Madison Boling povestește despre încercările ei de a găsi prietena potrivită. Totul a început în momentul în care participa la ședințe de terapie, iar psihologul a întrebat-o câți prieteni are la momentul respectiv. Abia atunci a început să considere că ceva este în neregulă cu ea, pentru că nu avea niciun prieten atât de apropiat pe care să îl cunoască de mai mult de un deceniu și cu care să împărtășească o relație foarte strânsă.
În schimb, specialistul a asigurat-o că nu era nimic în neregulă cu ea, în afară de o ușoară anxietate socială și o fire introvertită. De asemenea, i-a spus că femeilor, mai ales mamelor le este greu să își facă prieteni în general. În ciuda acestei asigurări, Madison s-a simțit diferită, exclusă altfel de celelalte mame.
Atunci a început să privească altfel rețelele de socializare, să se uite pe Facebook și să înțeleagă că existau mame care se întâlneau cu copiii în parc și postau poze, familii care petreceau ziua de naștere a copiilor cu mult fast și invitau o grămadă de prieteni, iar ea nu era capabilă de aceste lucruri.
De aceea, a ajuns la concluzia că prieteniile dintre mame se bazează pe o mulțime de discuții despre lucruri comune, cum ar fi îngrijirea copiilor, remedii naturiste sau alopate pentru afecțiunile lor, despre mâncărurile oferite celor mici, iar transformarea acestor conversații în conexiuni de suflet este foarte dificilă.
Mama își amintește chiar când o cunoștință i-a trimis un mesaj să iasă împreună cu copiii în parcul de joacă, dar ora târzie și micuții deja obosiți nu au lăsat-o să onoreze invitația. Drept urmare, cealaltă mamă nu i-a mai răspuns la mesaje.
„Vreau să mă împrietenesc cu o femeie care să înțeleagă că se pot întâmpla diferite lucruri și că nu trebuie să existe supărări. Vreau prietene, mame, care să vină în casa mea și să nu le pese dacă este impecabilă sau nu, care să nu tremure atunci când copilul meu face o criză de furie sau bebelușul meu cu colici plânge.
Vreau să întâlnesc pe cineva care să poată veni la mine să mă ajute cu pregătirea cinei sau invers și cu care să beau o cafea în timp ce împăturim rufele dimineața. Problema este că prietenii adulți nu apar așa ca prin magie, ci prieteniile la maturitate necesită mult timp și efort, așa că îmi voi face mai puține griji că nu sunt perfectă și mă voi gândi mai mult la prieteniile pe care le-aș putea forma”, concluzionează Melisa.
Într-adevăr, mamelor le este foarte greu să își facă prietene din rândul celor care au copii cu vârste apropiate, care să nu le judece, să le fie alături, dar nu este imposibil!
Surse foto: pexels.com, pexels.com, pexels.com
Surse articol: scarymommy.com, scarymommy.com