Atunci cand vorbim despre suprematia vinului in Europa, inevitabil ne gandim la regiunile cu podgorii renumite din Franta. Maiestria prin care francezii reusesc sa combine perfect un vin bun cu un anumit preparat culinar este apreciata de catre somelieri si specialistii in gastronomie. Prin noua colectie vasta de vinuri frantuzesti, pe care o gasesti acum la Lidl, dar si prin intermediul sfaturilor utile incluse in catalogul dedicat, poti face cele mai bune asocieri.
Cu Lidl, nu trebuie sa devii un somelier pentru a reusi sa alegi vinul potrivit, astfel incat aroma acestuia si cea a mancarii sa se puna reciproc in valoare. In functie de preparatele culinare pregatite pentru antreu, fel principal si desert, trebuie sa alegi vinul potrivit: alb, rosu, rosé, sec, demisec sau dulce.
Asociaza carnea alba cu vinul alb! Aceasta este o abordare clasica si va fi simplu sa o pui in aplicare. Pentru un vin alb de calitate, se recomanda achizitionarea vinurilor produse in Alsacia - regiune viticola care produce exclusiv acest tip. Incearca vinurile albe, seci, D'Alsace Riesling (22.99 lei), D'Alsace Gewurztraminer (24.99 lei) sau Weiber-Riesling (19.99 lei). Poti asocia un vin alb, sec, D'Alsace-Sylvaner (17.99 lei) cu aperitive sau mici gustari din mezeluri fine, legume, branzeturi si produse de patiserie. Merge excelent si cu mancaruri simple din peste, fructe de mare si crustacee. De asemenea, vinul alb, sec, Roesslin ‘Cuvee Reserve` Pinot Blanc (17.99 lei) pune in valoare preparatele din peste pregatite la tigaie in unt, fiind alegerea perfecta si pentru un rasol din carne de vita, paste cu sos alb sau pentru un risotto simplu facut cu vin alb si pui.
Un vin rosé este alegerea salvatoare pentru gazda care nu cunoaste foarte bine gusturile invitatilor sai. Acest tip poate fi asociat cu aproape orice fel de carne, indiferent de procedura de gatire, si face fata cu brio unei varietati largi de sosuri si condimente. Poti incerca un vin rosé, demisec, Domaine De La Marzelle - Cabernet D'Anjou (19.99 lei), unul sec Domaine De Terrebrune - Rose D'Anjou (17.99 lei) sau unul spumant, brut, Cremant D'Alsace `Grand Cuvee' (26.99 lei).
Vinul rosu, cunoscut ca „afrodisiac", se serveste, evident, la carnea rosie. Daca pregatesti mancaruri la grill sau gratar, alege vinurile tinere, robuste si cu arome intense de fructe, precum Chateau Gabrey (19.99 lei) sau Chateau Marotte (19.99 lei). Pentru retete care necesita o preparare mai indelungata, la cuptor sau cratita - tocane, pastrama de oaie, drob de miel sau carne rosie la tava, asigura-te ca ai ales vinul rosu purpuriu, sec. Alegeri potrivite sunt Chateau Le Barrail (34.99 lei), Chateau Macay (24.99 lei) sau Chateau Des Mille Anges ‘Mozart' (29.99 lei).
Poti sa asociezi un vin bun fie cu mancarea, fie cu genul tau muzical preferat!
Lidl a lansat „Wine Tunes", prima platforma digitala care ofera recomandari de vin pe baza preferintelor muzicale. Platforma functioneaza astfel: utilizatorii pot introduce muzica preferata, prin incarcarea unui fisier mp3, copierea unui link de YouTube sau tastarea directa a numelui artistului si a piesei muzicale, pe site-ul Wine Tunes. Pe baza unui algoritm, se efectueaza o scanare a bazei de date, in functie de artist, piesa si gen muzical. Rezultatul cautarii va fi vinul perfect pentru melodia introdusa. Mai mult, utilizatorii vor avea surpriza de a-i descoperi pe artistii lor preferati chiar pe site, Virgil Iantu, Andra, Sore, CRBL si Adi Despot fiind protagonistii unei serii de filmulete amuzante pe teme muzicale si nu numai.
Vinurile recomandate, precum si alte sortimente de vinuri de calitate rosé, alb si rosu le poti gasi din 16 octombrie la Lidl, la preturi avantajoase. Descopera vinoteca Lidl!