Cele mai bune ceaiuri in alaptare

Cele mai bune ceaiuri in alaptare

Alexandra Ion

Cele mai multe ceaiuri contin cofeina, iar cofeina nu este recomandata mamicilor care alapteaza. Desi nu reprezinta un pericol major pentru bebelus, in momentul in care cofeina patrunde in organism, aproximativ 1% ajunge in laptele matern, asadar medicii recomanda reducerea consumului la doua cani de ceai pe zi.

Expertii in nutritie sunt de acord ca o cantitate moderata de cofeina (nu mai mult de 300 de miligrame pe zi), nu face niciun rau bebelusului, dar accentueaza poate provoca agitatie sau tulburari de somn bebelusului tau, de aceea este necesar un consum moderat.
Iata care sunt ceaiurile potrivite pentru perioada alaptarii: 

Ceaiul de fenicul

 Ceaiul de fenicul a fost folosit pe scara larga de femei de sute de ani, fiind un remediu holistic pentru afectiunile sistemului reproducator feminin. Totodata, ceaiul de fenicul modifica nivelul de estrogen, hormonul feminin implicat in conceptie, sarcina si alaptare.

Dupa sarcina, unele mame beau ceai de fenicul pentru a creste productia de lapte. Sunt cunoscute proprietatile acestui ceai de a imbogati reflexul de ejectie al laptelui matern, precum si efectele lui in cazul unui stomac balonat. Feniculul este un anti-inflamator si un antispasmic natural, avand capacitatea de a absorbi gazele intestinale. 

Ceaiul de urzica

 Ceaiul de urzica sporeste secretia de lapte si poate preveni anemia, deoarece urzicile contin o cantitate ridicata de fier. Ceaiul de urzica poate fi folosit imediat dupa nastere si mult timp dupa aceea. Totodata, urzica poate fi folosita in combinatie cu alte plante precum alfalfa, fenicululul sau ciumareaua pentru a creste productia de lapte. Pe langa efectele galagtogoge (stimularea productiei de lapte), urzica si ceaiul de urzica are proprietati diuretice, astringent, decongestive, tonice si expectorante, prevenind afectiunile inimii, diabetul si anemia dar si aparitia infectiilor urinare.

Ceaiul de musetel

 Ceaiul de musetel poate fi consumat de mamicile care alapteaza pentru a ajuta copilul sa aiba un somn mai bun sau pentru a calma durerile de dinti. Ceaiul de musetel este un bun sedativ antispasmatic si stimulent in cistite, in tratamentul enterocolitelor, gastritelor, dismenoreelor, dar si a colicilor si infectiilor renale, precum si in diferite boli ale ficatului.

Ceaiul de anason

 Anasonul ajuta functiile pancreatice si are un efect antiseptic si carminativ. Totodata, ceaiul de anason are numeroase alte proprietati precum cele vermifuge, emenagoge si diuretice si poate fi folosit in astenie, reumatism, migrene, ameteala si tuse dar si in durerile gastrice si afectiuni ale cailor urinare. Pe langa toate aceste proprietati, ceaiul de anason este si un puternic galactogen. In scop galactogen se bea o infuzie preparata dintr-o lingurita de fructe de anason la 300 de mililitri de apa clocotita, care se lasa la infuzat timp de 15 minute si se bea in trei reprize inaintea meselor principale.

Ceaiul de chimen (chimion)

 Chimenul, chimionul sau chimanul era folosit inca din vechime de femeile care alaptau (adeseori sub forma de supa de chimen), ca sa aiba lapte mai mult, efect confirmat si de stiinta moderna.
Se recomanda consumul zilnic a 2 cani cu infuzie de chimen, obtinuta cu una-doua lingurite de seminte la 250 de mililitri de apa clocotita, eventual indulcita cu miere. Se pare ca aceasta planta nu ajuta numai la cresterea productiei de lapte ci sporeste si calitatea lui.

Ceaiul de ghimbir

 Ghimbirul este deosebit de pretuit in bucatariile orientale dar si in cele europene. Substantele active pe care le contine ghimbirul, gingeroli, fenol si uleiuri volative actioneaza impotriva starilor de voma, greturilor si deranjamentelor stomacale si intestinale. Totodata, inlatura durerile de cap, greturile si voma (in special la femeile insarcinate). Dupa nastere, consumarea unei cantitati moderate de ghimbir stimuleaza fluxul de lapte si previne intarcarea.

Nu este insa indicat sa il consumi in perioada postpartum timpurie daca la nastere ai prezentat o pierdere semnificativa de sange.


Ceaiul pentru mamici de la Humana sporeste lactatia si compenseaza nevoile crescute de lichide din timpul alaptarii. Produsul nu contine conservanti, coloranti sau aromatizanti artificiali si este usor de preparat.

                            www.magazinvavianpharma.ro

 

Articolul urmator
Am ales să nu-mi alăptez copilul pentru că nu vreau sâni „șosete”. Este corpul meu, eu decid ce e mai bine pentru mine!
Am ales să nu-mi alăptez copilul pentru că nu vreau sâni „șosete”. Este corpul meu, eu decid ce e mai bine pentru mine!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele mai bune ceaiuri pentru o piele frumoasă
    Cele mai bune ceaiuri pentru o piele frumoasă

    În ultimii ani, ceaiurile din plante au atras atenția nu numai pentru proprietățile lor calmante, ci și pentru capacitatea lor remarcabilă de a susține o piele sănătoasă și...

    Cele mai bune ceaiuri pentru splină
    Cele mai bune ceaiuri pentru splină

    Splina este localizată între coaste și diafragmă, în partea stângă a abdomenului superior. Pentru a-și menține funcționarea optimă, splina poate fi protejată...

    Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ
    Ceaiuri toxice pentru ficat: cele mai periculoase plante pentru acest organ

    Atunci când vine vorba despre plante sau remedii naturiste pentru sănătate, suntem mereu în căutare de noi informații. Însă unele plante ne pot face mai mult rău...

    Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii
    Cele mai detestate zodii și de ce ele sunt, de fapt, cele mai bune zodii

    La fel cum s-a întâmplat în cazul altor aspecte ale vieții, și în ceea ce privește zodiile s-au creat, de-a lungul timpului, diverse stereotipuri. Acestea țin de...

    Ce plantă elimină acidul uric: cele mai bune variante
    Ce plantă elimină acidul uric: cele mai bune variante

    Acidul uric este sintetizat în special la nivelul ficatului, al intestinelor, al mușchilor, al rinichilor și al endoteliului vascular, adică al structurii care...

    Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare
    Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare

    „Ce avem la cină? Ew, te rog, nu pește!”, „Pot să mă uit la asta? Pot să mă uit la asta? Dar mamă! Prietenii mei au voie!” Vă sună cunoscut? Mamele au cea...

    Cele mai bune alimente pentru ochi
    Cele mai bune alimente pentru ochi

    Ca să poți face față numeroaselor provocări din viața de zi cu zi, ai nevoie și de ochi sănătoși. Pentru a-ți îndeplini acest obiectiv, este important să adopți o dietă...

    Cele mai bune alimente pentru rinichi
    Cele mai bune alimente pentru rinichi

    Rinichii îndeplinesc funcții vitale și sunt expuși la diverse toxine, ceea ce îi poate îmbolnăvi la un moment dat. Din fericire, poți să-i protejezi nu doar prevenind...

    © 2025 Qbebe