Am crezut că îi ies dinții, dar medicul de familie ne-a trimis cu bebelușul direct la spital

Am crezut că îi ies dinții, dar medicul de familie ne-a trimis cu bebelușul direct la spital

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O mamă din Australia a povestit prin ce a trecut anul trecut cu fetița sa, în vârstă de 8 luni, când a ajuns cu ea la medic după ce a crezut inițial că micuța nu se simțea  bine din cauza erupției dentare. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla detalii despre drama prin care a trecut familia Boston după ce fiica lor a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă acută.

Cum a început totul

Bronwyn Boston a dezvăluit, pentru „kidspot.com.au”, experiența cu care s-a confruntat familia ei după ce fiica sa, Elowen, a petrecut luni întregi în spital în urma unui diagnostic de leucemie mieloidă acută.

Inițial tinerii părinți au crezut că fiica lor în vârstă de aproape 8 luni nu se simțea în largul ei și nu dormea noaptea din cauza disconfortului creat de erupția dentară: „A avut o noaptea grea. Era în perioada de erupție dentară. Eram părinți pentru prima dată și toată lumea spunea că erupția dentară poate fi dură, dar aceasta era extremă. Niciunul dintre noi nu a dormit în acea noapte...”.

Nu au stat pe gânduri și au făcut o programare la medicul de familie: „A doua zi de dimineață, nu-i intrai cu nimic în voie, am făcut o programare la medicul de familie.” De îndată ce a văzut copilul, medicul a întrebat: „Întotdeauna este atât de palidă?” Mama a explicat că Elowen nu se simțea deloc bine, avea febră și avea pe corp vânătăi care nu îi mai treceau: „Nu arăta bine. Avea și câteva vânătăi care treceau cu dificultate, fusesem la medicul pediatru pentru ele, dar atunci nu părea nimic în neregulă.”

Examinând-o pe Elowen, medicul i-a trimis pe părinți la spital, aducând la un moment dat în discuție posibilitatea ca bebelușul să aibă amigdalită. Bronwyn a presimțit însă că acesta nu le-a spus ce credea într-adevăr că are fetița: „Ni s-a spus să o ducem la spital, el a afirmat că ar putea fi vorba despre amigdalită dar, sincer, eu cred că a suspectat că era vorba despre leucemie. Întrucât avea febră, în mod normal ar fi trebuit să ne adresăm unei clinici specializate în COVID, dar slavă Domnului că nu am făcut asta, întrucât era atât de mică.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bronwyn Boston (@bronwynboston)

Elowen a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă acută

Ajunsă la spital, fetița a trecut prin numeroase investigații, începând cu analize de sânge, care au confirmat suspiciunea prezenței unei leucemii: „I-au făcut analize de sânge care au fost traumatizante, în condițiile în care s-au chinuit să-i găsească vene. Analizele au arătat că nu mai avea deloc neutrofile, ceea ce însemna că și dacă ar fi contactat o răceală comună, sistemul ei imunitar nu putea lupta.”

Inițial, medicii au menționat că nu știau exact dacă era vorba despre o leucemie sau despre o infecție care a afectat capacitatea măduvei osoase de a mai crea celule, dar au insistat asupra ideii că totuși cel mai probabil era o leucemie: „La început ne-au spus că nu știau dacă era leucemie sau o infecție care a determinat măduva osoasă să se golească de celule. Dar au afirmat că era cel mai probabil să fie leucemie.”

Primul lucru pe care l-au spus specialiștii a fost că Elowen avea nevoie urgent de o transfuzie de sânge, iar după aceea era necesar să o transporte la Spitalul de Copii din Brisbane. După ce a ajuns în acel spital, copilei i s-au făcut analize ale măduvei osoase și acolo a primit diagnosticul de leucemie mieloidă acută: „A mers acolo pentru analize ale măduvei osoase ca să se identifice tipul de leucemie. Leucemia acută limfoblastică este mai des întâlnită, necesită tratament pentru câțiva ani, dar Elowen are leucemie mieloidă acută, o formă de leucemie care atacă agresiv și foarte rapid.”

Părinții au petrecut câteva luni  în spital cu fetița lor

Mama a mărturisit că din ziua în care și-a dus copilul la medic nu s-a mai întors acasă decât după aproape șase luni: „Mi-am părăsit locuința de pe Coasta de Aur pentru a merge la medicul de familie în acea zi și nu m-am mai întors acolo timp de aproape șase luni...”. A stat permanent alături de copil, având parte de sprijinul soțului ei: „Alăptam, așa că am stat în aceeași cameră cu ea în spital. Soțul meu stătea într-un apartament al Fundației pentru Leucemie din Dutton Park...”. În toată această perioadă, și-a împărțit sarcinile cu acesta pentru a face față situației, dar a beneficiat și de ajutorul părinților ei și ai soțului: „Cât a fost în spital, am stat cu ea 23 de ore pe zi, aveam o oră în care ieșeam să iau aer. Soțul meu venea la noi la 5 dimineața- ca să dorm și eu între 5 și 8 dimineața, nu puteam dormi noaptea. Părinții ne-au ajutat, ne-au gătit și ne-au spălat rufele, erau alături de noi pentru a ne sprijini cu orice am fi avut nevoie.”

Elowen și-a petrecut în spital prima sa aniversare, mama ținând să sublinieze faptul că fetița a fost permanent curajoasă, chiar și în zilele în care se simțea foarte rău: „Au fost zile în care i-a fost foarte rău, dar în cea mai mare parte a timpului a fost fantastică. A fost o inspirație pentru mine pentru modul în care a făcut față la tot, avea dureri și nu era deloc bine în urma tratamentelor- dar mare parte a timpului a petrecut-o precum un copil obișnuit, zâmbind și jucându-se cu asistentele.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bronwyn Boston (@bronwynboston)

Starea fetiței s-a ameliorat

Bronwyn a spus că Elowen a intrat în remisie și că, încă de când a părăsit spitalul, adoră să petreacă timpul în aer liber și să se joace: „ Elowen este în remisie, medicii sunt mulțumiți de cum se simte...Elowen este plină de viață, iese afară ca să alerge după canguri, ca să meargă la ocean, să găsească insecte și să miroasă florile...”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bronwyn Boston (@bronwynboston)

Mama a adăugat faptul că, deși este conștientă de faptul că pericolul nu a trecut, încearcă să găsească mereu „o poveste de succes”: „Leucemia mieloidă acută are un risc ridicat de recurență după primul an- noi sperăm să răsuflăm ușurați pentru o perioadă mai lungă. Acum trebuie să meargă la control la șase săptămâni, este de așteptat și de văzut cum evoluează lucrurile. Nu prea sunt mesaje pozitive legate de acest tip de leucemie în media, trebuie să găsești tu o poveste de succes...”

Și-a încheiat confesiunea prin a afirma că experiența prin care a trecut a învățat-o să aprecieze și mai mult familia: „Trecând prin toate acestea am învățat că familia este totul, că nimic altceva nu contează, noi trei și familiile noastre reprezintă cel mai important lucru în viață.”

La rândul său, tatăl lui Elowen, William, a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au susținut în această perioadă dificilă, în condițiile în care anul trecut a fost inițiată și o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea fetiței și a familiei ei. Acesta a transmis un mesaj la finalul anului trecut, chiar pe pagina de internet destinată acestui scop (augofundme.com):

„Bronwyn și eu încă ne recuperăm după anul foarte traumatizant prin care am trecut, dar faptul că în fiecare zi o vedem pe El crescând, învățând și devenind tot mai atașată de familia extinsă după o perioadă atât de îndelungată de izolare, înseamnă enorm pentru noi.

El încă mai face analize și merge regulat la spital pentru control. Încă mai ia anumite medicamente ca precauție întrucât nu are încă un sistem imunitar funcțional, dar părul i-a crescut, pielea ei este curată și este mai strălucitoare și mai vioaie ca niciodată.

Mulțumesc tuturor celor care au urmărit cazul lui Elowen, tututor celor care au donat, le mulțumesc familiei și prietenilor, vă mulțumim pentru susținerea pe care ne-ați acordat-o în tot acest an, peste care nu am fi putut trece fără voi.”

Leucemia mieloidă acută- ce este și ce simptome are

Este un tip de cancer al sângelui, care începe în măduva osoasă. De obicei, debutul acestei forme de leucemie este la nivelul celulelor care se transformă în celule albe, dar nu este exclus să fie și în alte celule. Din cauza leucemiei mieloide acute, celulele din măduva osoasă nu se dezvoltă așa cum ar trebui, rămânând imature. Ele se numesc și blasti și se vor acumula în corp.

Leucemia mieloidă acută evoluează rapid și provoacă manifestări precum:

  • Febră
  • Stare de epuizare
  • Dureri osoase
  • Sângerări anormale (în special la nivelul gingiilor sau sângerări nazale)
  • Paloarea accentuată
  • Scurtarea respirației
  • Vânătăi care nu dispar
  • Infecții frecvente
  • Inflamarea splinei sau a ficatului
  • Pierderea apetitului
  • Pierdere în greutate

fetita-cu-masca-de-protectie-careia-i-se-ia-temperatura

Citește și: 5 povești incredibile ale unor copii care s-au luptat cu cancerul și au câștigat

Surse: augofundme.com, kidspot.com.au, mayoclinic.org, webmd.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, instagram.com

Articolul urmator
Sora mea și-a abandonat copilul cu dizabilități de trei ani. A spus că nu se potrivește cu imaginea ei de familie perfectă
Sora mea și-a abandonat copilul cu dizabilități de trei ani. A spus că nu se potrivește cu imaginea ei de familie perfectă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Experiența nașterii acasă. Am mers la spital să nasc și m-au trimis acasă, pentru că nu puteam ține ocupat un pat mai multe zile
    Experiența nașterii acasă. Am mers la spital să nasc și m-au trimis acasă, pentru că nu puteam ține ocupat un pat mai multe zile

    O zi de iarnă 2021 Italia, 15 mai exact, aflu că sunt însărcinată cu al 3-lea copil.... Așa începe povestea mea...

    A crezut că este însărcinată cu gemeni, dar a avut parte de o surpriză de proporții. A adus pe lume șase copii
    A crezut că este însărcinată cu gemeni, dar a avut parte de o surpriză de proporții. A adus pe lume șase copii

    După ani de zile de încercări de a avea un copil, un cuplu din Houston era pe punctul de a renunța la visul lor de a deveni părinți. Se gândeau inclusiv la varianta...

    Am crezut că durerile mele de cap sunt migrene de sarcină, dar adevarul a fost mult mai crunt
    Am crezut că durerile mele de cap sunt migrene de sarcină, dar adevarul a fost mult mai crunt

    Multe viitoare mămici se confruntă cu migrene în sarcină, care sunt mai complicate decât durerile de cap obișnuite fiindcă nu pot fi tratate cu inflamatoare, iar uneori pot...

    Am crezut că o să avem propriul miracol de Crăciun, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru noi
    Am crezut că o să avem propriul miracol de Crăciun, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru noi

    Chiar am crezut că acesta va fi miracolul nostru de Crăciun. Pe 1 decembrie am făcut un test de sarcină și, spre surprinderea mea, a fost pozitiv. Am rămas însărcinată pentru a...

    Medicul mi-a scăpat în cap bebelușul, care s-a născut fără viață. „Ești tânără! O să mai faci copii! Ești bine."
    Medicul mi-a scăpat în cap bebelușul, care s-a născut fără viață. „Ești tânără! O să mai faci copii! Ești bine."

    O poveste de viață cutremurătoare a unui cuplu tânăr, la început de drum și de relație, care și-au pierdut fiul la 21 de săptămâni de sarcină din cauza unei...

    O mamă și-a pierdut copilul nou-născut după ce a fost trimisă acasă de la spital. I s-a rupt apa, dar medicii au considerat că este...urină
    O mamă și-a pierdut copilul nou-născut după ce a fost trimisă acasă de la spital. I s-a rupt apa, dar medicii au considerat că este...urină

    Trimisă acasă de medici pe motiv că avea scăpări de urină, deși i se rupseseră membranele, o mamă și-a pierdut bebelușul la doar câteva ore după naștere. Tragedia putea fi...

    Cele 7 cupluri din zodiac care se ceartă întruna, dar când se împacă ies scântei din dormitor
    Cele 7 cupluri din zodiac care se ceartă întruna, dar când se împacă ies scântei din dormitor

    În viața unor cupluri domină armonia, liniștea, în timp ce pentru altele conflictele izbucnesc adesea și, dacă nu își vor uni cumva punctele comune și energiile...

    Leon Dănăilă, medicul care a salvat milioane de vieți, dar a cărui inimă rănită după moartea soției sale nu a putut fi vindecată
    Leon Dănăilă, medicul care a salvat milioane de vieți, dar a cărui inimă rănită după moartea soției sale nu a putut fi vindecată

    Academicianul, geniul, medicul neurochirurg Leon Dănăilă, care a salvat milioane de vieți și este apreciat de pacienți pentru dedicarea cu care își face meseria și caracterul...

    © 2024 Qbebe