Cristina Cioran, mărturisiri în lacrimi despre cel mai frumos și cel mai greu moment din viața ei: nașterea. „Copiii din incubator sunt singuri"

Cristina Cioran, mărturisiri în lacrimi despre cel mai frumos și cel mai greu moment din viața ei: nașterea. „Copiii din incubator sunt singuri"

Mariana Voinea

Cel mai frumos și cel mai greu moment din viața Cristinei Cioran este nașterea fiicei ei, Ema. A venit pe lume prematur, nu era mai mare decât o sticlă de suc, a stat o lună jumătate în incubator, în spital, dar acum este o fată voinică, ce tocmai a împlinit 3 anișori.

Ce spune Cristina Cioran despre perioada grea din viața ei?

Pe data de 18 iulie, în urmă cu trei ani, Cristina Cioran primea nobila titulatură de mămică. Actrița, invitată la „Un podcast mișto by Bursucu”, moderat de Adrian Cristea, a făcut dezvăluiri emoționante despre cel mai frumos și totodată cel mai greu moment din viața ei.

Aducerea pe lume a fiicei ei la vârsta de 44 de ani, Când nu mai spera vreodată să devină mămică, este cel mai emoționant moment prin care actrița a trecut.

1 kilogram 310 grame, atât a cântărit fetița Cristinei Cioran la naștere

S-a bucurat nespus alături de fostul ei partener, Alex Dobrescu că vă aduce pe lume un copil, dar nu a știut prin ce provocări va trece. Cristina Cioran a născut prematur, fetița ei cântărind doar 1 kg 310 grame. Actrița mărturisește în lacrimi că un fibrom uterin pe care l-ar fi avut dinainte, dar care ar fi crescut odată cu sarcina, ar fi „vinovat”.

Deși nu mai credea că va avea copii la vârsta de 44 de ani, micuța Ema a venit pe lume ca un „miracol de la Dumnezeu”, așa cum spune chiar actrița. De vreme ce acel fibrom nici nu îi permitea să rămână însărcinată, miracolul s-a produs.

Despre fiica ei spune că este un copil dorit, după ce părinții au făcut încercări conform metodei calendarului pentru ca sarcina să se prindă. A patra încercare a fost cu noroc!

cristina cioran cu fetita in brate ii aranjeaza fundita

„A fost sarcină cu risc. Inițial am zis să încercăm așa natural, deși medicii spuneau că nu are sens că nu o să reziste sarcina, că este fibromul. Și a rămas să încep un tratament pentru diminuarea fibromului după multe analize de tot felul. Ce să mai diminuăm?”, mărturisește actrița.

A simțit Cristina Cioran că este însărcinată?

Se pare că da. Instinctul matern s-a activat foarte devreme, printr-o stare de beatitudine inexplicabilă.

„Stiu exact ziua și când am rămas gravidă, știu toate schimbările, știu ziua în care mi-am dat seama că sunt gravidă, deși nu știam. Eram acasă”, mărturisește actrița. Cristina Cioran susține că a avut o stare deosebită, pe care nu a mai experimentat-o niciodată, greu de explicat în cuvinte chiar și de către o actriță care jonglează cu diferite replici.

De această dată era o stare de pe care eu nu o avusesem niciodată. Am știut clar. Era sâmbătă și îmi era lene efectiv să mă duc până la farmacie. Și am zis că nici nu mă duc, vreau să văd ce se întâmplă până luni”, destăinuie actrița.

Surpriză fabuloasă! Cristina Cioran este însărcinată la 43 de ani cu primul copil

Momentul nașterii este un moment minunat, atunci s-a născut Ema, dar un moment foarte greu”

După ce a retrăit bucuria primei seri în care a simțit că este însărcinată, Cristina Cioran retrăiește și resimte gustul dulce-amărui al nașterii Emei.

Se pare că medicii, în momentul nașterii, i-ar fi spus Cristinei Cioran: „poate să trăiască, poate să nu trăiască, poate să aibă probleme foarte mari, poate să nu aibă nicio problemă. Nu se știe, e un copil născut prematur, nu s-a dezvoltat suficient acolo unde trebuia să se dezvolte, în burtică. A venit prea devreme, plămânii nu sunt foarte dezvoltați, nervul optic nu se știe dacă e dezvoltat, poate să aibă probleme la inimă, poate să ai o problemă la coloană, poate să ai probleme la picioare”.

micuta ema imbracata frumos pe pat

Avertismentele teribile ale medicilor nu au speriat-o pe Cristina Cioran, pentru că aceasta și-a adus pe lume fiica, având încredere că totul va fi bine.

Fiind în perioada pandemiei, actrița își amintește că, după la trei zile după naștere a fost nevoită să își lase copilul în spital și să pleci acasă. Timp de o lună jumătate, își vedea fiica doar câte 10 minute, o dată pe săptămână.

„Copiii din incubator sunt singuri”

Cu lacrimi în ochi și emoții mari, Cristina Cioran mărturisește că, din experiența ei, copiii din incubator sunt singuri. Deși doamna doctor o mângâia ușor pe cap de câte ori mergea în vizită la Ema, actrița este de părere că acei copii născuți prematur nu au pe nimeni să-i aline.

cristina cioran cu micuta ema care se joaca in spate

În fiecare zi sunam la spital și nu știam cum să întreb: „Bună ziua sunt mama unei fetițe de la prematuri, Ema Dobrescu, puteți să îmi spuneți ce face? Și îmi compuneam în fiecare zi un text ca să nu mă încurc, să nu mă blochez, să nu le supăr pe doamne pentru că sună telefoanele non stop.

„Doamnă, dar sunați odată pe zi! Să vă rugați să nu sunăm noi”, mi-a zis o asistentă. Și mă rugam să nu sune ei pentru că vine vestea rea”, dezvăluie gâtuită de emoție actrița.

În perioada grea prin care a trecut, în care fetița ei născută prematur era încă în spital, singură, printre cadrele medicale, actrița mărturisește că nici nu putea dormi.

„Eu după ce am născut am ieșit din spital, nu mai eram nici gravidă, n-aveam nici copil, este un sentiment… Te simți mic și vinovat, ai făcut tu ceva, nu poți să ridici ochii din pământ, a fost foarte greu”, susține ea cu lacrimi în ochi.

Cristina Cioran, interviu exclusiv despre noul statut de mămică: "Știu că mă așteaptă zile și nopți foarte grele"

O mamă nu trebuie să își îngroape copiii. Nu este normal așa…”

După ce o lună jumate a stat Ema singurică incubator, în spital, beneficiind de atenția cadrelor medicale, Cristina Cioran a putut să o ia acasă. Actrița se împacă cu gândul că alți copii nu au avut norocul fiicei ei și mărturisește că a vorbit cu mămici care au avut copilași în salon cu Ema sau în alte spitale care nu au avut un asemenea noroc.

Este groaznic să pierzi un copil. Nu știu dacă există o durere mai mare și nu mă gândesc numai să moară copilul, mă gândesc să-l pierzi la divorț, în urma băuturii sau consumului de stupefiante, sau în urma unei relații toxice. Cred că durerea este atât de mare… O mamă nu trebuie să își îngroape copiii. Nu este normal așa”, dezvăluie ea.

Pentru femeile care se află în situația în care a fost Cristina Cioran la momentul respectiv, actrița are să le dea un singur sfat: să aibă credință în Dumnezeu.

„Așa spunea și doamna doctor: rugați-vă la Dumnezeu, noi facem tot ce putem de pe pământ, dar rugați-vă la Dumnezeu”, își amintește ea.

Era o pisică Ema mea, era cât o sticlă de suc”

Deși trebuia să-și ia fetița acasă la 2 kg și jumătate, medicul neonatolog care o avea în grijă pe Ema, a plecat în concediu și a fost de acord ca actrița Cristina Cioran să își ia fiica acasă la 2 kg, pe semnătură. Aceea a fost și cea mai frumoasă zi din viața ei, când și-a luat în sfârșit fiica acasă.

cristina cioran ema si o pisica

Actrița retrăiește momentele în care vedea moașele și asistentele cum schimbă copilașii și susține că sunt niște îngeri trimiși de Dumnezeu pe pământ, cadrele medicale sunt de o bunătate rară și nu ridică tonul vocii, având blândețea în ochi și în suflet.

Ce trebuie să fi fost în sufletul Cristinei Cioran, trecând prin astfel de evenimente puțin spus marcante. Dar totul e bine când se termină cu bine, nu-i așa?

Surse foto: facebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: youtube.com

Articolul urmator
Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil
Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cel mai greu lucru ca părinte: să iei decizii pentru viața copilului tău. O mamă povestește cât de greu i-a fost să accepte că fiul ei va fi operat pe creier
    Cel mai greu lucru ca părinte: să iei decizii pentru viața copilului tău. O mamă povestește cât de greu i-a fost să accepte că fiul ei va fi operat pe creier

    După mai multe complicații suferite la naștere a fiului ei, o mamă este nevoită, 14 ani mai târziu, să ia o decizie crucială pentru sănătatea și viitorul lui. Mama a trebuit...

    Dragul meu fiu, a fi mama ta este cel mai frumos cadou primit vreodată de la viață
    Dragul meu fiu, a fi mama ta este cel mai frumos cadou primit vreodată de la viață

    O scrisoare emoționantă de la o mamă pentru fiul ei scoate la iveală sentimente ascunse, regrete, dorințe și neîmpliniri. Cu siguranță băiatul va aprecia acest gest atunci...

    Zodiile care sunt cel mai greu de iubit
    Zodiile care sunt cel mai greu de iubit

    Oricine își dorește să aibă parte de o relație solidă, frumoasă, în care să se simtă în largul său. Pentru a se ajunge însă aici, este nevoie de...

    De ce 2024 va fi cel mai bun an din viața ta, în funcție de zodie
    De ce 2024 va fi cel mai bun an din viața ta, în funcție de zodie

    Anul 2024 vine cu succes pentru toți nativii zodiacului. Cele 12 zodii sunt favorizate de astre să își schimbe viața, să renunțe la obiceiurile care nu le aduc beneficii și să...

    A divorțat și s-a recăsătorit cu prietenul cel mai bun din copilărie. ”Ne creștem copiii din celelalte căsătorii împreună”
    A divorțat și s-a recăsătorit cu prietenul cel mai bun din copilărie. ”Ne creștem copiii din celelalte căsătorii împreună”

    O femeie care s-a căsătorit cu cel mai bun prieten din copilărie dă sfaturi demne de urmat cuplurilor care se află la a doua căsnicie, cu copii la mijloc. De asemenea, ne...

    Ce mărturisiri cutremurătoare a făcut Cristina Bălan, la nouă ani de la prima naștere. „Am fost acuzată că am născut copii defecți”
    Ce mărturisiri cutremurătoare a făcut Cristina Bălan, la nouă ani de la prima naștere. „Am fost acuzată că am născut copii defecți”

    În anul 2013, Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact, devenea pentru prima dată mamă de gemeni, care ulterior au fost diagnosticați cu sindromul Down. Artista a recunoscut...

    Cel mai frumos cadou: soția fostului principe Nicolae al României este însărcinată cu al doilea copil
    Cel mai frumos cadou: soția fostului principe Nicolae al României este însărcinată cu al doilea copil

    Fericire mare în familia fostului principe Nicolae al României! Acesta a dat cea mai frumoasă veste în ajun de Moș Nicolae: soția sa, Alina-Maria Binder, este...

    Cel mai frumos cadou pentru o mamă? Spune-i că face o treabă bună
    Cel mai frumos cadou pentru o mamă? Spune-i că face o treabă bună

    Nimic nu poate fi mai măgulitor și mai încurajator pentru o mamă decât să primească un compliment prin care să fie apreciată pentru treaba bună pe care o face având...

    © 2024 Qbebe