Dacă ai călătorit cu avionul și ai trecut printr-o astfel de experiență, cu siguranță ai observat că cei mici plâng, de regulă, la decolare și la aterizare. Acest lucru se întâmplă, conform WebMD, din cauza unei dureri legate de presiunea urechilor, care devine destul de problematică atunci când avionul se ridică și coboară de la sol cu viteză. Nu numai că plânsul este un indiciu al durerii, dar este și terapeutic pentru cei mici. Plânsul, ca și înghițirea, va ajuta la deschiderea trompelor lui Eustachio și la ameliorarea presiunii din urechea medie. Dacă adulții pot atenua efectele presiunii asupra urechii prin înghițire sau căscat, copiii, în special cei sub 2 ani, nu pot să facă încă aceste lucruri. Tocmai de aceea, în cazul bebelușilor mai ales, este indicat să avem la îndemână o suzetă sau un biberon din care să le dam să bea la aterizare și decolare.
Cum sa calatoresti cu avionul alaturi de bebelusul tau
Ce facem însă atunci când încercăm toate metodele posibile pentru a-i calma pe cei mici în timpul zborului, dar nimic nu funcționează? După ce, pe rețelele de socializare au devenit virale mai multe videoclipuri în care diverse persoane spun că visează la o lume cu zboruri fără bebeluși, o fostă însoțitoare de bord, pe nume Sharon, a simțit nevoia să intervină și să își spună părerea despre situațiile în care copiii plâng în avion. Sharon, care la rândul ei este mamă a 6 copii, a reacționat la un videoclip de pe TikTok, în care o familie care stătea într-un avion privește la cameră în timp ce un bebeluș țipă pe fundal. În dreptul imaginilor scria: „Nu, nu, nu: bebelușii nu au ce căuta în avion. De 3 ore țipă non stop”.
@sharon.a.life #stitch with @yagirltrose judge less, empathize more. #womensupportingwomen #momssuportingmoms #momlife #kidsarepeopletoo ♬ original sound - Sharon.a.life
Videoclipul i-a amintit lui Sharon de perioada în care era însoțitoare de bord și le-a cerut oamenilor să fie puțin mai înțelegători în astfel de situații în loc să îi judece pe părinți. Sharon și-a amintit de unul dintre zboururi în care un bebeluș a plâns inconsolabil timp de 3 ore, iar mama micuțului era din ce în ce mai jenată și mai tulburată.
„Își tot cerea scuze oamenilor din fața ei, din spatele ei, încerca, parcă, să acopere gura copilului”, a spus Sharon, care a recunoscut că și ea devenise neliniștită de situație, mai ales când a observat că un alt pasager s-a ridicat și s-a îndreptat spre ea. A presupus că acesta era pe cale să se lanseze într-o tiradă despre copilul care plângea, însă a fost plăcut surprinsă:
„Am niște gumă de mestecat chiar aici. Mă întreb dacă pe acel copil îl dor urechile. Poți, te rog, să i-o dai acestei mame?”, i-a spus pasagerul lui Sharon. Un alt pasager a oprit-o și a rugat-o să-i spună mamei stresate că nu sunt deranjați de zgomot: „Poți să îi spui te rog acelei mame că este în regulă? Poate să nu se mai streseze cu privire la ce gândește toată lumea și să aibă grijă de copilul ei? Spune-i să respire adânc și că va fi bine”, își amintește Sharon.
S-a dovedit că urechile copilului chiar dureau (din cauza schimbărilor de presiune a aerului), iar guma de mestecat a funcționat de minune. Sharon și-a încheiat povestea cu un mesaj pentru părințîi care se pot îngrijora că copiii lor sunt un fel de pacoste pentru restul lumii, în timpul zborurilor cu avionul.
„Țineți minte! Pe lângă o persoană care vă critică și vă judecă pentru faptul că nu vă puteți potoli copiii în timpul zborului, există alte trei care nu au nicio problemă cu asta. Va fi bine”, a spus Sharon.
După ce videoclipul a devenit viral, adunând peste 5,4 milioane de vizualizări și 790 de aprecieri, mii de utilizatori TikTok au mărturisit că această poveste, pe lângă faptul că le-a redat credința în umanitate, nu face decât să susțină ideea că este cu adevărat nevoie de un sat pentru a crește un copil.
Tu ai avut parte de zboruri cu copiii care plângeau? Cum ai reacționat?
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: scarymommy.com, webmd.com, aerocorner.com