
-
Timp preparare:
- 1-2 ore
-
Varsta:
- peste 4 ani
-
Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Fripturi de vita, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, La cuptor, La foc, Carne, Fripturi, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de vita?
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara friptura de vita :
- 1/2 kg de carne de vaca,
- 2 morcovi,
- 2 cartofi,
- 2 pastarnaci,
- 2 ardei grasi,
- verdeata,
- 1 foaie de dafin,
- 2-3 catei de usturoi,
- 2 linguri bulion rosii,
- 4-5 linguri de ulei,
- sare, piper.
Cum se prepara friptura de vita?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Pui carnea la fiert in apa fierbinte si o fierbi pana devine frageda.
2. Cureti legumele, le speli, le tai si le pui peste carne.
3. Cand carnea este bine fiarta o scoti si o pui intr-o tava cu 2-3 linguri de ulei, sare, piper si putina zeama de la fiert.
4. O lasi sa fiarba inabusit la cuptor pana se rumeneste.
5. Legumele fierte le treci prin sita si subtiezi cu supa ramasa pana capata consistenta unui sos.
6. Adaugi 2 linguri de bulion de rosii, o foaie de dafin, usturoiul si sare si lasi totul la fiert putin.
7. Adaugi apoi verdeata tocata si 2 linguri de ulei.
Friptura de vita se serveste cu sosul de legume turnat peste carne, este o reteta ce necesita ceva timp de preparare, in jur de o ora si jumatate, dar care cu siguranta va fi pe placul copilului tau si al familiei tale.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!