- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri rapide, Mancaruri fara carne, Legume, Morcovi, Mancaruri, Pranz, Gustoase
Daca vrei o noua metoda prin care sa introduci legumele in dieta celui mic, cea mai buna solutie ar fi sa inlocuiesti vechea reteta de morcovi copti cu una in care acestia sunt copti in uleiul rezultat din extrasele din mirodenii.
Ingrediente
3 morcovi mari razuiti, aproximativ 2 cesti
1 ceapa, bine tocata(doar daca se doreste)
2 oua, usor batute
¼ de ceasca de pesmet din paine
¼ de ceasca de faina
½ lingurita de sare
½ lingurita de piper negru
Ulei
Mod de preparare:
Pasul 1
Tocati morcovii si amestecati-i cu ceapa, in cazul in care folositi, oualele, pesmetele, faina, sarea si piperul.
Pasul 2
Ingalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc moderat. Puneti compozitia treptat in tigaie si presati-o cu o spatula sau o furculita.
Pasul 3
Lasati pe foc in jur de 2-3 minute sau pana cand se rumeneste. Framantati morcovii "patties" si mai lasati inca 2-3 minute pe foc, dupa care asezati-i pe un platou pe care puneti un prosop de bucatarie.
Sa aveti pofta!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!