- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu crema, Prajituri cu ciocolata, Prajituri de casa, Prajituri cu foi, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ciocolata, oua
Ingrediente pentru rulada de ciocolata:
Pentru blat:
4 oua
110 g zahar brun
110 g ciocolata neagra - topita la bain-marie
1 lingura cappuccino instant - dizolvata in 2 linguri apa fierbinte
Pentru umplutura:
250 g de mascarpone
140 g ciocolata alba
75 g de zahar pudra
1 esenta de rom
Cum prepari rulada de ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt. Bate galbenusurile cu zaharul pana ce devin cremoase, adauga cappuccino dizolvat in apa si ciocolata topita la bain-marie, amestecand usor. Bate spuma albusurile. Incorporeaza-le in compozitia de ciocolata, pana ce se omogenieaza, amestecand usor, de jos in sus. Toarna aluatul in tava si coace-l la 180°C timp de 15-20 de minute. Scoate-l pe un prosop umed, si acopera-l cu acesta, lasandu-l acoperit pana ce se raceste. Cat timp se raceste aluatul pregateste crema. Amesteca mascarpone cu ciocolata topita la bain-marie, cu zaharul pudra si esenta de rom. Intinde crema pe aluat, ruleaza usor rulada, infasoar-o in folie de plastic sau de aluminiu si las-o la rece peste noapte. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!