- Timp preparare:
- 10-15 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Bauturi, Mic dejun copii, Bauturi calde, Ciocolata calda, La foc, Lapte, Iarna, Lactate, Craciun, Mic dejun, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- lapte, ciocolata, cacao pudra
Ingrediente pentru 1 porție de Ciocolată caldă de casă:
1 cană de lapte4 cubulețe de ciocolată (simplă)
1/4 lingură de cacao (pudră)
1/4 de linguriță miere
1/4 de linguriță esență de vanilie
un vârf de cuțit de sare
1/4 de linguriță de zahăr
Pentru decor: frișcă vegetală, o linguriță de pudră de cacao
Cum se prepară Ciocolata caldă de casă:
Pasul 1: Tăiați cât mai fin bucățile de ciocolată.
Pasul 2: Într-o cratiță se vor pune laptele, pudra de cacao, zahărul. Se va pune cratița pe foc. Amestecați încet, până când pudra de cacao s-a dizolvat perfect. Luați cratița de pe foc.
Pasul 3: Adăugați în acest amestec și mierea.
Pasul 4: Puneți din nou cratița la foc mic și continuați să amestecați.
Pasul 5: Când laptele începe să se încălzească, adăugați în amestec bucățile de ciocolată și amestecați din nou, până când ciocolata se topește complet.
Pasul 6: Adăugați în amestec și sarea și extractul de vanilie.
Pasul 7: Mai țineți amestecul pe foc încă 1-2 minute și amestecați încet. Nu lăsați amestecul să fiarbă.
Pasul 8: Luați ciocolata caldă de pe foc și turnați-o în căni.
Pasul 9: Dacă doriți, puneți peste ciocolata caldă puțină frișcă și presărați cu puțină pudră de cacao.
Surse:
www.bumpsnbaby.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!