- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Salate, Piept de pui, La gratar, Carne, Legume, Pranz, Salate de pui, Salate usoare, Salate rapide, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara salata de pui?
Pentru a prepara doua portii de salata de pui ai nevoie de:
- o jumatate de piept de pui dezosat
- un buchet de salata verde
- o portocala
- o sfecla rosie mica
- o ceasca de migdale
- doua linguri de ulei de masline
- patru linguri de otet balsamic
- sare, piper, doua foi de dafin, busuioc
- cinci catei de usturoi
- patru linguri de sos vinaigrette
Cum se prepara salata de pui?
Salata de pui este simplu de preparat, chiar daca durata de pregatire a puiului este de doua ore.
1. Spala bine pieptul de pui si usuca-l cu prosoape de hartie.
2. Intr-un bol, amesteca uleiul de masline, otetul balsamic, usturoiul si condimentele.
3. Feliaza puiul in fasii de marime medie, pe care le vei pune in sosul obtinut mai sus, si le vei lasa la marinat (in frigider), timp de doua ore.
4. Dupa cele doua ore, pregateste pieptul de pui pe gratar.
5. Intre timp, taie fasii salata verde, taie cubulete portocala si migdalele, rade sfecla si pune-le pe toate intr-un bol incapator, pentru a le amesteca cu sos vinaigrette.
6. Dupa ce s-au racit bucatile de piept de pui, adauga-le peste amestecul de legume.
Salata de pui se serveste imediat dupa preparare, astfel incat gustul legumelor sa fie proaspat si aromat.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!