Zona politică din Marea Britanie a început să se frământe din cauza faptului că economia în declin cauzată de o Europă instabilă a dus la scumpiri majore care afectează viitorul copiilor. Astfel, nu numai că școlile se luptă cu plata facturilor la curent, ci și părinții.
Managerul unei bănci de alimente din Cornwall, Marea Birtanie declară pentru Daily Mail că a azuti de mutle cazrui de copii cu toxiinfecție alimentară pentru că părinții opresc frigiderele peste noapte, pentru a economisi. Mai mult, își trimit copiii cu hainele nespălate la școală, pentru că folosesc mașinile de spălat din ce în ce mai rar.
”Am auzit că în multe școli sunt copii care au toxiinfecții alimentare pentru că părinții vor să economisească și opresc frigiderele noaptea. Nu este o chestie locală, este peste tot prin Anglia.”, confirmă pentru The Times și Simon Fann, managerul unei bănci de alimente din Truro, Marea Britanie.
Experții spun că oprirea aparatelor electrice nu ne ajută la economisire, dimpotrivă. Aled Stephens, inginer electrician spune că oprind frigiderele nu facem altceva decât să le producem un consum mai mare când le pornim la loc. ”Congelatoarele și frigiderele sunt făcute ca să fie pornite tot timpul. Când le pornim din nou vor consuma și mai multă energie pentru a se răci la loc”, spune acesta.
Milioane de britanici trec printr-o criză economică periculoasă, din cauza inflației și a creșterii bruște a costului energiei electrice. Conform E.ON se estimează că 40% dintre cei 8 milioane de abonați ai săi din Marea Britanievor fi în incapacitate de plată până în octombrie, dacă statul nu intervine. În acest moment există britanici care plătesc chiar și mai mult de 10% din venitul lor pe energia electrică. Se pare că englezii trec printr-o criză la fel de mare ca a României, cu multe școli care se află în incapacitate de a oferi copiilor siguranța educațională, din cauza facturilor mari la energie electrică, iar consumatorii casnici apelează la măsuri drastice ce pune în pericol sănătatea copiilor.
Citește și: