Un nou studiu publicat în literatura de specialitate aduce o nouă abordare asupra uneia dintre cele mai mari probleme a ultimelor vremuri - carnea. În vreme ce majoritatea studiilor și specialiștilor în sănătate și nutriție avertizează cu privire la consumul mezelurilor și cărnii tocate, acest studiu descoperă că nicio dovadă nu este suficient de puternică încât să poată corela cu adevărat consumul mezelurilor cu dezvoltarea cancerului.
Este important de menționat faptul că foarte multe publicații și mulți specialiști au contestat studiul, aducând în discuție din nou importanța evitării mezelurilor, care nu sunt sănătoase, însă studiul ca atare nu susține consumul. Ceea ce încearcă cercetătorii să transmită este faptul că la momentul actual nu există suficiente date care să lege consumul acestor alimente de anumite boli.
Foarte multe critici au fost aduse studiului publicat, unele dintre ele fiind cu adevărat fondate. Conform Doctorului de la Harvard Frank Hu, se pare că statisticile demonstrează că o foarte mare parte din populație consumă carne roșie, iar în cazul acestor persoane reducerea consumului ar fi extrem de benefică pentru sănătate. Cert este că niciun studiu nu susține consumul excesiv de carne roșie sau mezeluri, însă la momentul actual nu există suficiente date care să permită corelarea acestuia cu dezvoltarea anumitor boli, însă există date semnificative care pot demonstra beneficiile consumului rar.
Surse: dailymail.co.uk, ctvnews.ca
Surse foto: unsplash.com