Rolul activităților educative în dezvoltarea copilului tău

Rolul activităților educative în dezvoltarea copilului tău

Bianca Geica - Redactor Senior

Odată cu sosirea toamnei, mulți părinți încep să se gândească să își înscrie copiii la tot felul de activități educative pentru a-i ajuta să își dezvolte pasiunile, să își cultive altele noi sau să deprindă anumite abilități care să le fie utile mai târziu, în viață. Experții sunt de părere că activitățile educative sunt foarte utile pentru dezvoltarea sănătoasă și echilibrată a copiilor, ținând cont de faptul că școala tradițională nu reușește să acopere suficient zona educației artistice și sportive.

Activitățile educative potrivite îi pot menține pe cei mici implicați mental și activi din punct de vedere fizic, dar avantajele nu se termină aici. Iată care sunt beneficiile activităților educative pentru copii!

fetita care se joaca la masa

Îmbunătățesc dezvoltarea socială și insuflă un sentiment de apartenență

Activitățile educative îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile sociale de care vor avea nevoie ca și adulți. Învață să coopereze și să interacționeze cu cei din jur și află cum trebuie să se comporte și să reacționeze atunci când fac parte dintr-un grup. Pe de altă parte, activitățile educative le pot oferi copiilor și posibilitatea de a interacționa cu persoane diferite de ei, extinzându-le viziunea asupra lumii. 

Îmbunătățesc stima de sine și dezvoltă interese și abilități

Varietatea mare de activități educative disponibile le permite copiilor să își găsească pasiunile și talentele. Acest lucru duce la îmbunătățirea stimei de sine, care este, de altfel, unul dintre cele mai importante beneficii ale activităților educative.

Asigură o mai bună sănătate mintală

Atât stima de sine, cât și sentimentul de apartenență contribuie la beneficii care implică sănătatea mintală și psihosocială. Există studii care arată că adolescenții și copiii care participă la activități educative extrașcolare au demonstrat niveluri mai ridicate de satisfacție față de viață și optimism și niveluri mai scăzute de anxietate și simptome depresive.

Le insuflă obiceiuri pozitive

În cele din urmă, activitățile educative îi ajută pe copii să dezvolte obiceiuri pozitive și contribuie la sănătatea și bunăstarea lor generală. Acestea includ:

  • abilități de gestionare a timpului;
  • implicarea în comunitate;
  • dezvoltarea disciplinei și a rutinei;
  • rezistența și continuarea activităților de zi cu zi.

Încurajează curiozitatea unui copil

Pentru a încuraja curiozitatea unui copil, profesorii din centrele educaționale folosesc interesele și ideile proprii ale copilului pentru a crea activități care încurajează curiozitatea. 

Încurajează dezvoltarea abilităților cognitive și lingvistice

Până la 5 ani, vocabularul unui copil crește până la aproximativ 2.500 de cuvinte, iar propozițiile devin mai complexe. Centrele educaționale îi expun pe copii la un cadru bogat în limbaj. Sunt încurajate jocurile de conversație, iar profesorii ajută la dezvoltarea abilităților lingvistice prin întrebări care îndeamnă la reflecție. Activități precum cântatul, vorbitul despre animalele preferate și interacțiunile cu alți copii, toate acestea ajută la dezvoltarea abilităților lingvistice.

Le oferă copiilor structură și distracție

Este bine pentru copiii mici să fie introduși într-un mediu structurat care îi ajută să-și facă prieteni și să se joace bine cu ceilalți. Oferirea unei structuri nu înseamnă că profesorii îi corectează constant pe copii. Profesorii din centrele educaționale îi antrenează pe cei mici cu răbdare, încurajând comportamente și rezultate adecvate.

„Crește frumos” -  centru educațional și de dezvoltare personală pentru copii și adulți

Crește frumos” este un centru educațional care își propune să ajute la dezvoltarea copiilor prin ateliere creative, dezvoltare personală, film și teatru, yoga, aikido, street dance, robotică și programare, ateliere de citit și povestit în engleză și franceză și multe altele, dar și a părinților împreună cu aceștia!

De asemenea, dacă ești în căutarea unui after school pentru copilul tău, Crește frumos - After School din Băneasa își deschide ușa magică pentru un program mai ‘altfel’, unde copiii să se simtă cu adevărat „acasă”, unde să învețe să devină autonomi, să-și exprime nevoile și să-și antreneze inteligența emoțională.

Dacă nu ai un plan pentru vacanța din 24-28 Octombrie, Crește frumos organizează cea mai creativă și interactivă Tabară urbană. Program de la 9-14, zile tematice (Luni: Corpul uman, Marți: Festivalul toamnei, Miercuri: Teatru și film, Joi: Muzică și dans, Vineri: Petrecere de Halloween cu sculptat de dovleci, animator, face paiting, paradă de costume). Mai multe detalii pe pagina de facebook Crește frumos, https://www.facebook.com/ profile.php?id=100083526331047

after school

Toate cursurile și atelierele din cadrul centrului educațional „Crește frumos” au la bază dezvoltarea personală pe baza artelor combinate cu psihologia și educația. Profesori, mentori, experți acreditați dar, mai ales, dedicați vin în ajutorul copiilor, dar și adulților, cu ateliere și cursuri care au la bază dezvoltarea personală, un concept foarte des întâlnit în societatea modernă în care trăim și acoperă o gamă largă de activități, formale sau informale.

robotica

Iată la ce activități și ateliere îți poți înscrie copilul în cadrul centrului educațional „Crește frumos”:

  • Dezvoltare personală se va realiza în funcție de nevoile fiecăruia, ghidat pe percursul întregului proces
  • Actorie, teatru și film - o metodă excelentă de dezvoltare, personală ce contribuie la abilitatea copilului de

- a se exprima;
- a se conecta cu ceilalți;
- a-și găsi libertatea prin joc și joacă;
- a-și dezvolta creativitatea și spontaneitatea.

Cursul de film durează 9 luni și este adresat copiilor peste 8 ani. Un atelier de creare și producție cinematografică ce îi va purta pe copii de la idee la scenariu, la concepție și decupaj regizoral și în final la definitivarea poveștii prin filmarea și montarea propriului scurt metraj.

  • Street dance, foarte popular în ziua de azi, atât ca exerciţiu fizic, dar şi ca artă şi o formă de competiţie practicată în studiourile de dans. De ce să practice copilul tău street dance-ul? Ca să se mențină în formă, să se distreze și să elimine stresul. Sună bine, nu-i așa?
  • Aikido este considerată arta marțială a celor fără mușchi, dar compenseză cu alte calități dobândite sau însușite: accelerație, detență, viteză de reacție, imaginație, concentrare în HARA-SEIKA-NO ITEN (DEASUPRA OMBILICULUI), de unde pleacă KI UL (energia vitală), în tot ce întreprindem, fizic sau mental.
    Aikido îl va învăța pe copil cum să respingă agresiunile exterioare și interioare, fizice și verbale. Hai să te convingi!

aikido

  • Robotică și programare. Hai să descoperi o metodă de învățare complexă, care combină elementele practice cu o tehnologie integrată, pentru a crea o experiență educațională unică. Dezvoltă imaginația, îmbunătățește abilitățile digitale și dezvoltă comunicarea și lucrul în echipă.
  • Ateliere de vorbit și povestit în limbile engleză, franceză. Do you speak english or french?  Or maybe you want to learn? Let’s play, talk and discover together how to relate and communicate efficiently. Știm că scopul final al învățării oricărei limbi străine este să ajungi să conversezi în acea limbă, așa că te așteptăm la atelierele noastre de joc și joacă, de povestit, citit și învățat.
  • Yoga Kids este o metodă blândă de îmbunătățire a posturii corporale, a coordonării și a echilibrului, atât fizic cât și mental și psihic. O practică sistemică, compusă din exerciții fizice, controlul respirației,
    relaxare, gândire pozitivă și meditație dar și o modalitate de joc și joacă creativă.

yoga

Învățarea la „Crește frumos” se bazează pe colaborare, blândețe și orientare către nevoile și interesele fiecărui copil. Mai multe detalii despre cursurile și atelierele disponibile găsești pe www.crestefrumos.ro.

Surse foto: istockphoto.com, crestefrumos.ro

Articolul urmator
Specialiștii confirmă: depresia mamei afectează dezvoltarea sănătoasă a copilului
Specialiștii confirmă: depresia mamei afectează dezvoltarea sănătoasă a copilului

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Rolul tatălui versus rolul mamei într-o familie cu copil atipic. Cum puteți fi alături unul de celălalt, dar și de copilul vostru
    Rolul tatălui versus rolul mamei într-o familie cu copil atipic. Cum puteți fi alături unul de celălalt, dar și de copilul vostru

    Cât timp am lucrat cu copii cu nevoi speciale, am avut privilegiul de a le cunoaște și familiile. Deși fiecare familie e diferită, pot să spun că am observat ceva asemănător...

    Năutul: beneficii și rolul său în alimentația copilului
    Năutul: beneficii și rolul său în alimentația copilului

    Năutul, cunoscut și sub denumirea de boabe de Garbanzo, este o leguminoasă extrem de benefică pentru sănătate, utilizată de mii de ani în alimentație datorită aportului său...

    Rolul bacteriilor lactice în boala diareică acută a copilului
    Rolul bacteriilor lactice în boala diareică acută a copilului

    Conform FAO/WHO(2002), “probioticele sunt considerate microorganisme vii care atunci când sunt administrate în doza corespunzătoare pot conferi un beneficiu pentru...

    Importanța microbiotei intestinale în creșterea și dezvoltarea copilului
    Importanța microbiotei intestinale în creșterea și dezvoltarea copilului

    Când vine vorba de sănătatea prichindeilor noștri, noi, mămicile, suntem ca niște leoaice. Îi ocrotim și încercăm să îi protejăm, așa cum știm noi mai...

    Cum se descurcă Lavinia Pîrva în rolul de mamă
    Cum se descurcă Lavinia Pîrva în rolul de mamă

    Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică sunt împreună de aproape 10 ani. Cei doi formează un cuplu din 2013 și au un băiețel de 3 ani, pe nume Alexandru, pe care încearcă...

    Stimulează imaginația copilului tău într-un mod atractiv
    Stimulează imaginația copilului tău într-un mod atractiv

    Joaca este atât de importantă pentru dezvoltarea fizică și emoțională a copilului încât a fost recunoscută de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile...

    Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți
    Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți

    Viață de mămică îi priește Flaviei Mihășan! Deși a renunțat la televiziune în urmă cu trei ani, pentru a se dedică vieții de familie, vedetă este o prezența activă...

    Ce mare a crescut fiul Vlăduței Lupău! Cum se simte artista în rolul de mămică
    Ce mare a crescut fiul Vlăduței Lupău! Cum se simte artista în rolul de mămică

    Vlăduța Lupău ajunge la sufletele a milioane de români prin cântecele sale pline de emoție. Puțini știu că îndrăgita cântăreața de muzică populară a...

    © 2024 Qbebe