Trei fete de împărat, trei iezi cucuieţi sau chiar trei ceasuri rele. O să alegem ultima variantă, căci este un prim indiciu al piezei rele, colicile. Medicii pediatrii americani au ajuns la o regulă simplă care să îi ajute pe părinţi să îşi dea seama care este sursa scrâşnetelor şi neliniştii celui mic. Dacă acesta plânge mai mult de trei ore pe zi, mai mult de trei zile pe săptămână, în perioada de vârstă de la trei săptămâni până la trei luni, este aproape sigur că starea lui de bine este afectată de colici. Nu e semn de îngrijorare nici dacă manifestarea colicilor depăşeşte trei luni.
Sfatul 1: Un diagnostic specializat este recomandat, pentru stabilirea unui tratament corect. Consultă mai întâi doctorul, înainte să administrezi bebeluluşului orice tip de remediu.Lacrimi de crocodil, bujori în obrăjiori şi alte simptome
Abia veniţi pe lume, bebeluşii nu sunt încă "echipaţi" cu un sistem digestiv puternic. Hrana principală, laptele, le poate provoca balonare şi crampe dureroase, care se transformă numai decât într-un plâns sfâşietor, o culoare roşie sau o învineţire a feţei, insomnii, picioruşe aduse în zona abdomenului şi chiar contractarea şi relaxarea muşchilor. Situaţia poate deveni de-a dreptul frustrantă atunci când simtomele încep să se manifeste, dovadă mărturiile părinţilor de pretutindeni, dar remediile sunt eficiente şi la îndemână.Sfatul 2: Poziţiile „culcat" şi „semi-şezând" favorizează acumularea aerului şi astfel, balonarea. La ora mesei, cel mic trebuie ţinut în poziţie verticală. O bătaie uşoară pe spate, dupa masă, este şi ea bine venită.
Sursa tuturor problemelor
Cauzele apariţiei colicilor nu au neapărat un punct comun. Factori determinanţi ar putea fi alimentaţia mamei, starea nervoasă şi alte afecţiuni precum alergiile, elemente care sunt transferate şi celui mic prin laptele matern.De altfel, bebeluşii pot avea intoleranţă la lapte sau chiar sensibilitate exagerată la lumină sau căldură.Sfatul 3: Delicioase şi sănătoase pentru adulţi, însă de evitat în perioada de alăptare sunt alimentele precum varza, ceapa, usturoiul, ardeiul, conopida, fasolea, brocolli şi alte legume înrudite.
Probleme normale şi naturale, remedii pe măsură
Atâţia pitici, atâtea metode de tratare. Remediile pot acţiona diferit, în funcţie de organismul fiecărui bebeluş. Să ne înarmăm deci cu răbdare şi să le luăm pe rând. O păturică caldă aşezată pe burtică şi un masaj abdominal în sensul acelor de ceasornic sunt primele acţiuni pe care le putem lua pentru amelioararea disconfortului. Sunetele albe, zgomote difuze care amintesc nou-născuţilor de perioada intra-uterină au efect calmant, de aceea aspiratorul şi uscătorul de păr sunt ajutoare pe cât de neaşteptate, pe atât de utile.
Dar ce ne facem când acestea funcţionează doar pe moment? Recurgem la metode naturale şi neinvazive, nu înainte de a întreba un specialist. Recomandate în amelioarea şi tratarea problemelor gastro-intestinale şi a colicilor sunt o serie de plante cu efect medicinal, printre care menta, muşeţelul, lemnul dulce, anasonul şi cimbrul. Combinate, acestea luptă eficient împotriva indigestiei, constipaţiei şi flatulenţei. Am găsit formula care le adună pe toate cinci în Baby Drink , un supliment alimentar 100% natural, care ajută mămicile din România de mai bine de 20 de ani.
Efectele antispastice, calmante, antiinflamatorii şi dezinfectante ale mentei, muşeţelui, anasonului şi lemnului dulce sunt potenţate de proprietăţile cimbrului. Totul natural, fără substanțe chimice, coloranţi artificiali, arome sau conservanţi.Unul din plusurile sale este şi metoda uşoară de preparare. Sub formă de pulbere, Baby Drink se dizolvă în 50 ml de apă fiartă şi răcită ulterior şi se administrează copilului între mese, de la 2 până la 4 ori pe zi, fără a necesita îndulcire sau încă o fierbere. Din "poveştile" părinţilor, se pare că şi gustul este pe placul piticilor. În plus, este foarte important să administrăm porţii mici de lichide, deoarece stomacul nou-născuţilor este mic şi cantităţi mai mari ar putea duce la senzația de preaplin.
În concluzie, sfatul nostru este:
Părinți nu fiți îngrijorați, simptomele colicilor vor dispărea cu remedii naturale!
Mămici, aveţi grijă de voi, mâncaţi corect şi odihniţi-vă pe cât de mult se poate, căci energia voastră se transmite şi celui mic!