Colonizarea inițială a florei intestinale poate fi afectată de anumiți factori precum: durata sarcinii, tipul de naștere (naturală sau cezariană), modul de hrănire al sugarului (alăptare la sân sau formule de lapte), dar și expunerea la antibiotice. Acești factori influențează diversitatea microbiotei, cu efecte pe termen scurt (diaree, colici, constipație), dar și pe termen lung (scăderea imunității, care se poate manifesta prin alergii, dermatite, sindrom de colon iritabil).
Antibioticele sunt unul dintre cei mai importanți factori implicați în distrugerea florei intestinale. În cele mai multe cazuri (până la 39% dintre ele) cauzează diaree; alte simptome digestive neplăcute cauzate de consumul de antibiotice includ crampele, balonarea sau constipația.
Conform ultimelor studii, colicile par a fi cauzate tot de dezechilibrul florei intestinale. Definite de medicii pediatri americani conform regulii lui 3: „un sugar sănătos, bine hrănit, care plânge mai mult de 3 ore pe zi, 3 zile pe săptămână și mai mult de 3 săptămâni", apariția colicilor pare a fi determinată de prezența unui număr insuficient de lactobacilli în flora intestinală.
Eubiotic Baby picături este o formulă special concepută pentru administrare din prima zi de viață, care combină cele mai studiate bacterii probiotice din lume: Bifidobacterium Lactis BB12 și Lactobacillus Rhamnosus-LGG. Peste 1000 de studii clinice și articole științifice certifică aportul acestor 2 tulpini probiotice în regenerarea florei intestinale, cu efecte benefice atât în reducerea riscului diareii cauzate de consumul de antibiotice, cât și a altor tulburări digestive, precum constipația sau crampele. De asemenea, aportul de Lactobacilli (LGG) din Eubiotic Baby picături contribuie la reducerea riscului apariției, dar și frecvenței colicilor.
Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.eubiotic.ro și www.facebook.com/EUBIOTIC/.