Numerele s-au aflat intr-o tendinta de stagnare o perioada, dar expertii avertizeaza ca, in momentul de fata, este necesara implementarea unor masuri care sa conduca spre solutionarea acestei probleme.
Situatia este cu atat mai grava cu cat copiii supraponderali prezinta sanse mai mari de a dezvolta diabet si afectiuni cardiace pe masura ce cresc. Totodata, sunt mai expusi presiunii sociale si pot dezvolta afectiuni psihologice ca depresia sau anxietatea.
Cercetatorii de la King's College din Londra au documentat fisele medicale a peste 370,000 de copii, cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani, nascuti intre 1993 si 2013. In urma studiului au descoperit ca numarul supraponderalilor a crescut alarmant cu peste 8 procente pe an in prima decada.
Intre 2004 si 2013, cifrele au cunoscut o crestere cu doar 0,4 procente, un procent imbucurator, ce sugereaza ca numeroasele campanii de constientizare privind obezitatea au inceput sa dea rezultate.
Chiar si asa, numeroase voci sunt de parere ca aceste strategii nu au dat roade si ca problema este inca una stringenta.
Julian Hamilton-Shield, profesor la Universitatea din Bristol, a mentionat ca faptul ca cei mici mananca mai putin nu este suficient, mai ales ca petrec mult prea mult timp in fata televizorului.
Dr. Colin Michie, specialist in nutritie, crede ca problema rezida in expunerea continua a adolescentilor la reclamele agresive la mancare nesanatoasa.
In viziunea dr. Hamilton, razboiul impotriva obezitatii este abia la inceput.
Surse: dailymail.co.uk, metro.co.uk, nhs.uk
!["Asistenta ucigașă" din Marea Britanie a fost condamnată la închisoare pe viață, după ce a ucis 7 bebeluși și a atacat alți 6 nou-născuți](/public/uploads/articole/thumbs3/50889.jpg?v=1692711445)