- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Supe, Gasca, La foc, Carne, Legume, Telina, Morcovi, Pastarnac, Ceapa, Usturoi, Pranz, Cina, Simple, Supe romanesti, Supe cu carne
- Ingrediente principale:
- carne de gasca, legume
Ingrediente pentru supa de gasca cu taitei:
Carne de gasca - pulpe, piept, tacamuri - la alegere
4 morcovi mari
1 radacina de pastarnac
1 felie groasa de telina
2 cepe mari, 1 catel de usturoi
sare - dupa gust
100 g de taietei
patrunjel verde
Cum prepari supa de gasca:
Spala bine carnea si pune-o la fiert in apa rece cu putina sare. Sarea ajuta la coagularea spumei. Pe masura ce aceasta se formeaza,scoate-o cu o spumiera, ca sa iasa supa cat mai limpede. Spala si curate legumele. Taie-le in felii groase si pune-le la fiert cu gasca. Acopera oala cuun capac si lasa la foc mic pana ce carnea este fiarta bine si se desprinde de pe os. Strecoara supa, da deoparte legumele, scoate carnea. Adauga in supa taiteii si carnea taiata in bucati foarte mici. Potriveste de sare si adauga si putin piper, daca doresti. Presara patrunjel verde tocat. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!