- Timp preparare:
- 90 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Legume, Prajituri, Morcovi, Prajituri cu crema, Prajituri cu branza, Prajituri gustoase, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, morcovi, oua
Ingrediente:
150 g de zahar100 g de zahar brun
un plic de praf de copt
o lingurita de scortisoara
jumatate de lingurita de nucsoara
300 g de faina
180 ml de ulei
500 g de morcovi dati pe razatoare
50 g de nuci zdrobite
4 oua
sare
Pentru umplutura:
160 g de zahar pudra120 g de crema de branza tip Philadelphia
120 g de unt la temperatura camerei
esenta de vanilie
Cum prepari prajitura:
Bate ouale cu zahar si zahar brun pana cand amestecul devine omogen. Preincalzaeste cuptorul la 180 de grade , unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de 20 de cm diametru. Amesteca faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara pe care le vei incorpora in spuma de oua. Adauga nucile si morcovii si amesteca usor. Coace blatul aproximativ o ora. In ultimele 15 minute verifica prajitura cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese curata, scoate blatul din cuptor. Pune blatul la racit. Bate cu mixerul untul cu zaharul pudra, pana se albeste. Adauga vanilia si branza si amesteca . Odata racit blatul, taie-l in jumatate si adauga compozitia, atat la mijloc, cat si pe deasupra si pe margini. Decoreaza prajitura cu ce iti trece prin cap, de la morcovi din glazura( ii gasesti in comert) pana la ciocolata sau fructe. Tine prajitura la frigider inainte de a o servi.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!