O femeie în vârstă de 32 de ani a pierdut lupta cu viața în Spitalul Județean din Sibiu la o săptămână după ce a născut într-un spital privat. Pe data de 30 martie, mama a dat naștere pruncului ei și cu câteva zile înainte de a deceda s-a prezentat la spitalul privat pentru a fi ajutată în procesul de stimulare a lactației, însă fără rezultate. De la spitalul privat Polisano, mămica a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Sibiu cu mastită, iar după ce a fost trimisă acasă, a revenit la spital în stare gravă, unde a decedat.
„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă”
La doar șase zile de la naștere, Bettina Balteș s-a întors la clinica privată unde a născut prin cezariană pentru a fi ajutată în procesul de stimulare a lactației. Acolo a fost masată de asistente, dar din păcate starea tinerei nu s-a îmbunătățit, suferind de mastită.
Pe data de 4 aprilie a fost nevoită să se prezinte de urgență la spital. Aici a fost consultată la secția de obstetrică ginecologie, unde a primit tratamentul, o rețetă cu antibiotic, fiindcă nu a fost depistată cu febră. 24 de ore mai târziu de la externare, tânăra a revenit la UPU unde medicii au descoperit că era în șoc septic. Din păcate, mama a decedat după ce a făcut trei stopuri cardio-respiratorii.
„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nicio explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut prin cezariană la un spital, copilul a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a transmis ruda mamei decedate către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Sibiu.
Altă moarte suspectă la spitalul din Galați: a rămas orfan de mamă un bebeluș de 3 luni
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Sibiu, Cristina Bălău a transmis sincere condoleanțe familiei și a explicat procedura procedurile prin care a trecut tânăra pentru a fi tratată de mastită: „Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați.
I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare.
Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul. Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”.
Rudele femeii susțin că tânăra a fost trimisă acasă fără nicio explicație, nu a fost ajutată să alăpteze nici la clinica privată, nici la Spitalul Județean și din această cauză mama a fost nevoită să își lase singur pe lume puiul de doar câteva zile.
Transmitem și noi condoleanțe familiei și multă putere pentru a trece peste acest șoc și pentru a crește puiul de om.
Surse foto: facebook.com, facebook.com, facebook.com
Surse articol: libertatea.ro, monitorulcj.ro, oradesibiu.ro