În cartea menționată, Cara Natterson dezvăluie că aceste generații de copii se dezvoltă mult mai repede decât generațiile prezente; deci e nevoie ca părinții să discute cu ei mai repede decât ar fi făcut-o în mod normal.
„Pubertatea începe cu 2-3 ani mai devreme decât începea înainte; mai exact la 8-9 ani pentru fete și 9-10 ani pentru băieți”, menționează Natterson, potrivit sursei citate.
Autoarele precizează, de asemenea, că indiferent de ritmul de dezvoltare al unui copil, este important să-i tratăm pe fiecare în concordanță cu vârsta.
„Dacă o fată de 11 ani arată ca una de 15, nu trebuie să o tratăm ca atare, ci ca pe un copil de 11 ani. Totodată, e important să o avertizăm că oamenii s-ar putea să o trateze diferit, pentru că arată mai mare decât vârsta ei. Este și aceasta o formă prin care o putem proteja”, a declarat cealaltă autoare a cărții, Kate Bennett.
În aceeași notă, unul din pericolele cu care se pot întâlni copiii noștri preadolescenți au legătură cu mediul online. Nu doar că aceștia pot fi manipulați de oameni cu intenții rele, care pot profita de ei în mai multe forme; dar pot fi expuși la pornografie. Tot ce au nevoie este un telefon sau un laptop și acces la internet.
E firesc să fie curioși, iar părinții trebuie să discute cu ei și să nu ignore nicidecum subiectul. Chiar dacă are 10-11 ani și crezi că e prea devreme, trebuie să ții cont că tehnologia se dezvoltă cu rapiditate și odată cu aceasta și accesul la informații și copiii la fel.
Cu cât ești mai transparent în legătură cu schimbările pe care le întâmpină cel mic/cea mică, cu atât va fi mai bine.
„Cum vorbim, deci, cu ai noștri copii despre pubertate? Simplu, direct, cât mai sincer și cu multă empatie”, a transmis Natterson, în încheiere.
Surse foto: istockphoto
Surse articol: washingtonpost.com