In 2011, in Statele Unite ale Americii, a fost facut un studiu care a dezvaluit ca 18.5% dintre copiii sub 7 ani au suferit, la un moment dat, un abuz sau neglijare din partea parintilor, si acestea sunt cazurile raportate. Majoritatea cazurilor implica neglijare, nu abuz fizic in sine, precum a lasa copilul singur acasa, a-l lasa in preajma unor obiecte periculoase, a nu ii oferi educatie scolara, a nu ii oferi confortul necesar, etc. In aceste cazuri, copiii sunt plasati in familii adoptive sau in centre de plasament. Mai nou, guvernul american a decis sa ofere parintilor o sansa: daca acestia demonstreaza ca s-au schimbat si ca pot oferi copilului o viata fara neglijenta, pot sa preia cresterea propriului lor copil. De fapt, exista chiar grupuri de suport in acest sens, unde parintii neglijenti si iresponsabili sunt invatati cum sa fie, de fapt, parinti.
Pentru un parinte normal, aceste cazuri sunt greu de crezut, insa, din pacate, chiar exista mii, poate chiar milioane de parinti in intreaga lume, care nu stiu cum sa isi creasca propria odrasla. Iar aici trebuie sa multumim retelelor de socializare, care "transporta" spre public dovezi ale faptelor unor astfel de parinti, care nu isi merita acest statut, iar noi, ceilalti parinti, sa recunoastem cand un copil este abuzat si sa raportam astfel de cazuri. Iar daca nu intra sub incidenta legii, sa sesizam acelui parinte greselile pe care le face. Si in Romania sunt persoane care isi trateaza propriii copii ca pe un obiect, exercitand asupra lor tot felul de abuzuri. Pentru acestia din urma, legea prevede sanctiuni care devin din ce in ce mai drastice, in functie de tipul de abuz suferit de minor. Mai multe despre legea romaneasca in aceasta privinta, aici .
Mai jos ai parte de o galerie de fotografii care va oripila un parinte responsabil, insa care este necesara pentru a ne ajuta sa recunoastem acei parinti care trebuie judecati si la propriu si la figurat pentru faptele lor necugetate, fapte care vor influenta definitiv si irevocabil dezvoltarea sanatoasa a propriului lor copil.
Tu ce ai face daca ai observa astfel de "parinti" langa tine?